medyauzmani.com
Marmaris’te Crash-Trap-Hold Yapıldı – Haber Ajans

Marmaris’te Crash-Trap-Hold Yapıldı

Muğla’nın Marmaris bölgesinde tüm yurtta olduğu gibi saat 18.57’de “tuzak” tatbikatı yapıldı. Marmaris Kaymakamlığı’nda düzenlenen tatbikat kapsamında depremzedeler kurtarılarak ambulanslara sevk edildi.

12 Kasım 1999 Düzce depreminin yıl dönümü vesilesiyle, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından ülke genelinde eş zamanlı tatbikatlar yapıldı. Haftalar önce uyarı yapılan deprem tatbikatlarının 18.57 göstermesinin ardından Marmaris Zabıta Araçları ve Muğla Belediyesi İtfaiye Alayı araçlarına anons sistemleri ile sesli tebligat gönderildi.

Marmaris Arama Kurtarma Ekibi (MAKE), UMKE, AFAD, Marmaris Arama Kurtarma ve Acil Yardım Ekibi, Marmaris Kızılay, Muğla Büyükşehir İtfaiyesi, Polis, Akot, 112 acil ekipleri, ilçede deprem alarmı ile başlayan tatbikata katıldı. Marmaris Bölge Kaymakamı. Deprem sırasında hayati önem taşıyan ani çöküşün mahallini alan kaymakamlıkta görevli personel, tehlikenin geçmesinin ardından güvenli tahliye protokollerine uygun olarak binadan tahliye edildi. Tatbikat senaryosuna göre binada bulunan 3 yaralı Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Merdiveni ile tahliye edilerek ilk yardım ekipleri tarafından sedyeyle ambulansa götürüldü.

Tatbikata katılanlara ve vatandaşlara seslenen Marmaris Kaymakamı Ertuğcükt Aksoy, “2022 yılı İçişleri Bakanlığımız tarafından ‘Afet Tatbikat Yılı’ olarak belirlendi ve bu çerçevede Kaymakamlık Komutanlığı’nda tatbikat gerçekleştirdik. Ofis hazırlık seviyemizi ve doğal afetler konusundaki farkındalığımızı arttırmak için.Biliyorsunuz Türkiye bir deprem ülkesi.Ülkemizde can ve mal kaybına neden olan birçok deprem oldu. bundan sonra deprem olmayacak diyoruz.Bundan sonra depreme hazırlıklı olmak bizim görevimiz.Her şekilde.Eksiklerimizi bu tatbikatlarla gözden geçiriyoruz.Ülkemizde bu konuda çok yol katettik. Hem kamuda hem de STK’lar arasında.Marmara depreminde belki bir iki tane STK olmuştur.Şimdi çok iyi yetişmiş STK’larımız olduğunu görüyoruz.Bu tatbikatları daha detaylı ve organize bir şekilde devam ettirmemiz lazım. Bu bağlamda bugün önemli bir faaliyet gerçekleştirdik. Depremi engelleyemeyiz ama alacağımız önlemlerle can ve mal kaybını azaltabiliriz.”

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın