medyauzmani.com
Küçük önlemlerle mevsimsel hastalıklar ortadan kaldırılabilir – Haber Ajans

Küçük önlemlerle mevsimsel hastalıklar ortadan kaldırılabilir

Tıbbi araştırmalara göre, yetişkinlerin çoğu yılda 2-4 kez, çocuklar ise yılda 5-7 kez nezle oluyor. Dr. Büyük Uğurtay, “Bu kabaca bir yıldaki mevsimsel değişikliklerin sayısına denk geliyor. Ancak bazı küçük önlemlerle mevsimsel hastalıklardan kurtulmak mümkün.

VM Medical Park Samsun Dahiliye Kliniği uzmanı. Dr. Sevimli Uğurtay, mevsim geçişlerinde dikkat edilmesi gerekenler konusunda uyardı. Tıbbi araştırmalara göre, yetişkinlerin çoğu yılda 2-4 kez, çocuklar ise yılda 5-7 kez nezle oluyor. Dr. Büyük Uğurtay, “Bu kabaca bir yıldaki mevsimsel değişikliklerin sayısına denk geliyor. Her mevsim değişikliği gözlemlediğimizde ortamdaki alerjenlerin sayısı artıyor ve havada 200’e varan virüs var. Sıcaklıktaki değişiklik” farklı Virüs gruplarının büyümesi ve dolayısıyla bulaşıcı hastalıkların yayılması için uygun bir koşul sağlar. En yaygın virüs türü, tüm soğuk algınlığının yüzde 40’ına kadar neden olan insan rinovirüsüdür. Ancak kurtulmak mümkündür. küçük bir önlemle mevsimsel hastalıklar.

2,5 litreye kadar su gereklidir

Dr. işaret etti. Dr. Parlak Uğurtay, “Sağlıklı yaşam tarzı. Dengeli beslenmek, yeterince uyumak ve dinlenmek ve stresi yönetmek mevsimsel hastalıklarla daha iyi başa çıkmanıza yardımcı olabilir. Düzenli egzersiz bağışıklık sistemini güçlendirir ve viral enfeksiyonları önler. Besleyici gıdaların alımını ve hidrasyonu mevsimin beslenme gereksinimleriyle dengelemek için düzenli ve sağlıklı bir diyete öncelik verilmelidir. Dengeli su alımı ile hidrasyon önemlidir. Su tüketiminin sadece yazın veya sıcak havalarda büyük önem taşıdığına dair bir yanılgı var; Soğuk havalarda bir yetişkinin 2,5 litre suya ihtiyacı vardır. Temizlik; Viral enfeksiyonların bulaşmasında önemli olan el temizliğine özellikle dikkat etmek gerekir. D Vitamini Alımı: Kış aylarında iç mekanlarda daha fazla zaman geçirme ve daha az güneş ışığı nedeniyle D vitamini seviyenizi izlemeniz önemlidir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın