medyauzmani.com
Mikrocerrahi disk herniasyonu – Haber Ajans

Mikrocerrahi disk herniasyonu

Şanlıurfa’da yaşayan ve uzun süre yürümekte güçlük çektikten sonra bel ağrısından şikayet eden Mehmet Halit Tokdemir, mikrodiskektomi ile yapılan fıtık ameliyatının ardından sağlığına kavuştu.

Bel bölgesinde şiddetli ağrı şikayeti ile Liv Hospital’a başvuran ve fıtık olduğu belirlenen Mehmet Halit Tokdemir, yapılan değerlendirmelerin ardından ameliyatın mikrocerrahi yöntemle yapılmasına karar verildi.

Hastanın onayı ile yapılan başarılı operasyonda Tokdemir’in belindeki fıtık alındı. Tedavisinin ardından sağlığına kavuşarak hastaneden taburcu edildi. Ameliyat sonrası ağrılarından kurtulduğunu söyleyen Mehmet Halit Tokdemir, “Artık çok mutluyum. Ağrısız çok rahat yürüyebiliyorum. Aferin doktoruma, sorunlarım geçti. 4 saat sonra yürümeye başladım. Daha özgürce hareket etmeye başladım. Ayakta durabiliyor ve yürüyebiliyorum.” Desteksiz, yeniden doğmuş gibi hissettim.”

“Yeniden doğmuş gibiyim”

Gaziantep Beyin Cerrahı Uzmanı. Dr. Helmy Rasool Karwarz, “Hasta belinde şiddetli ağrı şikayeti ile bize geldi ve sol bacağında ağrı ve güçsüzlük olduğunu söyledi. Hastamızın ortasında fıtık (distal sol disk fıtığı) tespit ettik. ve tedavi yöntemi olarak mikrocerrahi (transvers yaklaşımla parsiyel rezeksiyon) yapmaya karar verdik” dedi.

baba. Dr. Helmy Risoul Karawers, bel ve boyun fıtıklarında kullanılan mikrocerrahi yöntemlerin (mikroskopik diskektomi) operasyon sonrası önemli bir avantaj sağladığını belirterek, “Boyun ve bel fıtığı ameliyatları bu şekilde 1-2 cm deri kesisi ile yapılmaktadır. uzunluğunda, yaralı Çok büyük Anatomik bütünlükte hafif bozulma Mikroskop ve ince cerrahi aletler kullanılması nedeniyle sinir hasarı olasılığı çok düşüktür Ortalama ameliyat süresi 1 saat Bu yöntemlerle tedavi edilen hastalar bir gün hastanede tutulabilir Hastanın belinin arkasına hassas bir cerrahi yöntemle müdahale ettik ve oradaki fıtığı temizledik.”

“Ameliyattan bir gün sonra yaya olarak taburcu edildi”

Ortalama bir hayat yaşayan herkesin omurgasına hayatı boyunca 5-6 milyon kez yük bindirdiğini söyleyen Op. Dr. Hilmi Resul Karaörs, şu bilgileri paylaştı: “Eğilme, ayakta durma, eğilme gibi hareketlerin hepsi yüklenme anlamına geliyor. Yatmak dışında tüm hareketlerde omurgaya yükleniyoruz. Bu nedenle bel fıtığı sorunu yaşayanların sayısı artıyor. tüm dünyada çok yüksek.Başlangıçta dikkate alınmayan bel ağrısı, ağrımız dayanılmaz hale gelene kadar genellikle doktora gitmiyoruz, hastalığımızı radyoterapi yöntemleriyle kendimiz tedavi etmeye çalışıyoruz. teknolojinin de yardımıyla geliştirilen tekniklerle en ağır fıtıklar bile tedavi edilebiliyor Bel fıtığı çok basit yöntemlerle ilerletildi.Hastamızda bu yöntemi uyguladık ve ameliyattan bir gün sonra yaya olarak çıkardık.”

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın