medyauzmani.com
Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Vershinin: Tahıl anlaşmasını uzatma sorunları henüz çözülmedi – Haber Ajans

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Vershinin: Tahıl anlaşmasını uzatma sorunları henüz çözülmedi

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergei Vershinin, BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Martin Griffiths ile yaptığı görüşmede, tahıl anlaşmasının uzatılmasıyla ilgili sorunların henüz çözülmediğini söyledi.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergei Vershinin ve BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Martin Griffiths, bugün Viyana’da tahıl anlaşmasının uzatılması ve Rus tahılının Karadeniz üzerinden sevkiyatının önündeki engeller hakkında bir toplantı yaptı. Toplantıdan sonra yaptığı açıklamada Sergei Vershinin, tahıl anlaşmasının uzatılmasıyla ilgili sorunların henüz çözülmediğini söyledi. Tahıl anlaşmasında Rus tahılının güvenli geçiş yoluyla dünya pazarına sunulmasına yönelik hükümler bulunduğunu ancak bu pasajdan şimdiye kadar sadece Ukrayna tahılının sevk edildiğini belirten Vershinin, “Paketin içinde bir bileşen uygulanıyor ve bununla ilgili hiçbir şey yok. Bu çok önemli.Bu anlaşmanın uzatılmasına ilişkin sorunlar henüz çözülmedi.120 Günlük süreç 18 Kasım’da sona eriyor.Alacağımız kararlarda tüm şartları dikkate alıyoruz.”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in daha önce Ukrayna tahılının yoksul ülkeler yerine Avrupa ülkelerine sevk edilmesine itiraz ettiğini hatırlatan Vershinin, “Birleşmiş Milletler’den alınan bilgilere göre tahıl ağırlıklı olarak AB ülkeleri ve Türkiye’ye ihraç ediliyor. Konuyla ilgili tartışmalar” dedi. Türkiye’nin kıtlığa yol açması Batılıların ikiyüzlülüğünü gösteriyor.”

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın