medyauzmani.com
Şifa deposu propolis ile neredeyse eşdeğer: Boza – Haber Ajans

Şifa deposu propolis ile neredeyse eşdeğer: Boza

Posada kış aylarının vazgeçilmez içeceklerinden biridir. Besin değeri yüksek olan boza, vatandaşlar tarafından severek tüketiliyor.

Kış aylarının gelmesiyle birlikte grip, nezle, nezle gibi hastalıklar artmaya başlar. Hastalıklarla mücadele etmek isteyen vatandaşlar, doğal ve geleneksel ürünlerle korunmaya çalışıyor. Kışın geleneksel olarak tüketilen ürünlerden biri olan boza, içinde demir, fosfor, niasin, sodyum ve A, B1, B2 ve E vitaminleri bulunan, marketten alınan bir ilaç. Sakaryalı boza üreticisi Alikan Sak, şöyle diyor: Boza’nın şifa deposunun neredeyse propolisle eşdeğer olduğunu, içerdiği vitaminlerle emziren annelerin süt yapımında yardımcı olduğunu, en fazla iki bardak tüketilmesi gerektiğini söyledi. gün.

“Propolis’e layık, mağazadan satın alınmış bir ilaç.”

Bozanın faydaları ve içerdiği minerallerden bahseden Alikan Sak, “Probiyotikler açısından güçlü bir ürün olup özellikle çinko ve magnezyum içermesi nedeniyle bağışıklık sistemini güçlendirir ve bu nedenle insan sağlığına faydalıdır. Adeta propolisin hakkını veren bir şifa deposu.Biz mısır unu ve buğdaydan boza yapıyoruz.Doğal ve içerikli.Yaklaşık bir günde içime hazır oluyor.3-4 saat pişirme işlemi ve dinlenme süresi var.Sonrası yani bir litrelik bidonlara ve 200ml’lik bardaklara şişeleniyor. Oradan da hızla market raflarına sevk ediliyor ve tüketici buradan alıyor. Raf ömrü 21 gün.

Günde bir bardak boza gribi önlüyor

Bozanın tarçın, fındık ve leblebi ile de tüketilebildiğine dikkat çeken Çuval, “Uzmanlar bozanın anne sütü yapıcı özelliğinin yanı sıra A, B1, B2, demir, fosfor gibi önemli bileşenleri içerdiğini söylüyor. Bu nedenle bağışıklık sistemine çok faydası vardır ve bir bardak boza içmek gribe karşı korur ve içerdiği protein yüzdesi açısından özellikle sporcular için çok faydalıdır ve abartmamak gerekir. yerken yüksek oranda şeker içermesi ve bağırsaklar için faydalı olması ve laktik asit içermesi nedeniyle şeker hastalarına sorun yaratabileceğinden ve tüm bunlar uzmanlar tarafından açıklanmaktadır.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın