medyauzmani.com
Safran tarlaları üç haftada 60 bin ziyaretçiyi ağırladı – Haber Ajans

Safran tarlaları üç haftada 60 bin ziyaretçiyi ağırladı

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Karabük’ün Safranbolu bölgesinde turizmin önemli bir parçası haline gelen safran tarlaları üç haftada 60 bin kişiyi ağırladı.

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde yetiştirilen ve boya, gıda, kozmetik, ilaç ve gıda gibi birçok alanda kullanılan safranın mahsulüne 3 hafta kaldı. Sarı ağırlığının 100 bin katına kadar bir sıvıyı boyayabilen ve kilosu 100 bin liraya alıcı bulan safranı görmek isteyen yerli ve yabancı turistlerin tercihi safran tarlaları oldu. Bu yıl Avrupalı ​​turistlerin gözdesi olan safran tarlası 21 günde 60 bin kişiyi ağırladı.

İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine konuşan Çiftçi İsmail Yılmaz, safran hasadının üçüncü haftasını tamamladıklarını, hasadın devam ettiğini belirtti. Tepeden geri geldi. Hala çiçek alıyoruz. “3 hafta daha devam edeceğiz” dedi.

“Safranbolu’da safranın yetiştirildiği çok şey öğrenildi”

Ziyaretçilerin çok yoğun olduğunu söyleyen Yılmaz, “Özellikle hafta sonları çok kalabalık. 3 haftalık dönemde 50-60 bin kişi sahamızı ziyaret etti. Bu yıl özellikle Avrupalı ​​turistler daha fazla geliyor. Arap müşterilerimiz çok. Bunun dışında Avrupa’dan çok sayıda ziyaretçi var.Artık çoğu safranın Safranbolu’da yetiştirildiğini biliyor.Yöremize sadece tarlaları görmek,fotoğraf çekmek veya safran almak için geliyorlar.”

Fransa’dan 15 acente sahibinin safran tarlalarına gelip bilgi aldıklarını söyleyen Yılmaz, “Safranbolu ve safranı görmek için bölgemize gelip bilgi aldılar. 2023’te Safranbolu’yu rotalarına eklediler. İnşallah bol bol Fransız görürüz. Gelecek yıl Safranbolu’da.”

Yılmaz, safranın mutluluk hormonu ürettiğini ve tadından çok şifalı olduğu için insanların onu kullandığını söyledi.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın