medyauzmani.com
İstanbul’da su sporlarının gözdesi Dragos Su Sporları Merkezi – Haber Ajans

İstanbul’da su sporlarının gözdesi Dragos Su Sporları Merkezi

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in seçim vaatleri arasında yer alan ve bölgeye yeni bir kimlik kazandırmak ve yaşanabilir bir kent yapmak amacıyla geçen yıl hizmete açılan Dragos Su Sporları Merkezi, geçtiğimiz yıl İstanbul’un önemli su sporları merkezleri arasında yerini aldı. Kısa bir zaman. Bir yılı aşkın süredir çeşitli branşlarda verdiği eğitimlerle su sporlarını her yaştan vatandaşa sevdiren merkez, sporcu yetiştirme görevini de büyük bir başarıyla üstlenmiştir.

İstanbul’un en güzel sahillerinden birini barındıran Kartal’da, her yaştan vatandaşın su sporları yapmasına olanak sağlayan Dragos Su Sporları Merkezi; Kano, yüzme, yelken ve kano başta olmak üzere su sporlarının birçok dalında vatandaşlara hizmet vermektedir.

Her yaştan Kartallılar farklı şubelerden yararlanmaktadır.

Yetmişten yetmiş yaşına kadar tüm vatandaşlar arasında su sporlarını sevdirmek, çocukluktan itibaren sporcular yetiştirmek ve kısa sürede adından söz ettirmek amacıyla yeniden canlandırılan merkezde; Hizmet, Kartal Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün deneyimli kadrosu tarafından verilmektedir.

İstanbul’un en rüzgarlı bölgelerinden birinde yer alan ve su sporları için ideal bir konumda bulunan merkezde düzenlenen egzersizler bir yılı aşkın süredir devam ediyor. Kendini spora adamış birçok genç sporcu ve Kartallı vatandaşlar bu eğitimlerden faydalanıyor.

branşlarda çeşitli eğitimlerin verildiği kurslarda; Bugüne kadar yüzlerce vatandaş su sporlarını ücretsiz ve profesyonel olarak yapma imkanı bulmuştur. Kanodan kanoya, yelkenden sabah sporlarına, triatlondan dalışa kadar çeşitli kursların düzenlendiği su sporları merkezine vatandaşların ilgisi oldukça yoğun.

Yeni Şubeleri Bünyesine Dahil Eden Su Sporları Merkezi

15-60 yaş arası, 8-11 arası yelken ve 8-12 arası triatlon sporcuları özellikle yaz aylarında yoğun antrenmanlar sırasında kano ve kürek kurslarına katılmaktadır. Farklı dönemlerde tekrarlanan kurslarda yoğun bir eğitim programı yürütülmektedir. Bu egzersizlerin sonunda sporcular iyi bir temel eğitime sahip oldukları temelinde kurslarını tamamlarlar.

Açıldığı günden bu yana verdiği su sporları eğitimleri ile adından söz ettiren merkez, geçtiğimiz günlerde bir yenisini hayata geçirdi. Gedik Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen tatbikatlarda, vatandaşların Endüstriyel Dalış, Spor Dalışı (SCUBA) ve sualtı arama kurtarma gibi yeni branşları tanıtıldı.

Eğitim kursları hakkında bilgi almak isteyen vatandaşlar Kartal Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü ile iletişime geçerek detaylı bilgi alabilirler.

Merkez ayrıca su sporları yarışmaları için favori bir destinasyon haline geldi.

Dragos Su Sporları Merkezi, özellikle resmi tatillerde, önemli gün ve haftalarda, festival ve şenliklerde düzenlenen renkli etkinlikleriyle, profesyonel su sporları ve yarışmalarının İstanbul’da şimdiden gözdesi haline geldi. Paddle board, yelken ve yüzme gibi yarışlarda kıyasıya rekabetin yaşandığı merkez, su sporlarına ilgi duyan her yaştan insanın uğrak noktası haline geldi.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın