medyauzmani.com
İvrindi Belediyesi sanayi arsalarını satışa çıkarıyor – Haber Ajans

İvrindi Belediyesi sanayi arsalarını satışa çıkarıyor

İvrindi Kurtuluş ilçesi küçük ve orta ölçekli sanayi bölgelerindeki arsalar satılıktır. İki farklı bölüme ayrılan alanda; 7 parsel ve parselden oluşan yaklaşık 67 bin metrekarelik orta ölçekli sanayi sitesi Evrendi Belediyesi tarafından kısa sürede satışa çıkarılacak yaklaşık 21 bin 600 metrekarelik küçük ölçekli sanayi sitesi.

Göreve geldiği günden bu yana bölgenin kalkınması alanında büyük emekler veren Belediye Başkanı Yusuf Cengiz, bölgedeki küçük ve orta ölçekli sanayi bölgelerinin kurulum ve yapım aşamalarına liderlik ediyor. Tarım ve hayvancılıkla adından sıkça söz ettiren bir bölge olan Everindy, yeni inşa edilen sanayi siteleriyle gelecek vaat eden bir sanayi kenti olarak da adından söz ettirecek.

Everende’de küçük ve orta ölçekli sanayi bölgesi kurulacak

Balıkesir-Çanakkale yolundaki yatırımların ve gelişen sanayinin İvrindi’nin kalkınmasında büyük önem taşıdığını belirten Başkan Cengiz, “İlçemiz her yönüyle gelişen ve daha da gelişmeye açık bir bölge. Lokasyon olarak çok iyi bir konumda 2019 yerel seçimlerinde söz verdiğimiz gibi ilçemizi Balıkesir-Edremit karayoluna taşıyarak ve konumunu değerlendirerek sözümüzü yerine getirmeye çok yaklaştık. 2019 yılından beri uğraşılan ve resmi prosedürlerin an be an takip edilmesi ilçeyi adeta bir şenlik havasına çevirdi. Bölge tüccarlarından ve yurt dışından gelen talepleri karşılamaktan öteye gitmeyen bu ilginç proje, bölgemizin kalkınmasını ciddi anlamda etkileyecek ve adından söz ettirecek” dedi.

Sanayi arsaları satışa çıkıyor

Bölgenin bilinirliğini artırmak adına çok önemli bir projeye imza atacaklarını ifade eden Başkan Cengiz, “Belediyemize devredilen arsaları bakanlık onayı ile kısa süre içinde satışa başlayacağız. İstihdam sağlayacak.” şehrimizin kalkınmasına ve göçmen değil göçmen alan bir bölge haline gelmesine yardımcı olacaktır” dedi. yeni fabrikalar kurduk.Yapacağımız satışlardan sonra lokasyon olarak Bursa,İstanbul,Çanakkale,İzmir gibi otobana ve büyükşehirlere yakın alanı en iyi şekilde değerlendireceğiz.Ayrıca küçük sanayimizi de devredeceğiz. bölgemizde 21 bin 600 metrekarelik küçük sanayi alanlarına.Ayrıca yurt dışından mağaza açmak isteyen işletme sahiplerinin taleplerini karşılamaya çalışacağız. büyümeye ve gelişmeye açık olan bölgemize, yeni sektörel yatırımlarla değer katmaktır.

İvrindi de sektörde adından söz ettirecek

Tarım ve hayvancılığın ön planda olduğu bölgelerden biri olan İvrindi, artık sanayi konusunda attığı adımlarla adından söz ettirecek.

Stratejik plan kapsamında çok önemli çalışmalara imza attıklarını ifade eden Everindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz, “Tarım ve hayvancılık alanında lider bölgelerden biriyiz. Tarım ve hayvancılıkta öncü bölgelerden biriyiz.” sulak alanların bolluğu ve bölgenin göletlerle çevrili olması nedeniyle tüm varlıklardan hayvancılık.Artık sadece tarım ve hayvancılıkla değil, aynı zamanda tarım ve hayvancılıkla da adından söz ettirecek bir konumda olacağız. İvrindi’de imalat ve geliştirme.Bunun için ciddi adımlar attık ve çalışmaları bitirdik.Sanayi arsalarımızı satışa çıkarıp satıldığı yerlerde yeni fabrikalar kurduktan sonra siz de bölgeniz artık önemli bir konuma geleceksiniz. Bunu her zaman söylüyoruz, lokasyon olarak çok değerli bir konumdayız ve bunu en iyi şekilde değerlendirip bölgemiz için bir fırsata dönüştürmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz.

En az iki bin kişilik istihdam kapısı

Hayata geçirilecek projenin istihdam açısından çok önemli olduğuna işaret eden Başkan Cengiz, “Seçim sürecinde bölge sakinlerinin bizden en büyük beklentilerinden biri çalışma alanları oluşturmaktı. Her zaman bölgeye yatırımcı çekmek için uğraştık.İstihdam anlamında girişimlerde bulunduk hem çilek fabrikası kurarak hem de çanta fabrikası kurarak.Ama ciddi yatırımcı çekmek ve fabrika alanları kurmak biraz zaman alıyor.Biz bu anı bekliyorduk. 2019 Yılından bu yana çok çalıştık ve bunun için çok çalıştık.Çalışma alanları oluşturmak ve işsizlik oranını minimuma indirmek için ilçemizde bulunan orta büyüklükteki sanayi bölgesine 7 fabrika kapasiteli yeni iş alanları kazandırdık. Bu alanlara kurulacak fabrikalar ile ilçemizde en az iki bin kişiye çalışma alanı sağlayacağız. yeni işler almak istiyoruz.Yurt dışından gelenlerin taleplerini ve bölgemizin sanayi bölgesinde mağaza açma talebini karşılamak için adımlar atacağız.İnşallah yeni sanayi bölgesi bununla birlikte kurulur. ilçe olma yolunda adım Bölgemize ve hemşehrilerimize göçmen gönderen bir bölge yerine göç almaktadır.Şimdiden Balıkesir’e hayırlı olmasını diliyor, yatırımcılarımızı güzel bölgemiz Averendi’ye davet ediyorum.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın