medyauzmani.com
Okumak, yazmak, yapmak ve oynamak – Haber Ajans

Okumak, yazmak, yapmak ve oynamak

Kumuşana’da yaşayan emekli milli eğitim müdürü 84 yaşındaki Yusuf Sadık, gazetecilik, yazarlık ve yöneticilik becerilerinin yanı sıra müziğe olan ilgisi, renkli kişiliği ve bitmeyen enerjisiyle dikkat çekiyor.

Merkezin Dörtkonak köyünde dünyaya gelen Sadık, aile büyüklerinin rehberliğinde imkansızlıklar içinde eğitimini tamamlayarak öğretmenliğe başladı.

66 yıl önce Erzurum’dan mezun olduktan sonra öğretmenlik mesleğine atılan Sadık, köy çocuklarının okuyarak eğitim hayatına girmesi ve mezunlarının birçoğunun öğretmen olması için çaba sarf etti.

1962 yılında üniversiteden mezun olan Sadık, yöneticilik kariyerinin son 14 yılında Gümüşhane, Eskişehir, Tunceli, Siirt, Bingöl ve Ağrı’da İl Milli Eğitim Müdürü olarak görev yaptı.

Bugün Gümüşhane Üniversitesi’ne bağlı olan Gümüşhane Meslek Yüksekokulu’nun da kurucu müdürü olan Sadiq, 41 yıllık kariyerine son vererek 1998 yılında emekli oldu.

“İnsanın bir işi ve mesleği olmalı” ilkesinden hareketle emekli olduktan sonra kendini müzik aletleri yapmaya adayan Sadık, Karadeniz kemanı ve kemanının yanı sıra mandolin, kombuç ve ud da çalıyor.

Emekli olduktan sonra 20 yıl köşe yazıları yazan ve şehrin en eski gazetelerinden Demokrat Gümüşhane gazetesinde yöneticilik yapan Sadık, bir süre gazeteciliğe atıldı ve Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti başkanı oldu. toplumun kurumsallaşması noktasında önemli çalışmalara imza atılmıştır.

“Öğretmenlerin işi öğrencilere duydukları sevgidir”

Bugüne kadar yazdığı köşe yazılarını insanlığın hizmetine sunmak amacıyla yayınlama kararı alan, arşiv ve anılarından 4 kitap toplayan Sadiq, “Öğretmenlerin işi, öğrencilerinde oluşturdukları sevgidir. .. Son öğrencim 40 yıl önce 5-8 Haziranda İstanbul’a geldi ve tanıştık.Bu durumlarda insan mutluluktan uçuyor.Geçmişte verdiği eğlence ve o günleri hatırlamak olağanüstü bir insanlık duygusu geliştiriyor ve insanoğlunun önünü açıyor. Pozitif düşünmenin yolu.”

“İnsanlığa hizmet etmeyenin ölmeye hakkı yoktur.”

Tüm gençlere rehaveti yenmeleri tavsiyesinde bulunan Sadık, “Okuldan mezun olan gençlerle konuşurken geleceği düşünmediklerini görüyorum. Okumanın en büyük sığınak olduğunu bilerek onlara tavsiye ediyorum. oku ki doğru izah etsinler.” Anahtar bütün kapıları açan ilimdir, bilimin adı da okumaktır ve biz kitaptan bunu öğreniyoruz. Hayatta faydalı olan şeylerdir.Öğretmen ise bu dünyadan göçtüğünde benim ülkemde öğretmenlik yapabildim demeli Zengin bir insanın ben bunları insanlara ikram ettim diyebilmesi için. Ülkemin İnsanlığa hizmet etmeyenlerin ölmeye hakları olmadığını söylüyorum.”

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın