medyauzmani.com
Orduda polis kurallarına uymayan sürücülere sıkı denetim – Haber Ajans

Orduda polis kurallarına uymayan sürücülere sıkı denetim

Ordu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince trafikteki araç ve sürücülerin denetimleri sürüyor. Gün içerisinde toplam 9 ekiple yapılan denetimler, trafik kazalarını azaltmakta ve sürücüleri de memnun etmektedir.

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Kontrol Şubesi yönetim ekipleri, Ordu’nun çeşitli noktalarında denetimlerini sürdürüyor. Gün içinde toplam 9 ekiple farklı noktalarda gerçekleştirilen denetimlerde polis ekipleri, inceleme sırasında durdurdukları araçlardaki kişilerin kimlik kontrolünden geçerek genel bilgilendirme anketi (GBT) yapıyor. Ekipler ayrıca gerekli emniyet kemeri ve kontrolleri sağlarken trafik kurallarına uymayan sürücüleri de cezalandırıyor. Ayrıca ekipler, kurallara uyan sürücülere teşekkür ederek, kuralların önemini hatırlattı.

“Bu aramalar cezai takibat için değil, insanların can ve mal güvenliği için önemlidir.”

Altenordo bölgesinin Karşıyaka ilçesinde yapılan denetimler sırasında durdurulan Mert Kara isimli otomobilin sürücüsü, “Kontrollerin yapılmasında fayda var, polislerimiz kurallara uymamız gerektiğini hatırlatıyor, garanti veriyorlar. Can ve mal güvenliğimiz Bu denetimler sürekli olarak yapılmalıdır.Sürücülerin de kurallara uyması ve sürücülerin birbirine saygı duyması gerekir.Biz bunlara uyarsak hiçbir sorun yok.Amaç Buradaki polis teşkilatının görevi cezalandırmak değil, insanların canını ve malını korumak ve sürücüleri bilinçlendirmek.”

“Denetimler biz motosikletçiler için önemli”

Denetim sırasında durdurulan Berdal Yıldırım isimli motosikletçi, özellikle motosikletliler için sık sık yapılan denetimlerin daha güvenli olduğunu belirterek, “Denetimlerin daha sık olmasını tercih ediyoruz. Bu sayede insanlar daha fazla önlem alıyor ve motosikletliler için daha iyi oluyor. Özellikle kontroller arttıkça insanların kurallara uyması alışkanlık haline geliyor, emniyet kemeri kullanım oranı ve hız kuralları artıyor.Bisikletçiler olarak bizler bu uygulamalardan çok memnunuz.Sürücüler fazla para ödemiyor. sollarken bize dikkat edin, trafikte sürücüler bizi görsün, geçimimizi motosiklet trafiğine açıyoruz. Vücudumuz bizim vücudumuz, bu yüzden insanlar biraz daha duyarlı olsa seviniriz.”

Çeşitli noktalarda denetimlerin aralıksız devam edeceği bildirildi.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın