medyauzmani.com
İlk BAFRA sempozyumu sona erdi – Haber Ajans

İlk BAFRA sempozyumu sona erdi

“Tarihi, Kültürel ve Sosyal Açıdan Bavra Sempozyumu” alanında uzman 118 akademisyenin katılımıyla Türkiye’nin en eski ve köklü yerleşim yerlerinden biri olan Bavra’nın tartışılmasıyla sona erdi.

Bafra Belediyesi tarafından düzenlenen sempozyumda bölgenin tarihini, kültürünü ve sosyal yapısını ortaya koymak, Bafra’nın erken dönemlerden günümüze kadar uzanan siyasi, sosyal ve kültürel tarihini ortaya çıkarmak, Bafra’nın potansiyel fırsatlarını öğrenmek amaçlandı. geleceği ve bölgenin vizyonuna katkıda bulunmaktır.

3 Kasım’da açılışı gerçekleştirilen 1. Bafra Sempozyumu, Bavra Sivket Aşgı Turizm Fakültesi Kızılırmak, Kapıkaya ve Ekıztepe salonlarında gerçekleştirildi. Sempozyumda Bafra’nın tarihi, kültürel ve sosyal yönleri 118 konuşmacı, 18 oturum ve 102 araştırma yazısı ile dinleyicilere sunuldu.

Mahallenin tarihi, idari, demografik, ekonomik ve sosyal yönleriyle derinlemesine incelenmesini sağlayan sempozyumda, araştırmalarını ve bilimsel verilerini sunan konuşmacılar, mahallenin tarihi ve kültürel arka planına dayalı olarak mevcut durumu anlattılar. bölgenin geleceğini şekillendirecek önerilerde bulundu. Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, sempozyumun sempozyumda tarihsel sürece çok geniş bir perspektiften ele alındığını vurguladı:

Bafra’nın anlatacak çok şeyi var. Bu güçlü kimliğin altını çizmek için birçok değerli akademisyeni bir araya getirdik. Sempozyum, içerik olarak bir numaralı bilimsel etkinlik olma özelliğini taşımaktadır. Bilim ve sanat, saygı duyulmayan toplumları terk eder. Köklü bir geçmişe sahip olan Bafra’mız ortaya çıkarılacak ve gelecek nesillere aktarılacak birçok özelliğe sahiptir. Kazılara başladık ve bu kazılar daha derine inebilir. Bavra’nın tarihini, kültürünü ve sosyal yapısını bilimsel veriler ışığında ortaya koymak amacıyla düzenlediğimiz ilk Bavra sempozyumunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Öte yandan sempozyumda alanında uzman akademisyenler tarafından sunulan ve tartışılan Bavra tarihi ile ilgili bildiriler, bilim kurulu tarafından değerlendirildikten kısa bir süre sonra kitap olarak yayınlanacaktır.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın