medyauzmani.com
Körfez’de Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi açıldı – Haber Ajans

Körfez’de Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi açıldı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Körfez Bölgesi’ne hizmet verecek Edremit Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi’nin açılışını yaptı. Ultrason makinesi, hemograf makinesi ve yoğun bakım ünitesi bulunan merkezde tüm ameliyatlar yapılabilmektedir.

“Tüm canlılara koşulsuz sevgi” anlayışıyla 3,5 yıldır sokak hayvanları alanında önemli yatırım ve projelere imza atan Yücel Yılmaz başkanlığındaki Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Edremit’te Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi’nin açılışını yaptı. Değerli dostlarımızın sağlık ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi amacıyla faaliyete geçen Edremit Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi; Körfez bölgesinin tamamına hitap etmesi planlanmaktadır.

Ameliyathane, tedavi ünitesi ve bakım odasından oluşmaktadır; Röntgen, ultrason, kan tahlili makinesi ve yoğun bakım dolabı gibi sokak hayvanlarının teşhis ve tedavisi için gerekli tüm ekipmanların bulunduğu merkezde; Hastalık tedavileri, aşılama çalışmaları, parazitolojik uygulamalar, sterilizasyon ve diğer ameliyatlar yapılacaktır. Merkeze ek olarak devreye alınan ulaşım aracı ile ulaşım ve hızlı ulaşım sağlanacak. Özellikle yaz döneminde artan acil müdahale ve tedavi taleplerine hızlı bir çözüm sunması beklenen merkez, yoğun kısırlaştırma çalışmalarıyla da nüfusu kontrol altında tutacak.

Edremit’teki Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi’nin açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, son 3 yıldır sokak hayvanlarının bakım, tedavi, besleme ve rehabilitasyonu konusunda çalıştıklarını belirterek, tedavi merkezinin kurulduğuna dikkat çekti. hizmete açılan proje, bölgede büyük bir ihtiyacı karşılayacaktır. Başkan Yücel Yılmaz, sokak hayvanları için yaptıkları çalışmalarda gönüllülerden ve hayvanseverlerden çokça destek aldıklarını, gönüllülerin de katılımıyla bu alanda güzel bir sistem kuracaklarını belirterek; “Güzel bir hizmet veriyoruz. Acil müdahale üssü olmasını planladığımız tesisin kapısı 24 saat açık olacak. Başkan Yılmaz, Bandırma’ya hayvan hastanesi kazandırmak için de çalışmalara başladıklarını söyledi. merkeze hayvan hastanesi ve gönüllüler için barınak.

Edremit Bölge Valisi Ahmet Odabaş, Başkan Yücel Yılmaz ve ekibine emeklerinden dolayı teşekkür ederek, “Merhamet anlayışımız sahipsiz hayvanların beslenmesini ve sahiplenilmesini tavsiye ediyor. Bu anlamda Büyükşehir Belediyesi’ne şükranlarımı sunuyorum. sahipsiz hayvanlar her geçen gün artıyor. Bunun için bir an önce kısırlaştırılmaları gerekiyor. Büyükşehir Belediyemiz bu konuda çok güzel çalışmalar yapıyor. Kaymakamlığımızın da desteği ile İlçe Belediyemiz ile iş birliği içinde güzel işler yapıyorlar. Büyükşehir Belediye Başkanı ve ekibine bir kez daha teşekkür ediyor, merkezin hayırlı ve umut verici olmasını diliyorum.”

düzenlenen açılış törenine; Cumhurbaşkanı Yücel Yılmaz ve Kaymakam Ahmet Odabaş’ın yanı sıra AKP Edremit İlçe Başkanı Ekrem Ömutlu, MHP Edremit İlçe Başkanı Halil Güren, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar da mevcuttu.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın