medyauzmani.com
Kimlik kartı alamayan şehidin annesinin kimliği düşürüldü – Haber Ajans

Kimlik kartı alamayan şehidin annesinin kimliği düşürüldü

Afyon Karahisar ili Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü gezici ekipleri, hastalığı nedeniyle yeni kimlik başvurusu yapamayan şehidin annesi Fatma Sayın’ın evine giderek talebini aldı. Şehidin annesinin yeni kimliği en kısa sürede posta ile evine gönderilecektir.

13 Kasım 1992’de Mardin’de askerliğini yaparken bölücü terör örgütüyle girdiği silahlı çatışma sonucu şehit olan Beyadi Yurdal Sein’in annesi Fatma Sein, rahatsızlığı nedeniyle yeni kimlik başvurusunda bulunamadı. Şehidin annesi Fatma Sayın, Türk Harp Malulleri Gaziler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı ile şehit ve yetim eşlerin destekleriyle Afyonkarahisar İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü’ne başvurdu. Ardından Afyonkarahisar İlçe Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Erkan Tanyeri gezici ekiplerini harekete geçirdi. Şehidin ailesinin evine giden ekipler, yeni kimlik kartı başvurusu için resmi çalışmalarını tamamladı. Şehidin annesi Fatıma Sain’in nüfus cüzdanı yeni kimlik kartı çıkarıldığında teslim edilecek.

Dernek Başkanı İsmail Kumartaşlı yaptığı açıklamada Afyonkarahisar İlçe Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü ve ekibine teşekkür ederek şunları söyledi:

“Rahatsızlığından dolayı pek dışarı çıkamıyor” dedi, “Oğlum kimliğim yenilenecek, bunu nasıl yapalım, çıkamam” dedik: Anne, çıkabiliyorsan’ dedik. Gel hizmet sana gelir.Avion İlçe Nüfus Müdürü Karahisar’ı aradık Erkan Tanyıri’ye durumunu anlattık.Bizim görevimiz şehitlerimizin bize emanet edilen ailelerine hizmet etmek.Siparişi şuradan alacağız. hemen annemizin evine gidip kimlik kartını yenileyip teslim edin.Buna göre tüm işlemler en hızlı şekilde gerçekleştirildi.”

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın