medyauzmani.com
Kaç tane ihmalkar müteahhit yakalandı? – Haber Ajans

Kaç tane ihmalkar müteahhit yakalandı?

Kahramanmaraş’ta birbiri ardına meydana gelen iki büyük deprem, ülkemizde benzeri görülmemiş bir tahribata neden oldu. 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle 10 ilde binlerce kişi hayatını kaybetti, binlerce kişi yaralandı. Şehirlerimizin depremden etkilenen bazı bölgeleri neredeyse tamamen yıkıldı. Bu korkunç felaket büyük bir üzüntüye neden olmuş, denetimsizlik ve dikkatsizlik tüm Türkiye’de büyük infiale neden olmuştur. Bazı müteahhitler ve teknik temsilciler tarafından yapılan binaların neredeyse tamamı depremde yıkıldı. Üstelik bu binalar arasında sadece birkaç yıl önce inşa edilen ve depreme dayanıklılık garantisiyle milyonlarca liraya satılanlar da var. Peki, insanımızın hayatını kaybetmesinde ihmalkar davranan kaç tane müteahhit yakalandı, detaylarına birlikte göz atalım.

Afet yönetimi uzmanları açıklıyor: deprem bölgesine nasıl yardım edilir?

Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki deprem ülkemizde büyük yıkıma ve tarifsiz acılara neden oldu.

Depremde ölü sayısı 30 bine yaklaşırken, yaralı sayısı 80 bini geçti. Öte yandan 10 ilde binlerce bina tamamen yıkıldı. Birçok bina büyük veya küçük hasar gördü. Deprem sonrası birçok binanın yıkılması binlerce canımızı kaybetmemizin ana nedenlerinden biri oldu. Bu nedenle yıkılan binalara ilişkin ihmal ve denetimsizlik iddiaları kamuoyunda önemli tepkilere neden oldu.

Bu doğrultuda binanın yapımında ihmalkar davranan çok sayıda kişi yakalanarak tutuklandı. Tutuklananlar arasında binaları binlerce insanımızın mezarı olan bazı müteahhitler var.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, depremin ardından 134 kişi hakkında tedbir alındığını açıkladı.

Enkaz kaldırılmadan önce savcılıkların delil toplaması kritik önem taşıyor. Bu konuda tüm tedbirler alınmıştır.Başkan Yardımcısı Fuat Oktay, yıkılan binalarla ilgili 131 şüphelinin bağlantılı olduğunu belirtti. Öte yandan, müteahhitlerin kimler olduğu, mevzuata aykırı veya kalitesiz inşa ettikleri binalarla insanımızın binlerce can kaybından kimlerin sorumlu olduğu da kamuoyu merak ediliyor. Depremden sonra kaç müteahhidin tutuklandığı veya yargılandığı açıklanmadı. Ancak, kamuoyunun iyi tanıdığı bazı müteahhitler var…

Hatay’da yıkımın simgesi haline gelen Rönesans Rezidans’ın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun, Karadağ’a gitmek üzereyken tutuklandı.

müteahhit

İstanbul Havalimanı’nda güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınan Coşkun, görev yaptığı sırada Cumhuriyet savcılığında ifadesi alındıktan sonra tutuklandı. Tutuklandığı sırada yanında yüklü miktarda para taşıdığı belirtilen Coşkun, “Cennetten bir köşe” sözleriyle satışa sunulan konutların yıkılma nedenini bilmediğini ifade etti. “.

Rönesans Konutu’nun da neden yıkıldığını bilmiyorum. Al Nahda Külliyesi’nin zemin etüdü yapılmış olup, iyi durumdadır. Hem Belediye hem de Yapı Denetim Şirketi tarafından gerekli tüm izinler alınmış ve yerinde numuneler alınmış, gerekli kontroller yapılmış ve kontrolleri sağlanmıştır. Bu noktada herhangi bir sorun yaşanmadı.” Coşkun ise Karadağ’da tesisleri olduğunu ve oraya gitmeyi önceden planladığını ifade etti.

Gaziantep’te yıkılan Ayşe Mehmet Polat külliyesini yapan müteahhit ve sanat sanatçısı Mehmet Ertan Akay, İstanbul’da tutuklandı.

müteahhit

“İhmalle ölüme sebebiyet verme” ve “imar yasasına muhalefet” suçlarından tutuklanan Akay, İstanbul’dan Gaziantep’e getirildi. Bölge Emniyet Müdürlüğü’ne sevk edilen Akai, nöbetçi hakim tarafından tutuklandı.

Adıyaman’da yıkılan çok sayıda binanın müteahhidi olduğu belirlenen Yavuz Karakoş ve Sevelay Karakoş da İstanbul’da tutuklandı.

müteahhit

İstanbul Havalimanı Şube Müdürlüğü ekipleri, Adıyaman’da yıkılan çok sayıda binanın müteahhidi oldukları belirlenen Yavuz Karaküş ve eşi Sevilay Karaküş’ü, Gürcistan’a gitmek üzere Uluslararası Havalimanı terminalinde kimlik kontrolü yaparken tutukladı. Ellerinde 16 bin dolar ve 20 bin lira olduğu belirtilen çift, Havalimanı Şube Müdürlüğü’ne götürülerek gözaltına alındı. Yavuz Karakoş sağlık kontrolüne götürülürken gazeteciler tarafından “Vicdanınız rahat mı?”Vicdanım rahat. 44 bina inşa edildi. 4 yok edildi. her şeyi doğru yaptımşeklinde cevaplanmıştır.

Hasan El Bargun’un deprem sonrası kaçtığı KKTC’nin Adana kentindeki apartmanının müteahhidi Hasan El Bargun yakalanarak Adana’ya sevk edildi.

müteahhit

Hasan Bargun’un Adana merkez Çukurova ilçesindeki 16 katlı apartmanı depremde yıkıldı, depremde binada bulunan 96 kişi hayatını kaybetti. Binayı yapan müteahhit Hassan Elbargoun, depremin ardından Lefkoşa’ya kaçtı. Burada daire almaya kararlı olan Alpargün’ün yurt dışından yüklü miktarda para temin etmeye çalıştığı belirlendi.

Bahr’ın Gaziantep’teki apartmanını yapan müteahhit Mustafa Oncaoğlu da tutuklananlar arasında.

yer sarsıntısı

Gaziantep’in Şehetcamel ilçesinde depremin ardından bina yıkılırken, enkaz altında kalan en az 9 hemşehrimizin hayatını kaybettiği belirlendi. Bina enkazında yapılan teknik incelemeler sonucunda ihmalin olduğu tespit edilirken, Uncuoğlu’nun tutuklanması için çalışma başlatıldı.

Kaynak: 1 2

Bilgi / Uyarı
Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi ve kişiyi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Web adresimiz ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir. İçerikler otomatik yüklenmektedir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın