medyauzmani.com
Kahramanmaraş depremleri 2023 BAFTA Ödüllerini kutladı – Haber Ajans

Kahramanmaraş depremleri 2023 BAFTA Ödüllerini kutladı

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve çok sayıda insanımızın ölümüne neden olan depremler, ülkemizde olduğu gibi dünyada da büyük üzüntüye neden oldu. Yurt dışında önemli yardım kampanyaları düzenlendi, deprem sonrası çok sayıda kişi ülkemiz için iyi niyet ve dayanışma mesajları alışverişinde bulundu. Bu doğrultuda Kahramanmaraş depremleri geçtiğimiz günlerde düzenlenen İngiliz Film ve Televizyon Sanatları Akademisi’nin (BAFTA) ödül töreni oldu. Dünyaca ünlü sanatçılar, depremde hayatını kaybedenleri de unutmadı. Gelin detaylara birlikte bakalım.

BAFTA Ödülleri 2023, dün akşam Londra’da düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Galada öne çıkan filmler arasında All Quiet On The Western Front, (Nothing New On The Western Front), The Banshees of Inisherin, Elvis gibi geçmişte adından sıkça söz ettiren yapımlar yer aldı. All Quiet On The Western Front En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Görüntü Yönetmeni olmak üzere toplam 7 ödül kazandı. Inisherin’in Banshees’i En İyi Özgün Senaryo ödülünü kazandı.

En İyi Kadın Oyuncu ödülünü Tar filmindeki performansıyla Cate Blanchett alırken, En İyi Erkek Oyuncu ödülünü ise Elvis filmiyle Austin Butler kazandı. Televizyon ve sinema dünyasından birçok ünlü ismi bir araya getiren ödül törenine damga vuran ise Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler oldu.

Kahramanmaraş depreminde hayatını kaybedenler törende unutulmadı.

BAFTA
Charlotte Wells

Babasıyla Türkiye’de tatil yapan bir kızı konu alan Aftersun’un senaristi ve yönetmeni Charlotte Wells, törenle En İyi İlk Film ödülünü evine götürdü. Welles, zafer konuşmasında özellikle filmdeki Türk ekibine teşekkür ederken, Kahramanmaraş depreminde hayatını kaybedenleri anmayı da ihmal etmedi.

Wells konuşmasında şunları söyledi: “Ekibimizin çoğu Türk’tü. O ülkede Türkiye ve Suriye’deki depremden etkilenmeyen kimse olduğunu sanmıyorum.Galler ise depremlerde hayatını kaybedenleri anan tek isim değildi.

Ödül törenine dünyaca ünlü yıldızlar, depremde hayatını kaybeden insanlarımız anısına “mavi kurdele” takarak ve dayanışma mesajı göndererek katıldı.

BAFTA

Ödül törenine katılan isimlerden biri de Aftersun dizisinin başrol oyuncusu Paul Mescal oldu. Neden mavi kurdele taktıkları sorulduğunda Meskal, “Felakete odaklanmak gerçekten önemliydi.şeklinde yanıt verdi.Jamie Lee Curtis, Sophie Turner ve Angela Bassett gibi isimler de törene mavi kurdelelerle katıldı.

“Everything and Everywhere at Same Time” filminin oyuncularından Jamie Lee Curtis, dünyaca ünlü aktris Cate Blanchett’in isteği üzerine mavi kurdele taktığını duyurdu.

BAFTA
Cate Blanchett

Aynı zamanda UNHCR İyi Niyet Elçilerinden Blanchett liderliğinde gerçekleştirilen uygulama ile Kahramanmaraş depreminde hayatını kaybedenler anıldı.

Kaynak: 1

Bilgi / Uyarı
Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi ve kişiyi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Web adresimiz ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir. İçerikler otomatik yüklenmektedir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın