medyauzmani.com
Mirziyoyev’den Erdoğan’a: Büyük bir devlet adamı ve politikacı olarak dünyaya saygı duyuyoruz – Haber Ajans

Mirziyoyev’den Erdoğan’a: Büyük bir devlet adamı ve politikacı olarak dünyaya saygı duyuyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, “Hepimiz büyük bir devlet adamı ve politikacı, bilge ve kararlı, halkı için asil bir evlat olarak kendini feda eden, onunla tüm dünyada gurur duyan büyük bir devlet adamı ve politikacı olarak size saygı duyuyoruz” dedi.

Türk Devletleri Örgütü’nün (TDT) dokuzuncu zirvesi çerçevesinde Özbekistan’ın Semerkant kentine gelen Özbekistan Cumhurbaşkanı Sevikt Mirziyoyev, “Sizleri bir kez daha selamlamaktan mutluluk duyuyorum sevgili kardeşim ve Türk dostlarım. Semerkant antik kenti.” Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Özbek halkının yakın dostu olarak nitelendiren Mirziyoyev, “Sadece Türk dünyasında değil belki de tüm İslam dünyasında büyük bir itibara ve geniş bir nüfusa sahip olan Türkiye Cumhurbaşkanı, sevgili kardeşim Recep Tayyip Erdoğan. Dünya, Özbekistan’ın prestijli İmam Buhari Nişanı’na layık görüldü. Söz konusu madalyayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a vermekten büyük gurur duyduğunu ifade eden Mirziyoyev, “İslam dünyasında hadis imamı olarak ün yapmış İmam Buhari’nin ülkemizin kutsal dininin gelişimine eşsiz bir katkı sağladığını hepimiz biliyoruz. ” Mirziyoyev, söz konusu madalyanın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a İslam’ı yayma, dünyadaki Müslümanların çıkarlarını koruma, milletin birlik ve beraberliğini sağlama, dini hoşgörüyü teşvik etme ve gençleri iyi bir ruhla yetiştirme konusundaki eşsiz çabaları nedeniyle takdim edildiğini belirtti. 72. Türkiye Genel Kurulu’nda, dünya halklarının İslam dininin insani yapısından, özellikle de İmam Buhari’nin manevi mirasından yararlanmaları konusunda bir konuşma yaptım. Bu konuşma bittikten sonra bana özel ilgi gösterdin sevgili kardeşim ve beni içtenlikle tebrik ettin. Birleşmiş Milletler Örgütü’nün yüksek kürsüsünde İmam Buhari’nin yetkili isminin ilk kez açıklandığını söylediniz. Bu sözleri hala iyi izlenimlerle hatırlıyorum. ”

Mirziyoyev, “Büyük Ata’nın rivayet ettiği bir hadiste “ameller niyetlere göredir” denilmiştir. Özbekistan’da selefimiz İmam Buhari’nin mirası.Ülkemizde Taşkent İslam Enstitüsü, İmam Buhari isimli aktif faaliyetlerine devam etmektedir. büyük atalarımız ve düşünürlerimizin öğretileri.”

“Hepimiz seni dünyayla gurur duyacak büyük bir devlet adamı ve politikacı yapıyoruz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Özbekistan ile Türkiye arasındaki dostluk ilişkilerinin kapsamlı stratejik ortaklık düzeyine yükseltilmesinde ve karşılıklı çıkar projelerinin etkin bir şekilde uygulanmasında şahsi katkılarını çok iyi bildiğini ve takdir ettiğini ifade eden Mirziyoyev, “Hepinize hoş geldiniz, büyük devlet adamı ve politikacılara hoş geldiniz. Dünyanın dört bir yanında gururlu bilge adam.Dünya.Ona halkının inançlı, kararlı ve fedakar çocuğu olarak saygı duyuyoruz.Sizin akıllı yönetiminiz sırasında dost Türkiye Cumhuriyeti siyasi, ekonomik, sosyal, kültürel ve insani alanlarda, tabii ki, bizi kardeşleriniz olarak sevindiriyor. ” Mirziyoyev, “Kardeş Türk halkının tarihi ve bugünü büyüktür. Elbette Türkiye’nin geleceği de çok güzel olacaktır. Çünkü Türkiye’nin böylesine güçlü, bilge ve bilge bir Yüce Lideri vardır ki, bunu yapabilecek güce sahiptir.”

Mirziyoyev konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a İmam Buhari Nişanı’nı takdim etti.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın