medyauzmani.com
İnegöl’deki parklar 24 saat gözetim altında – Haber Ajans

İnegöl’deki parklar 24 saat gözetim altında

İnegöl’de hem parkları hem de sosyal tesisleri daha güvenli hale getirmek amacıyla 2020 yılında ilk kez hayata geçirilen ‘Güvenli Park’ uygulamaları kapsamında bugüne kadar 28 park ve sosyal tesis 99 kamera ile donatıldı.

İnegöl Belediyesi’nin “Akıllı Şehir İnegöl” uygulamasının önemli adımlarından biri olan “Güvenli Park”, 2020 yılından bu yana şehrin dört bir yanında boy gösteriyor. sistemleri, mümkün oldu Çocuklar ve aileler daha güvenli ortamlarda vakit geçiriyor. Park ve yeşil alanların güvenliğini en üst seviyede tutmayı amaçlayan Güvenli Park uygulamaları, son üç yılda toplam 28 farklı alanda hayata geçirildi. 99 kamera ile parklar 24 saat izleniyor.

İlk uygulandığı 2020 yılında 12 parkta 33 kamera ile başlayan proje kapsamında 2021 yılında 10 park 41 kamera ile donatıldı. 2022 yılında ise şu ana kadar 6 park ve çeşitli sosyal tesislerde 25 kamera devreye alındı. Ayrıca her park için bir kayıt cihazı bulunurken, İnegöl’de toplam 28 park 3 yılda 99 kamera ile güvenlik altına alındı. Aynı zamanda üç parkta da bas-konuş sistemi kurularak Çözüm Merkezi ile anlık iletişim sağlanmıştır.

Kamu malına zarar verenler derhal tespit edilerek cezalandırılır.

Kanal İnegöl projesinde Güvenli Park uygulaması nihayet hayata geçti. İnegöl’ün ilk debi iyileştirme projesi olan Kanal İnegöl’de geçtiğimiz hafta itibarıyla 12 adet güvenlik kamerası devreye girdi. 24 saat izlenen bu alanlarda güvenliğin sağlanması ve bu şekilde kamu malına zarar verilmesinin önlenmesi amaçlanmaktadır. İnegöl Belediyesi’nin an be an izlediği kameralar sayesinde kamu malına zarar verenler anında tespit ediliyor ve Kabahatler Kanunu kapsamında cezai işlem uygulanıyor.

Yapması kolay, bakımı zor

İnegöl’de Güvenli Park uygulamaları ve sık sık yaşanan vandalizm ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Albert Taban, en ciddi sorunlardan birinin korumasızlık ve kamu malına zarar verilmesi olduğunu belirtti. İnegöl’e en iyi hizmetleri sunmayı ve kente en iyi tesisleri kazandırmayı hedeflediklerini belirten Başkan Taban, “Ancak bunu yapmak bazen işin kolay kısmı. Yapılanı sürdürmek, yapmaktan daha zor olabiliyor.” Son zamanlarda bunun birçok olumsuz örneğiyle karşılaştık.Yakın tarihten bir örnek vermek gerekirse, şehrimizin ilk dere ıslah projesi, 850 metre yaşam alanı projesi ve çevreye değer katacak Kanal İnegöl projesi. Mesudiye Mahallesi’nin değeri inşaat yapılmazken zarar gördü.Halen uygulanıyor.Yetişen fidanların sökülerek dereye atıldığını, hırsızlık girişimlerinin olduğunu gördük.”

“Çocuklarımızın geleceğinden çalmayın”

“Milletimizin vergileriyle milletimiz için inşa ettiğimiz değerlerin yok edilmesinin derin üzüntüsünü yaşıyoruz” diyen Başkan Taban, “Bu nedenle güvenli park uygulamalarımızın önemi ve değeri her geçen gün daha da ortaya çıkmaktadır. Kanal İnegöl projesinin köşesi kameralarla izleniyor.Geçen hafta kurulumu tamamlandı.Güvenli parklarımız 7/24 izlendiği için vandalizme teşebbüs edenleri tespit edip gerekli cezayı uyguluyoruz.Sadece burada değil toplam 28 parkta İnegöl’de bulunan sosyal tesisler ve sosyal tesisler 99 kamera ile anlık olarak izleniyor.Bundan sonra her projemizde güvenli otopark uygulaması olacak.Bu vesileyle vatandaşlarımıza bir kez daha sesleniyorum; Lütfen kamuya zarar vermeyelim. Etkilenenleri gördüğümüzde 153 hattımıza ve polise haber verelim.Buralar ortak mirasımız olarak gelecek nesillere kalacak yerlerdir.Çocuklarımızın geleceğinden çalmamak için bugün yapılanlara sahip çıkmalıyız. “

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın