medyauzmani.com
Milli Kütüphane’de düzenlenen kan bağışına kitapseverler yoğun ilgi gösterdi. – Haber Ajans

Milli Kütüphane’de düzenlenen kan bağışına kitapseverler yoğun ilgi gösterdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türk Kızılayı tarafından Ankara’da Milli Kütüphane tarafından “Sensiz olmaz dostum” sloganıyla düzenlenen kan bağışı etkinliği vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türk Kızılayı tarafından düzenlenen Milli Kütüphane’nin kan bağışı etkinliği, güvenli ve sürdürülebilir kan temini ve sürdürülebilir kan temini amacıyla Kütüphaneler ve Yayınlar Genel Müdürlüğü binası önünde gerçekleştirildi. Kızılay Haftası etkinlikleri çerçevesinde bağışçılar ve hastalar arasında köprü görevi yapmak. 29 Ekim – 4 Kasım tarihleri ​​arasında kutlanan Kızılay Haftası etkinlikleri kapsamında “Kan yok dostum sensiz” sloganıyla düzenlenen kan bağışı kampanyasına vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşu çalışanları yoğun ilgi gösterdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kütüphaneler ve Yayınlar Genel Müdürlüğü ve Milli Kütüphaneye Başvuru Yapan Öğrenciler. Olay hakkında bilgi vermek, d. Levent Silahlı, “Mobil cihazlar aracılığıyla kan bağışı için bugün Ankara Milli Kütüphane’deyiz. Amacımız güvenli ve sürdürülebilir kan temini sağlamak ve bağışçılar ile hastalar arasında köprü görevi görmek. Bu etkinliğin önemi” Levent Selali, Türkiye’nin kan ihtiyacının yüzde 90’ını tek başına Türk Kızılayı’nın karşıladığını belirterek, “Erkek bağışçılar 3 ayda bir, kadın bağışçılar ise 4 ayda bir kan bağışında bulunabilir” dedi ve aldığımız kan bağışlarını kendilerine ulaştırmak için. Gönüllü bağışçılardan kan ihtiyacı olan hastalara… COVID-19 aşısının ardından Dr. Armed, “Semptom yoksa aşıdan bir hafta sonra kan bağışında bulunabilirsiniz. Herhangi bir semptomunuz varsa, semptomlarınız geçtikten bir hafta sonra kan bağışında bulunabilirsiniz.

Ulusal Kan Bağışı Kütüphanesi etkinliğinde bağışçılardan biri olan Selma Demirchen, “Daha önce kan bağışladım, nadir bir kan grubum var. AB RH negatif, bu yüzden zaman zaman ihtiyaç sahipleri tarafından ulaşım sağlanıyor. .Kan bağışlıyorum ve faydalı olduğum için mutluyum.Ve bugün vakfımızın önünde böyle bir olay olduğunu öğrenince kan bağışı yapmak istedim.Umarım kan değerlerim iyidir ve kan bağışlayabilirim.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın