Malatya’nın Arapgir yöresine ait yöresel yemeklerin tanıtılacağı “Gastronomi Merkezi” olarak kullanılacak olan Kaşkaloğlu Otel ve Gastronomi Merkezi hizmete açıldı.
Arapgir’in Berenge ilçesinin desteğiyle Doğu Anadolu Projesi (DAP) kapsamında inşaatı tamamlanan “Gastronomi Merkezi” olarak kullanılacak olan Kaşkaloğlu Otel ve Gastronomi Merkezi hizmet vermeye başladı.
35 yataklı ve 70 metrekarelik kahvaltı salonu, 400 metrekarelik restoran binası ve toplam 13 dönüm alan üzerine kurulu amfi tiyatrosu bulunan merkez, gastronomi alanında bilimsel toplantılara ev sahipliği yapacak.
Arapgir Belediye Başkanı Haluk Kemertoğlu, “Yukarı Fırat Gastronomi Merkezi Kaşkaloğlu Millet Han ve İlham Serge’nin hizmete açılması, merkezin Arapgir’in tarihi ve kültürel değerlerinin iyi bir iş üstlenerek korunması, restore edilmesi ve kalıcı hale getirilmesinin en büyük görevleri arasında yer aldığını söyledi. Arapgir Belediyesi Adına Kurumsal Merkez.Bizim En Büyük Gururumuzdur.Arapgir Uzun Yıllardır Turizme,Gastonomiye,Kültüre,Doğaya,İnsana ve Yöre Kültürüne Yatırım Yapmaktadır.Yukarı Fırat Nehrinin Ortasında Oluşturmaya Hazırdır. tüm Fırat nehrini birleştiren ve kültürel birlik ve yaşamı önemseyen işletmeler.Bunların hepsi Kaşkaloğlu Otel ve Gastronomi Merkezi 13 dönümlük bir alan üzerine kuruludur.Mini Arapgir diyebileceğimiz botanik bahçesi açık bir alandır. her türlü aktivite için uygun bir ortam.Arapgir büyük kaynaklar harcanmış ve bu merkezde toplanmıştır.Müzelerin yanı sıra bu merkez Arapgir’in geleceğe dönük en büyük yatırımıdır.Burası inşa edilmiştir. Karadeniz ile Akdeniz arasında ikiye ayrılan çevre yolunun en önemli noktasıdır ve bu merkez temiz havası, suyu ve ürünleri ile insanları ağırlayan ve uğurlayan bir merkezdir. konuşuyorum ve onun inceliklerine doyuyorum. 3 bin yıl önce Yukarı Fırat bölgesinde oluşan 120 yemekle harmanlanarak lezzete dönüşen mutfağımızın tüm markalarını burada üretmeye çalışıyoruz.
Gastronomi merkezinin bölgeye kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Commertoğlu, “21 Coğrafi İşaret belgesi alacak şekilde hazırladığımız gastronomi çeşitlerimiz var. Tandır kebap, dolma, kızartma, dökme, mahalla çorbalarımız artık tescillendi. Türkiye’de katma değerli ürün haline gelen ürün gruplarından biri de kırmızı kuş üzümü ve reyhan. Burada da tüm bunlara ek olarak doğanın zengin ve aromatik içeriği mutfak kültürümüzde bir gelenek haline gelmiş ve binlerce yıllık olarak nitelendirilen her türlü örf ve adete göre sunumu bu merkezde toplanmıştır. Bu statüyü almamızda bize destek olan Kalkınma Bakanlığı DAP Daire Başkanlığına, Kültür Bakanlığı yetkililerine ve belediyemize ve mülk yönetimimize teşekkür ediyorum.”
Ünlü şef Ali Açıkgül ise, “Arabgir Mutfak Sanatları Merkezi’nde Malatya kültürünün unutulmaya yüz tutmuş yemeklerini buraya gelen yerli ve yabancı turistlere öğretmek, tattırmak ve bu kültürü birlikte kayıt altına almak. Buradaki tüccarları eğitmek ve bölgemizin yemeklerini sunumlarla misafirlere tanıtmak Modern ve doğal gösteriler.Bir diğer adım da burada okuyan genç öğrencilerimize meslek kazandırmak ve onlara geleceğin kapılarını aralamak. unutulan lezzetleri siz değerli misafirlerimizin beğenisine sunuyoruz.”
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]