medyauzmani.com
“İdrarda kanama mesane kanseri belirtisi olabilir” – Haber Ajans

“İdrarda kanama mesane kanseri belirtisi olabilir”

Üroloji Uzman Yardımcısı. Dr. Salahuddin Çalışkan, “Yaşla birlikte hastalığın görülme sıklığı artıyor” diyen Salahuddin Çalışkan, “İdrarda kanama mesane kanseri belirtisi olabilir.

Üroloji Uzman Yardımcısı. Dr. Selahaddin Çalışkan mesane kanseri hakkında bilgi verdi. Assok, “Mesane kanseri erkeklerde en sık dördüncü, kadınlarda en sık dokuzuncu sırada ve insidansı yaşla birlikte artıyor” dedi. Dr. Çalkan, “idrarda kanama mesane kanseri olabilir” ifadelerini kullanarak uyardı.

Kalikan konuşmasına şöyle devam etti:

Mesane kanserlerinin yaklaşık yüzde 90’ı geçiş epitel hücreli karsinomlardır. Yüzeysel tümörler mesane kanseri vakalarının %85’ini ve ileri tümörlerin %15’ini oluşturur. Aile öyküsü, sigara, mesleki kanserojenler (aromatik aminler, polisiklik aromatik hidrokarbonlar), radyasyon, schistosomiasis haematobium adı verilen paraziter bir enfeksiyon ve kronik mesane tahrişi veya enfeksiyonu (parapleji, idrar yolu taşları) risk faktörleri olarak kabul edilebilir.

‘Şikayetleri görmezden gelmeyin’

Hastaların genellikle idrar kanaması şikayeti ile başvurduklarını belirten Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Selahaddin Çalışkan, “Ağrısız pıhtılaşma kanaması mesane kanserine özgüdür ancak her hastada görülmeyebilir. Tanı için ultrason, BT ve MR kullanılmaktadır. Kesin tanı sistoskopi muayenesinde lezyonun görülmesiyle konur. Türü belirlenir. Tümör derecesi Kapalı cerrahi ile alınan tümör dokusunun histopatolojik incelemesi ile Mesane tabakaları ile olan ilişkisi tümör derecesini gösterir Patoloji bulgularına bağlı olarak ek tedaviler gerekebilir Ek tedavi gerektirmeyen hastalar nüks açısından yakından takip edilmelidir, yani nüks açısından yakın takip edilmelidir. ameliyat sonrası sistoskopi ile mesanede nüks dediğimiz şey.

Kalikan, şikayetlerin ihmal edilmemesi gerektiği konusunda uyardı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın