medyauzmani.com
Polonya Devlet Başkanı Duda: Bu zor durumda bile Zelenskiy’i desteklemeye çalışıyorum – Haber Ajans

Polonya Devlet Başkanı Duda: Bu zor durumda bile Zelenskiy’i desteklemeye çalışıyorum

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, füze faciasının meydana geldiği Przywdow köyünü ziyareti sonrasında yaptığı açıklamada, “Zor durumda bile Zelenskiy’i desteklemeye çalışıyorum.”

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, geçtiğimiz Salı günü Ukrayna’nın Rus füzesini vurmak için fırlattığı füzenin yanlışlıkla Polonya topraklarına düşmesi sonucu iki kişinin hayatını kaybettiği Przywdow köyünde incelemelerde bulundu. Olay yerinde faaliyet gösteren yetkililerden bilgi alan Başkan Duda, daha sonra basın açıklaması yaptı. Duda, kimsenin Polonya halkına zarar vermek istemediğini söyledi.

Zelenskiy’nin Polonya’ya düşen füzenin Ukrayna’ya ait olmadığına ilişkin açıklamaları hakkında da konuşan Duda, “Herkes kendi kanıtını görmek istiyor” dedi. Polonyalı uzmanların yaptığı incelemeler sonucunda olayın Polonya’ya yönelik kasıtlı bir saldırı olmadığı sonucuna vardıklarını belirten Duda, “Bu bir trajedidir, bir anlamda hepimizin ortak trajedisidir.” Duda, patlamada hayatını kaybedenlerin yakınlarıyla da görüştü.

Öte yandan Przewodowo köyünde yaşamını yitiren 60 ve 62 yaşlarındaki kimliği belirsiz iki kişinin cenazelerinin cumartesi günü törenle toprağa verileceği öğrenildi.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın