medyauzmani.com
Netflix’in yeni gizem dizisi 1899 hakkında bilmeniz gerekenler – Haber Ajans

Netflix’in yeni gizem dizisi 1899 hakkında bilmeniz gerekenler

Dünyanın en büyük dijital yayın platformlarından biri olan Netflix, pek çok farklı türde onlarca içeriğe ev sahipliği yapıyor. Ancak bazı Netflix yapımları hikayeleri, oyunculukları veya yapım kaliteleri ile kalabalığın arasından sıyrılmayı başardı. Netflix’te en çok izlenen yapımlardan biri olan Dark, benzerlerinden sıyrılmayı başararak da sevilen bir dizi olmuştu. İşte olağanüstü zaman yolculuğu serisi Dark’ın yaratıcıları, gizem ve gerilim dolu yeni bir hikaye ile bir kez daha seyircinin karşısına çıkıyor: 1899.

Dark’ın yaratıcıları Baran bo Odar ve Jantje Friese tarafından hayata geçirilen 1899 yılı, 17 Kasım’da Netflix ekranlarında izleyiciyle buluştu. 8 bölümlük ekranda gösterilen 1899 yılı, Dark kadar karanlık, tuhaf, gizemli ve gerilim dolu bir dünyada geçiyor. Dizi, izleyicileri nefes kesici, aksiyon dolu, sonu gelmeyen bir maceraya davet ediyor! İşte yılın en popüler yapımlarından biri olmaya şimdiden aday olan Netflix’in yeni dizisi 1899 hakkında bilmeniz gerekenler…

1899, 19. yüzyılın sonlarında Avrupa’dan Amerika Birleşik Devletleri’nin New York şehrine giden bir geminin yolcularının hikayesine odaklanıyor.

Yüzyılın sonunda büyük umutlarla yeni bir hayata başlamak üzere yola çıkan yolcular, bu zorlu yolculukta gizem ve gerilim dolu bir maceranın içine çekiliyor. Kerberos ve yolcularının kaderi, Prometheus adlı kayıp bir gemiyle karşılaştıklarında değişir…

Beklenmedik karşılaşmayla ortaya çıkan yapılar, semboller ve gizemler, yolcuların karanlık ve gizemli geçmişiyle iç içe geçiyor!

Böylece “eski kıta”dan büyük umutlar ve yeni hayallerle yola çıkan insanların hayatları tamamen değişti…

Uçsuz bucaksız okyanus, 1899’un inanılmaz gizemli macerasına ev sahipliği yapıyor!

Hem dönemin hem de mekânın karanlık ve rahatsız edici atmosferinin ustaca kullanıldığı 1899, yetkin hikayesi ve incelikli senaryosuyla görsel olarak da tatmin edici bir yapım oluyor. Öte yandan dizide kullanılan farklı ve ilgi çekici çekim teknikleri de 1899’un güçlü yanlarından biri.

Kerberos’ta Avrupa’nın farklı yerlerinden yolcular.

1899

Normalde sıradan görünen bu detay 1899’da çok önemli bir unsur haline geldi. Gemideki yolcular kendi dillerinde ve kültürlerinde izleyiciye aktarılıyor. Bu havalı unsur, serinin güçlü atmosferini sağlam zeminlere oturtuyor.

1899 aynı zamanda yüksek temposuyla da dikkat çekiyor.

1899

Dizinin yaratıcılarından Baran Bo Udar, “Kendimizi tekrarlamak istemedik. 1899’da Dark’ı tekrar yapmak istemediğimizi biliyorduk. 1899 delicesine hızlı ilerliyor. Gemi sürekli hareket halindedir. Bu bir yolculuktur ve gemideki her şey her zaman hareket halindedir.Karşıdan karşıya geçiyor.

1899’da yönetmen koltuğuna Baran bo Udar oturur. Dizinin senaryosunu Jantje Friese kaleme almıştır.

1899

Dizinin kadrosunda Dark’tan tanıdığımız bir isim var. Andreas Beechmann, 1899 yılında Kerberos’un kaptanı olan “Ecke Larsen” karakterine hayat veriyor. Daha önce “Little Joe” ve “The Pursuit of Love” gibi yapımlarda rol alan İngiliz aktris Emily Beecham, Maura Franklin karakterini canlandırıyor. doktor olarak çalışmak için İngiltere’den Amerika Birleşik Devletleri’ne seyahat eden.

Öte yandan Aneurin Bernard, Lucas Lynggaard Tonnesen, Mathilde Ollivier, Rosalie Craig, Maciej Musial, Jonas Bloquet gibi oyuncular 1899’un dikkat çeken isimleri arasında yer alıyor.

Kaynak: 1 2

Bilgi / Uyarı
Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi ve kişiyi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Web adresimiz ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir. İçerikler otomatik yüklenmektedir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın