medyauzmani.com
Karadeniz’de balık patlaması – Haber Ajans

Karadeniz’de balık patlaması

Karadeniz son yıllarda en bol avlanma mevsimini yaşarken, tezgahlar palamut ve palamutla doldu.

Bu sezon hem balıkçıları hem de vatandaşları gülümseten Karadeniz, 1 Eylül’den beri bank ve masaları balıklarla donatıyor. Yıllardır yakalanamayan Palamut ve Palamut, kasalarla balıkçı tezgahlarına gelmeye başlar ve vatandaşlar, balığı banklara düşmeden almak için koşuşturur. Vatandaşlar, balıkçı tezgahlarına gelen balıkları koltuğa sıraya girmeden satın almaya başlıyor.

“Meşe ve jipsofilada bir patlama var.”

Balıkçı Onurcan Köse, geçen yıl çok ender bulunan palamut ve palamutun bu yıl bol olduğunu belirtti. Sezon açılışından bu yana 35 TL’ye sattığımız cevizi bolluktan dolayı 25 TL’ye satıyoruz. Bu bonus 15 gün sonra bolca kullanılamayacak ve bu fiyatlara düşmeyecektir. Herkes bu bolluğun değerini bilmeli ve gardırobunu doldurmalı. Palamutun yanı sıra beyazların kilosu 20 TL, uskumrunun kilosu 30 TL. Palamut gibi mavi balıklarda patlama olur. Kinekop’u kilosu 40 TL’ye satıyoruz. Geçmiş yıllarda kabak yoktu. Geçen yıl 100 liraya zinkop satıyorduk, bu yıl 40 lira oldu. Balık fiyatları bedava ama vatandaşlar hala boğuluyor. Bence bu fiyatlara çok balık alınmalı.”

Balıkçı tezgahlarında alım kuyruğu oluşturan vatandaşlar, geçen yıllara göre bu yıl balığın bol olduğunu, balık fiyatlarının beyaz ve kırmızı ete uygun olması nedeniyle balık aldıklarını söyledi.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın