medyauzmani.com
Meksika’da Ölüler Günü’ne büyük ilgi: Gösteriye 1 milyondan fazla kişi katıldı – Haber Ajans

Meksika’da Ölüler Günü’ne büyük ilgi: Gösteriye 1 milyondan fazla kişi katıldı

Bildirildiğine göre, Meksika’da her yıl 27 Ekim ile 3 Kasım arasında geleneksel olarak kutlanan Ölüler Günü münasebetiyle Mexico City’de düzenlenen geçit törenine bir milyondan fazla kişi katıldı.

Meksika’nın başkenti Mexico City’deki Ölülerin Günü geçit töreni renkli fotoğraflara sahne oldu. Başkentte yaklaşık 9 kilometre uzunluğundaki bir yolda gerçekleşen ve şehrin tarihi meydanında sona eren yürüyüşte, on binlerce kişi müzik ve danslar eşliğinde yürüdü, kafatası şeklinde makyaj yaptı. ve ayrıca stilize kostümler. Her yıl olduğu gibi ölüleri temsil eden iskelet modelleri. Mexico City sakinleri geçit törenine yoğun ilgi gösterirken, Mexico City Belediye Başkanı Claudia Sheinbaum, etkinliğe bir milyondan fazla vatandaşın katıldığını duyurdu. Gösterinin ardından izleyiciler kentin tarihi meydanında düzenlenen konsere katıldı.

Ölüler Günü’nün kökeni sömürge öncesi zamanlara kadar uzanır.

İnsanlar ölen akrabalarını, sömürge öncesi çağda yaşayan Yerli Amerikalılara dayanan bir gelenek olan Ölüler Günü’nde anarlar. Etkinliklerde kullanılan kafatası ve iskelet modelleri, ölen akrabaları temsil etmektedir.

Meksika’nın yanı sıra İspanya, Amerika Birleşik Devletleri ve bazı Latin Amerika ülkelerinde de düzenlenen Ölüler Günü’nde 1 Kasım’da hayatını kaybeden çocukların mezarları, 2 Kasım’da yetişkinlerin mezarları ziyaret ediliyor. Ancak Meksikalıların geleneğe olan yoğun ilgisi nedeniyle ülkede şenlikler her yıl 27 Ekim’de başlıyor ve 3 Kasım’da sona eriyor. Meksikalılar 1 ve 2 Kasım’daki mezarlık ziyaretlerinin yanı sıra 27 Ekim’de ölen evcil hayvanlarının, 28 Ekim’de trafik kazasında ölen yakınlarının, 29 Ekim’de boğulan yakınlarının ve 30 Ekim’de öksüz kalanların mezarlarını ziyaret ediyor. 31 Ekim’de Araf’ta ruhlar anılırken, evde, mezarlıkta ve sokaklarda kullanılan tüm süslemeler ve süslemeler 3 Kasım’da toplandı.

Mezarlık ziyareti sırasında mezarlar temizlenir, çiçekler ve mumlarla süslenir, ölen kişiye sevdiği yiyecek ve içecekler verilir. Ziyaretçiler mezarlıkta müzik ve diyalog eşliğinde vakit geçirirken, merhumun mezarına geldiğinde ruhunun mutlu olduğuna ve yakınları tarafından anıldığına inanılıyor.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın