medyauzmani.com
sabırlı ve sakin ol – Haber Ajans

sabırlı ve sakin ol

Yılın ikinci çeyreğine girerken, önümüzdeki yıl yapılması planlanan seçimler siyaseti yeniden alevlendirmeye başlıyor.

Yönetilenler, yönetenlerin kusurlu ve yanlış uygulamalarını kendi hayatlarına bakarak eleştirebilir ve tepki gösterebilir.

Her yönetici, yönettiği kişileri eleştirmeye kendini hazırlamalıdır. Öfke yönetimine dikkat ederek işini yapmalıdır.

Ancak yöneticilerimize baktığımızda bu kadar sakin ve sabırlı davranışlar görmediğimizde gelecekleri için üzgün ve kaygılı hissediyoruz.

Dünyanın gözü bizim üzerimizde diyen, ülkedeki kargaşa ve olumsuzluklara karşı gerekli önlemleri alamaz diye düşünüyorum.

Kadın cinayetleri her geçen gün artarken, bu olayların büyük çoğunluğunun maddi sıkıntılardan kaynaklandığı görülmektedir. Bu günlerde okulların açıldığı, öğrencilerin ve velilerin başı dertte.

Okul masrafları, çocuklarına harçlık verememe, hizmet ücretleri gibi giderlerin yanı sıra kiraların yüzde yüz artması da aile içi kavgalara yol açabiliyor.

Haberleri izlerken 4 ila 5 farklı kurumdan bazı bürokratların maaşlarının toplamı sizi ağlatmaya yetiyor.

Bunlar bürokratlar, bir kurumdan aldıkları tek maaş 7-8 asgari ücretlinin maaşlarının toplamına eşit.

Ayrıca işletme sayısının 4-5 olduğunu düşündüğümüzde asgari ücret de bu habere doğal olarak tepki veriyor.

Kamu kurumlarında “tasarruf” yapılması tavsiye edilirken, bunu önerenlerin kurumlarında uygulamamış olması kamuoyunda tepkilere neden olabilir.

Vatandaş anlaşamadığı için tepkisini göstermek isteyince polis ekipleri gelip onları durduruyor.

Anlaşamadıkları için karşılık vermek isteyen seyircilerin karşısına çıkan polislerin de maddi sıkıntıları olduğu düşünüldüğünde, olayı anlamak için denklemler kurmak gerekiyor.

Ülkenin yöneticileri tavır aldığında, halkın gözünde “utanç verici – çirkin” sözlerini başkaları için kullanıyorlar, ancak kendilerini mahkemede vatandaşların kendileri için kullandıkları kelimelerle karşı karşıya buluyorlar.

Son günlerde bazı konserler iptal edilirken, önemli olaylar tartışıldı. Sanat etkinlikleri hükümetler tarafından, kendi istekleri doğrultusunda, birileri istedi diye iptal edilse, gelecekte ne gibi olumsuzluklar yaratacağını düşünmek gerekir.

Son yıllarda Türkiye’de İran yönetim modeli isteyenlerin sayısının arttığını not ediyoruz. O gün polis tarafından kapatılan bir kadının İran yönetimi tarafından “biraz kafasını açtığı” için öldürülmesine karşı Türkiye’de de protesto gösterileri düzenlendi.

Tepkiler normal ama katılımcıların yüz ifadelerini okuduğumuzda bu insanların İran modeli bir hükümet isteyenler olduğunu anlıyoruz.

Aynı gruptaki kişilere bazı yerlerde kadın cinayetlerine ve küçük çocukların “cinsel tacizine” neden tepki göstermedikleri de soruluyor.

Hükümeti yönetenlerin söylemlerinde doğru öfke ve muhalefet sözlerini bulamıyorum. Söylendiği gibi, “Balık baştan kokar!” , müdürlerimiz karşılarındaki insanlara hitap ederken, bizi kıskananların oyunlarına “baba şefkati” içinde değilken gelmemizin zamanı geldi diyebilirim…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın