medyauzmani.com
Sebze ve meyve atıklarından yılda 400 ton organik gübre üretiliyor – Haber Ajans

Sebze ve meyve atıklarından yılda 400 ton organik gübre üretiliyor

Sıfır atık projesi doğrultusunda geri dönüşüm faaliyetlerini sürdüren Sorgen Belediyesi, sebze, meyve ve bitki artıklarından kompost üretiyor ve yılda 400 ton kompost elde ediyor.

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde evsel atıklar ve sebzeler boşuna değil. Sorgun Belediyesi’nin Sıfır Atık projesi doğrultusunda kurduğu kompost üretim tesisinde toplanan sebze, meyve ve sebze atıkları işlenerek kompostlaştırılıyor. Fabrika yılda 400 ton organik gübre üretiyor. Bu gübreler daha çok bahçelerde ve yeşil alanlarda kullanılırken çiftçilere de tanıtılmaktadır.

“Tesisimiz ender projelerden biri”

Cerrah Belediye Başkanı Mustafa İrkut Ekinci, üreten belediye anlayışıyla çalışmalarını sürdürdüklerini, kompost üretim tesisi ile geri dönüşüme büyük katkı sağladıklarını belirtti. Ekinci, “Kurduğumuz kompost üretim tesisi ile bahçe ve bahçelerimizde topladığımız sebze pazarı artıkları, evsel atıklar ve yaprak, dal, ot gibi atıkların tamamını buradaki tesisimize getiriyor ve kompostlaştırıyoruz. Bu şekilde ürettiğimiz kompostu bahçelerimizde kullanıp vatandaşlarımızın kullanımına sunuyoruz.3,10 ve 50 kg olmak üzere 3 çeşit ambalaj şeklimiz var.Satabiliyoruz.Bu sayede ekonomiye katkı sağlıyoruz. bizim için çok değerli olan geri dönüşüm ürünlerini kullanın.Tabii ki son zamanlarda geri dönüşüm ile ilgili birçok proje yapıldı ancak ürettiğimiz bu proje ender olanlardan biri.

“Tamamen Organik, Katkı İçermez”

Yıllık 400 ton organik gübre ürettiklerini ifade eden Ekinci, “Ürettiğimiz organik gübre çevreye ve ekonomiye katkı sağlıyor. Öte yandan sebze ve meyve yetiştiriciliğinde verim oranını artırarak üretime de katkı sağlıyor. Tamamen organik, Katkısız, kimyasalsız.Tamamen organik ürünlerden organik gübre alıyoruz.Yıllık yaklaşık 400 ton üretim kapasitemiz var.Bu ürünlerimiz yok, bu yüzden hepsini gönderiyoruz.Popüler bir üründür. ürün ve çok değerli bir ürün.”

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın