https://www.sporunuyap7.com/sitemap_index.xml
Popüler kültür unsurlarını taklit eden en iyi 7 parodi filmi – Haber Ajans

Popüler kültür unsurlarını taklit eden en iyi 7 parodi filmi

Parodi filmler, sinema tarihinde uzun bir geçmişe sahip olan film alt türleri arasında yer almaktadır. Genellikle bir komedi alt başlığı olarak kabul edilen bu filmler, başka bir filmin olay örgüsünü veya stilini taklit etme ironisine sahiptir. Parodiler izleyiciye izlenme keyfi yüksek filmler sunarken; Aynı zamanda film endüstrisine eleştirel bir bakış sağlama işlevine de sahiptir. Ayrıca, genellikle filmlerin veya popüler kültür öğelerinin parodisini yapan filmlerdir. Bu tür filmler orijinal filmde mevcuttu; Klişeler başta olmak üzere film özelliklerini kullanarak hicivli bir hava yaratmayı amaçlar.

Komedi filmlerinin bir alt türü olan parodi filmlerin tarihine bir göz atalım.

Bu yazımızı da okumak isteyebilirsiniz: Ülkemizden ve Dünyadan Örneklerle 14 Tür Komedi Filmi

Parodi Filmlerin Tarihi

Sessiz film döneminde, özellikle 20. yüzyılın başlarında parodi filmler popüler oldu. Örneğin Charlie Chaplin, Buster Keaton ve Harold Lloyd gibi ünlü oyuncuların filmleri türün öncüleriydi. Bu filmler, dönemin filmlerinin ve popüler kültürünün komik taklitlerini sunarken, aynı zamanda kendi komedi tarzlarını da sergiledi. Parodi filmler özellikle 1970’lerde ve 1980’lerde popüler oldu. Bu dönemde Mel Brooks gibi yönetmenler; Parodi filmlerde gösterdikleri harika işlerle ön plana çıkmışlardır. Brooks, ‘Blazing Saddles’ ve ‘Young Frankenstein’ gibi filmlerle tanınır. Bu filmler, Batılı korku filmlerinin tarzını taklit ederek kendine özgü bir komedi tarzı oluşturmuştur.

Parodi filmler genellikle halk tarafından sevilen kült ürünler olarak anılır. Bu alt film; Popüler kültürün çeşitli unsurlarını taklit ederek izleyiciye tanıdık ve eğlenceli bir ortam sunarlar. Yani parodi filmler genellikle oldukça kaygan yapımlardır. Ayrıca parodi filmler eleştirel bir bakış açısı sunar; İzleyicilerin popüler kültüre farklı bir bakış açısıyla bakmalarını sağlar.

Ancak parodi filmler de eleştiri konusu olabilir. Bazı eleştirmenler, bu filmlerin orijinal filmlere ve kültürel unsurlara saygı duymadığına inanıyor. Ayrıca bazı parodi filmler oldukça saldırgan bir şekilde ele alınarak sansasyonel yapımlar olarak tarihe geçmiştir.

Bugün, tüm bu parodi filmlerden 7 klasik seçkiyi bir araya topladık. Filmlerle ilgili kısa tanıtımların da eşlik ettiği bu bölümde, filmler hakkında da ilginç bilgiler yer alıyor.

İyi okumalar…

1. Korkunç Film – Korkunç Film (2000) – IMDB: 6.2

“Korkunç Film” 2000 yılında vizyona giren bir korku filmi parodi ve komedi-korku filmidir. Filmin yönetmeni Kenen Ivory Wayans’tır ve oyuncu kadrosunda Anna Faris, John Abrahams, Carmen Electra ve Shannon Elizabeth yer almaktadır. Bazı eleştirmenlerin olumsuz eleştirilerine rağmen, film bir gişe rekoru kırdı ve tüm zamanların en başarılı parodi filmlerinden biri oldu.

Korkunç Film, korku filmi klişelerini birleştirerek yaptığı esprilerle tanınır. film; Çığlık; Blair Cadısı Projesi, Altıncı His ve Geçen Yaz Ne Yaptığını Biliyorum gibi popüler korku filmlerinden ilham alan sahneler ve karakterler içeriyor. Ayrıca filmin ilginç yönlerinden biri de; Orijinal filmlerde oynayan oyunculardan bazıları “Korkunç Film”de figüran olarak da yer almıştır. Film, dünya çapında 278 milyon dolar hasılatla bir gişe rekoru kırdı. “Korkunç Film”, 2001 MTV Film Ödülleri’nde “En İyi Film” dalında aday gösterildi.

Filmin konusu bir grup lise öğrencisi etrafında dönüyor. Cinayetlerin işlendiği bir banliyöde gençler birer birer ölmeye başlar. Bu olaylar sonucunda Cindy Campbell ve arkadaşları bu cinayetlerin ardındaki gerçeği bulmaya çalışmaktadır.

2. Ateşli Atışlar! – Hava Geçirmez Çekim (1991) – IMDB: 6.7.1

Parodi filmler 4

“Sıcak Çekimler!” Jim Abrahams’ın yönettiği, Charlie Sheen, Cary Elwes, Valeria Golino ve Lloyd Bridges’in rol aldığı 1991 yapımı bir hiciv filmi. Top Gun gibi gişe rekorları kıran filmlerden ilham alan ve bu tür filmlerin klişelerinden yararlanan film, dünya çapında 180 milyon dolar hasılat elde etti. Film hakkında ilginç bilgiler vermek gerekirse yapımcıların film için gerçek bir F-16 kiralamak yerine film sahneleri için bilgisayar kullanması oldukça yeniydi ve yapılan ilk filmlerden biri Hot Shots oldu.

Filmde başrolü ABD’nin en iyi pilotlarından biri olan Topper Harle oynuyor. Kariyerinin zirvesindeyken babasını kaybetmesi ve olayları döndürmesi üzerine askeri havacılığı bıraktı. Yıllar sonra Topper, Hava Kuvvetlerine çağrılır ve bir sabotaj planını ortaya çıkarmakla görevlendirilir. Topper, görevini yerine getirmek için başka bir havayolu pilotu olan ve aynı zamanda eski kız arkadaşı olan Ramada ile yeniden bağlantı kurmaya çalışır.

3. Robin Hood: Tayt Giyen Adamlar – Salaklar Prensi Robin Hood (1993) – IMDB: 6.7

“Robin Hood: Tayt Giyen Adamlar” 1993’te vizyona giren bir komedi parodi filmidir. Mel Brooks’un yönettiği filmin başrollerinde Cary Elwes, Richard Lewis, Amy Yasbeck, Roger Rees ve Dave Chappelle yer almaktadır. Film gişede başarılı olamasa da zaman geçtikçe popülerlik kazandı. Mel Brooks’un Robin Hood karakterini benimsemesinin nedeni, İngilizce öğrenirken Robin Hood’un hikayelerini okuması ve karaktere hayran kalmasıdır.

İngiltere’de geçen hikayede Robin Hood, insanların yardımına koşarak onları korumak için savaşan bir kişidir. İlk hedefi, kralın zulmünden bıkan halkı korumaktır. Ancak Kral’ın sadık hizmetkarı Şerif; Robin Hood’u ortadan kaldırmaya karar verdi. Robin. Will Scarlett O’Hara ve Ahchoo ile birlikte Little John, halkı korumak ve şerifi devirmek için sonuna kadar savaşacak.

4. Austin Powers: International Man of Mystery – Dumb Agent: King of Agents (1997) – IMDB: 7.0

Parodi filmler 3

Austin Powers, Jay Roach tarafından yönetilen, Mike Myers, Elizabeth Hurley ve Michael York’un rol aldığı 1997 yapımı bir komedi filmidir. 1960’ların casus filmlerinin klişelerini ele alan Austin Powers, 1998’de En İyi Komedi Performansı dalında MTV Film Ödülü’nü kazandı ve toplam 9 film ödülüne aday gösterildi. Film, dünya çapında 296 milyon dolar hasılatla bir gişe rekoru kırdı. “Austin Powers” da eleştirmenlerden olumlu eleştiriler aldı ve birçok kişi tarafından bir klasik olarak kabul edildi.

Filmin konusu, İngiliz ajanı Austin Powers’ın 30 yıl sonra uyanmasıyla başlıyor. doktor. 1960’larda kötülük, uğursuz planlarını yeniden alevlendirince, Austin Powers onu durdurmak için harekete geçer. Ancak 30 yıl sonra, 60’lardan kalma eski moda bir müşteri gibi göründüğünü fark eder. Modern dünyaya uyum sağlamaya çalışmaya başlar. Austin Powers, ortağı Vanessa Kensington ile birlikte, d. Kötülüğü durdurmak için mücadelesine devam eder.

5. Uzay Topu – Uzay Topları (1987) – IMDB: 7.1

Parodi filmler 2

“Spaceballs”, 1987’de vizyona giren bir bilim kurgu parodi filmidir. Mel Brooks’un yönettiği filmin başrollerinde Mel Brooks, John Candy, Bill Pullman ve Rick Moranis yer almaktadır. Film, “Yıldız Savaşları” gibi popüler bilim kurgu filmlerine hicivli bir bakış. Spaceballs, En İyi Komedi dalında Hugo Ödülü’nü kazandı. Film gişede pek başarılı olamadı ama zamanla bir kült haline geldi. Filmin ilginç bir özelliği de Rick Moranis’in canavar karakterinin “Yıldız Savaşları”ndaki Darth Vader’dan çok Nazi lideri Heinrich Himmler’den esinlenilmiş olması.

Film çok ama çok uzak bir galakside geçiyor. Şef Scroop, Druidia Gezegeni’ndeki hava kaynaklarını çalmayı planlıyor. Ancak başarısız olunca Lonestar ve uzaylı timsah Barf, onunla birlikte Druidian Princess Vespa’yı ve android Dot Matrix’i kurtarmak için harekete geçer. Spaceballs, bilimkurgu filmlerinin klişelerini ve absürt hikayelerini işleyerek izleyicilere farklı bir bakış açısı sunuyor.

6. Çıplak Silah: Polis Ekibi Dosyaları! – Silah Çıplak (1988) – IMDB: 7.6.1 Güncelleme

David Zucker’ın yönettiği 1988 yapımı bir komedi ve parodi filmi olan “Çıplak Silah”. Leslie Nielsen, Priscilla Presley, George Kennedy, OJ Simpson gibi isimler sunuculuk yaptı. Bu yapım, En İyi Film dalında Altın Küre Ödülü’ne aday gösterildi ve gişede başarılı oldu. Film aslında “Polis Timi!” dizisinin uyarlamasıdır. Sadece 6 bölüm süren bu dizi, reytinglerinin düşük olması nedeniyle erken iptal edilen bir projeydi. Ancak Leslie Nielsen’in dizideki eğlenceli performansı; Film yapımcılarının dikkatini çekti ve bu da “Çıplak Silah” filmine yol açtı. Film, polis filmi klişeleriyle dalga geçerek izleyiciye keyifli bir komedi deneyimi sunuyor. Ayrıca filmin senaryosu ve oyunculuk performansı da övgüyle karşılandı.

Filmin konusu, Los Angeles Polis Departmanı dedektifi Frank Drebin tarafından işlenen suçların önlenmesi etrafında dönüyor. Frank, bir terörist grubun Başkan’a suikast düzenlemeyi planladığını ve bunu engellemeye çalıştığını öğrenir. Bu sırada Frank, eski kız arkadaşı Jane ile yeniden bir araya gelir ve onun da hayatını kurtarmaya çalışır.

7. Uçak! Uçak (1980) – IMDB: 7.7.1

Parodi filmler 1

uçak! David Zucker, Jim Abraham ve Jerry Zucker tarafından yönetilen, Robert Hayes, Julie Hagerty, Leslie Nielsen ve Peter Graves gibi isimlerin yer aldığı, 1980 yapımı, hava yolculuğunu konu alan hicivli bir komedi filmi. Sıfır Saat! Klişeleri ele alıyor. “Uçak!”, Amerikan Film Enstitüsü tarafından tüm zamanların en komik 10. filmi seçildi. Film eleştirmenlerce beğenildi ve gişe rekorları kırdı. “Uçak!”, Amerika Yazarlar Birliği’nde En İyi Senaryo Ödülü’nü kazandı. 1980 Ayrıca filmde rol alan Leslie Nielsen, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında Satürn Ödülü aldı.

Filmin ilginç bir özelliği de “Uçak!” , filmin klasik uçak yolculuğu müziği ve uçak motorlarının sesi çalar. Bu durum seyirciyi üzse de yönetmenler bu sahneyi filmden çıkarmayı reddetmişti. “Uçak!” Uçak yolculuğu filmlerinden sahnelerin ve sahnelerin parodisini yaparak izleyicileri güldürmek.

Film, Ted Striker adlı eski bir savaş pilotu hakkındadır. Sevdiği kadını kendisine geri vermek amacıyla uçağa binmesiyle başlar. Ancak uçuş sırasında başta pilot olmak üzere mürettebat ve yolcuların çoğu gıda zehirlenmesine yakalanır ve uçak kontrolden çıkar. Ted uçağı kurtarmaya çalışırken bir yandan da sevdiği kadının kalbini kazanmaya çalışır.

Bilgi / Uyarı
Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi ve kişiyi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Web adresimiz ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir. İçerikler otomatik yüklenmektedir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın