medyauzmani.com
İsveç’in en büyük nükleer santralinde türbin arızası – Haber Ajans

İsveç’in en büyük nükleer santralinde türbin arızası

İsveç’in en büyük nükleer santrali olan Oskarshamn’daki 3 numaralı reaktörde türbinlerin arızalanması üzerine operasyonlar durduruldu.

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Avrupa ülkelerinde enerji sorunları devam ederken, İsveç’in en büyük nükleer santrali Oskarshamn’da 3 No’lu Reaktörde meydana gelen türbin arızası nedeniyle yerel saatle 10:43’te reaktörün faaliyetleri durduruldu. Hiçbir radyoaktif sızıntı veya diğer potansiyel tehditler bildirilmemiştir. Oskarshamn nükleer santral sözcüsü Desiree Lilleval yaptığı açıklamada, “3 Nolu Oskarshamn reaktörü türbinin kapanması nedeniyle elektrik şebekesinden ayrıldı. Sorunu çözmek için çalışmalar devam ediyor” dedi.

Santralin işletmecisi OKG AB’nin internet sitesine göre, söz konusu reaktörün dünyanın en büyük kaynar su reaktörlerinden biri olduğu belirtiliyor. Oskarshamn Nükleer Santrali’nin inşaatına 1980 yılında başlandı ve 5 yıl sonra işletmeye alındı. Oskarshamn 2’nin çalışır durumdayken başlangıçta üç reaktör içeren iki reaktörü daha önce kalıcı olarak kapatılmıştı.

Yaklaşık 10 milyon nüfusa sahip İsveç’te iki nükleer santral daha bulunuyor. Biri başkent Stockholm’ün kuzeyindeki Forsmark’ta, diğeri ise Göteborg’un güneyinde Ringals’ta.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın