medyauzmani.com
Kış geldi çocuklarınızı mevsimsel hastalıklardan koruyun – Haber Ajans

Kış geldi çocuklarınızı mevsimsel hastalıklardan koruyun

Kış mevsiminde çocuklarda görülen hastalıklara dikkat çeken çocuk sağlığı ve patoloji uzmanı Dr. Nazlı Ahmadova, ”Kış geldiğinde çocuklarda sık görülen hastalıklar ortaya çıkıyor; Soğuk algınlığı, akut gastroenterit, larenjit, sinüzit, zatürre ve bronşit gibi alt solunum yolu enfeksiyonları.

Kışın gelmesiyle birlikte, çocuklarda bulaşıcı hastalıkların bulaşma oranı artar. Medicana Bahçeli Evler Hastanesi’nde çocuk doktoru Dr. Nazlı Akhmedova, çocukluk çağının en sık görülen kış bulaşıcı hastalıkları hakkında bilgi verdi.

Doktor onayladı. Akhmedova, “Soğuk havayla birlikte çocuklar özellikle kreş ve okul döneminde daha sık üst solunum yolu enfeksiyonlarına maruz kalıyorlar. Kış geldiğinde çocuklarda sık görülen hastalık türleri; soğuk algınlığı ve soğuk algınlığı gibi alt solunum yolu enfeksiyonu şikayetleri oluyor. romatoid Akut gastroenterit, larenjit, sinüzit, pnömoni ve bronşit sık başvuru nedenleri arasındadır.

Dr. işaret etti. Akhmedova, “Çocukların en sık hastaneye yatırılma sebepleri arasında yer alıyor. Doğru yaklaşımla bir kısmı evde kendiliğinden, bir kısmı da sağlık kurumlarında doktorların müdahalesi ile iyileşebilir ancak iyi yönetilmezse, vücutta tehlikeli su ve tuz kaybı, asit artışı, böbrek yetmezliği veya birçok organ yetmezliği ve hatta ölüm gibi çok ciddi sonuçları olabilen bir hastalıktır. Dünyada çocuklar arasında en sık görülen ikinci ölüm nedenidir. ishal vakalarının çoğuna virüsler ve bakteriyel enfeksiyonlar neden olur, Bazıları bakteriyeldir. Uzun süreli veya tekrarlayan ishal, bazı kronik bağırsaklar gibi enfeksiyon dışında birçok farklı nedenle ishal oluşabileceğinden ayrıntılı değerlendirme gerektirebilir. hastalıklar, alerjik hastalıklar, hormonal hastalıklar, metabolik hastalıklar, gastrointestinal sistemin kronik inflamatuar hastalıkları ve hatta antibiyotik kullanımı.

Koruma yöntemlerine dikkat edin

Dr. Akhmedova sözlerini şöyle sonlandırdı: “Virüslerin bulaşması doğrudan temas veya damlacık yoluyla bulaşabilir. Damlalar, ağzı bir doku ile kapatmadan hapşırma, öksürme ve hatta tek başına nefes alma yoluyla havada asılı kalır. Her virüsün boyutu değişir. Küçük virüsler kolaylıkla alt solunum yollarına ulaşabilir. Kışın dört veya beş yaşındaki bir çocuk viral bulaşıcı hastalıkları kolaylıkla geçirebilirken, yeni doğan bir çocuk bu hastalığı daha ileri bronşit veya zatürre olarak geçirebilir. sistem Yenidoğan henüz gelişmemiştir, özenle korunmalıdır. Bebeklerde antibiyotik ve ilaç kullanımı konusunda duyarlı olmak, gereksiz ilaç kullanımından kaçınmak, ateş düşürme ve ölçme tekniklerini öğrenmek hem bebek için daha kolay hem de daha bilinçli hale getirir. ve bu süre zarfında ailesi.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın