medyauzmani.com
İçişleri Bakanı Soylu müdahale etti ve şehidin vasiyeti yerine getirildi – Haber Ajans

İçişleri Bakanı Soylu müdahale etti ve şehidin vasiyeti yerine getirildi

Kuzey Irak’ta gerçekleştirilen Pençe Kilidi Harekatı’nda PKK’lı teröristlerin başlattığı tacizde şehit olan Bursa piyade Astsubay Çavuş Emre Sevinç, Bursa’nın Harmancık ilçesine bağlı köyündeki son yolculuğunda ihraç edildi. . Şehidin ağlayan dedesini uyaran ablası Kazban Sevinç’in “Ağlama Dede”, “Ağlama şerefsizce gülmeyeceğiz, dimdik ayakta duracağız. Cesur gelsin ben buradayım” sözleri herkesi duygulandırdı. gurur duymak. Vefatından önce köy meydanındaki bir bahçeye bayrak direğinin altına bir hayır çeşmesi yapılmasına karar verilen şehidin, şehidin ‘Ölürsem beni bu bayrağın altına gömün. Bilim.”

Kuzey Irak’ta düzenlenen Pençe Kilidi Harekatı’nda Muhammed Sevinç ve Zeinab Sevinç’in oğulları 28 yaşındaki piyade Kurmay Astsubay Çavuş İmre Sevinç şehit oldu. Yunus ve Kazban adında iki erkek kardeşi olan Emre Sevinç’in iki ay önce nişanlandığını öğrendi. Öğle saatlerinde uçakla Yenişehir Havalimanı’na götürülen şehidin cenazesi, Osman Gazi Yeşilova Mahallesi 5’teki baba ocağına getirildi. Saat 13.00 sıralarında Varlık Socak’a komşuları ve yakınları Helal’i sordu. Şehit Zeinab Sevinç’in annesi ayakta durmakta güçlük çekerken, baba Muhammed Sevinç, abla Zeinab ve Khatib Eishnor’un hepsinin kamufle edilmiş askeri üniformalar giydiği dikkat çekti. Şehidin ailesi ve yakınları gözyaşlarını tutamazken, evde ve Türk bayraklarının asıldığı sokakta namaz kıldı.

Öte yandan şehid piyade subayı Emre Sevinch’in şehadet sabahı telefonunu arayıp operasyona gittiklerini ve hepsini göremeyeceklerini söylediği öğrenildi. 15 gün daha. Şehit oğlunu kamuflajlı askeri üniforma içinde karşılayan baba Muhammed Sevinç, sınır dışı edilirken bir asker şehit oğlunu selamladı.

Ardından şehit olan subay Emre Sevinç’in cenazesi Bursa’daki evinden alınarak konvoy ile defnedilmek üzere Harmansik bölgesine geçildi. Harmancık ilçesine bağlı Doğancılar mahallesine getirilen şehidin cenazesi, Doğancılar Camii’nde ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazının ardından tekrar köydeki evlerine getirilerek yine helal kılındı. Oğluyla son kez vedalaşan Sevinç ailesinden gözyaşları dökülürken, ağlayan dedesini teselli eden şehit Kazban Sevinç’in ablası, “Ağlama, biz hiç gülmeyeceğiz, ayağa kalkacağız. . Dik. Cesur git, çoğu cesur gel, ben buradayım” herkesin gurur duymasını sağladı. Şehit Amri Sevinç’in naaşı köy mezarlığına defnedildi.

“Eğer ölürsem, onu bu bayrağın altına gömün, izim kalır.”

Öte yandan şehit piyade Kıdemli Başçavuş Emre Sevinch’in köydeki yakın arkadaşlarına “Ölürsem beni köyün yanındaki bahçede duran bayrak direğinin altına gömün” dediği öğrenildi. AKP Bursa Genel Başkanı Davut Gürkan ve AKP Bursa Milletvekili Rafik Ozan ile dün gece geç saatlerde Yeşilova Mahallesi’ndeki evinde görüşen baba, şehidin arkadaşlarının, oğlunun vasiyetini babası Mehmet Sevinç’e bildirmesi üzerine. Gürkan ve Öz, şehidin son arzusunu baba evinde yerine getirmek için büyük çaba sarf etseler de şehidin vasiyeti hukuken mümkün olmadı. Gürkan ve Özin, konuyu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve ilgili kurumlara iletmek için yoğun bir telefon hareketi yaptı ancak şehit yakınlarına şehidin defnedilmesini istediği yerin hazine arazisinin malı olduğu bilgisi verildi. özel bir arazi olmadığını ve böyle bir cenazenin kanunen mümkün olmayacağını söyledi. Aileyle bir saatlik bir görüşme yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu bayrak altında şehit oğulları adına bir hayır işi çeşmesi yapılacağı müjdesini aileye iletti. Köy evindeki şehid odasının kapısındaki kırmızı ‘O artık asker’ yazısı dikkat çekti.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın