medyauzmani.com
Minik Özji, yeni protez bacaklarıyla hayallerine koştu – Haber Ajans

Minik Özji, yeni protez bacaklarıyla hayallerine koştu

Antalya’da 13 günlükken sol bacağı ampute edilen ve alüminyum marangoz ustası babası babası cihazla yürümeyi öğrenen Özge’nin (8) protezi 150 liraya evin çatısına sabitlendi. Dar olduğu için yürümekte zorlanan lira, hayırseverlerin yardımıyla yenilendi. Atletizm pistinde yeni protezini giyen ve nefes alan Öz, yeni proteziyle ilk kez koşmanın keyfini yaşadı. “Koşmak güzeldir,” dedi küçük kız yüzünde bir gülümsemeyle.

Kepez’de yaşayan alüminyum marangozluk profesörü Ali İhsan ve Elkinur Yıldırım, 1 Ocak 2013’te 6,5 aylık bebekleri “Özge”yi dünyaya getirdi. Özel bir hastanede kuvözde bacağına takılan kateter nedeniyle sol bacağını dizinden kaybeden Küçük Özge, iddiaya göre babasının evin çatısında 150 TL harcayarak kurduğu mekanizma üzerinde yürümeye başladı. Makara sistemiyle eve yürümeye çalışırken gündeme gelen küçük Özge için Antalya Büyükşehir Belediyesi devreye girerek küçük kızın fizik tedavi ve protez ihtiyaçlarını karşıladı. İstanbul’da yaklaşık 20 gün çalıştıktan sonra Öz, yeni protez kartıyla çıktı. Antalya’da kullandığı proteze göre daha gelişmiş özelliklere sahip proteziyle yürüme pratiği yapan Özge, artık kendi başına yürüyebiliyor ve merdiven çıkabiliyor.

Kızının hayalleri için savaştı

Bir arkadaşından hediye olarak aldığı sanayi parçalarını tamir ederek kızına güç sağlamaya çalışan Ali İhsan Yıldırım, kızıyla birlikte marangoz atölyesine gelerek parçaları birleştirdi. Yıldırım, kızının bacaklarının ölçüsünü alarak proteze, koşmayı daha kolay ve kullanışlı hale getiren yaylı ataşman gibi ek parçalar ekledi. Esnek yapısıyla dikkat çeken protezi kızının bacağına takan Yıldırım, daha sonra kızıyla birlikte sokakta ilk deneme koşusunu gerçekleştirdi. Baba ve kızı koşmanın hayalini kurarken, Özge’nin boyunun artması protez yapılmasını gerektirdi.

Yeni protezine kavuştu

Bu yaşına kadar boyu ve kilosu düzeldiği için protez uzuvlarını değiştiren Özge, geçtiğimiz aylarda kısalmaya başladı. Baba Ali İhsan Yıldırım’ın kızının durumunu İhlas Haber Ajansı’nın (İHA) kameralarına açıklamasının ardından küçük Özge’ye yurt içi ve yurt dışından yardım yağdı. Yeni protezler için gereken 45 bin liranın 15 bin lirasını bir dernek, geri kalanını hayırseverler ödedi. Kızıyla birlikte İstanbul’a yola çıkan Ali İhsan Yıldırım, yeni protezini alarak Antalya’ya döndü.

Atletizm pistinde nefes alın

Yeni protezini babasının eline alıp Zeytinköy Atletizm Pisti’ne gelen Özge, pistte profesyonel bir sporcu gibi başlangıç ​​pozisyonunu aldı. Babasının yönlendirmesiyle çıkış noktasından ayrılan Özge, yeni proteziyle ilk kez koşmanın mutluluğunu yaşadı. Özdi, mutluluğunu dile getirerek, “Koşmak güzel.”

teşekkürler vatandaşlar

Derneğin yurt içi ve yurt dışından çok sayıda vatandaşa toplam 45 bin lira yardımda bulunduğunu kaydeden Yıldırım, yardımlarından dolayı Yıldırım’a teşekkür etti. Aldıkları yardımlarla 10 gün İstanbul’da kaldıklarını ve Özge’ye yeni protez taktırdıklarını belirten Yıldırım, kızının yeni protezini yaklaşık 1,5 yıl kullanabileceğini söyledi.

“Rüya gerçek oluyor”

Biraz daha güçlenmek için hazırlık yapıyoruz.Bir gün Özge’nin protez bacakla normal insanlardan daha hızlı koştuğunu göreceksiniz.Hayal gerçek oluyor.Hayalimiz daha büyük.Sıradan insanların seviyesine ulaşmak için bu hedefe doğru ilerliyoruz. Özge şu anda çalışıyor. Amacım Özge’ye protez ayağı varmış gibi hissettirmek değil.”

Baba Yıldırım, kızı için başlattığı hukuk mücadelesini bağımsız milletvekili adayı olarak sürdürmeyi planladığını da sözlerine ekledi.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın