medyauzmani.com
Sabit kira fiyatlarındaki artış durdu – Haber Ajans

Sabit kira fiyatlarındaki artış durdu

Sosyal konut projesi ile kiralık daire fiyatlarındaki artış durdu. Brokerler, projeyle birlikte kiralık daire fiyatlarının sabit kaldığını, satılık dairelerde düşüş yaşandığını söyledi.

Emlak piyasasındaki durgunluk devam ediyor. Sosyal konut projesi ile hem kiralık hem de satılık daire fiyatlarındaki artış durdu. Kiralık daire fiyatları sabit kalırken satılık daire fiyatları düştü. Brokerler, projede kuralların açıklanmasıyla birlikte satışlarda hareketlilik olacağını söyledi. Kiralık daire talebinin devam ettiğini söyleyen emlakçılar, kiralık daire fiyatlarının buna rağmen sabit kaldığını söyledi. Emlakçılar, gayrimenkul kiralama ve satış fiyatlarının gelecekte sabit kalacağına inanıyor. İstanbul Bahçelievler’de daire kiralamanın ortalama maliyeti 5 ile 7 bin lira arasında değişiyor. Öte yandan satılık daire fiyatlarında da düşüş yaşandı. Ortalama fiyatı 3 milyon lira olan dairelerin değeri yaklaşık 2 milyon 700 bin liraya geriledi.

“Talep devam ediyor, ancak fiyatlar sabit kaldı ve fiyat artışları durdu.”

Kiralık daire talebinin devam ettiğini söyleyen emlakçı Sharafuddin Bacharan, “Talep devam ediyor ancak fiyatlar sabit kaldı, fiyat artışları durdu. Sosyal konut projesinin açıklanmasıyla kiralık daire fiyatları sabit kaldı. konut projesi kurallarını bekleyen ortalama Bahçelievler bölgesinde kiralık daire fiyatları 5 bin ile 7 bin lira arasında değişmekte olup, fiyatlar mahalleye ve evin özelliklerine göre değişmekte olup kiralık daire talebi devam etmektedir, Ve satılık dairelerden fiyatlar da çekildi mesela 3 milyon liraya mal olan daire 2 milyon 700 bin 2 milyon 800 bine düştü ve “Bence kira ve satış fiyatları daireler sabit kalacak.”

“Rus ve Ukraynalı müşteriler de geliyor”

Yabancıların daire kiralamaya olan ilgilerinin devam ettiğini dile getiren Bacharan, “Genellikle Suriye, İran, Bangladeş ve Azerbaycan gibi ülkelerden ilgi var. Genellikle Ortadoğu ülkelerinden de ilgi var. Son zamanlarda Rus ve Ukraynalı müşteriler de geliyor. Rusya-Ukrayna savaşı.. Sosyal konut yasalarının açıklanmasıyla birlikte durgunluk geçecek.”

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın