medyauzmani.com
Hatay kitap günleri başladı – Haber Ajans

Hatay kitap günleri başladı

Türkiye’nin önde gelen yayıncı ve yazarlarının sanatseverlerle buluştuğu Hatay Kitap günleri, Hatay’da düzenlenen Expo 2021’de Antakya bölgesindeki Kültür Sanat Caddesi’nde başladı.

Serginin açılış konuşmasını yapan Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Özkaya, “Okumak ailede başlar, okullarda devam eder. Yayıncılar ve yazarların okuyucularla buluştuğu bu günlerde bu daha da güçleniyor.”

Felicity Barty, bir Ortak GIK Üyesidir. Dr. Necmettin Çalışkan yaptığı konuşmada, “Bugün tarihi bir an yaşıyoruz. Tarih, kültür ve medeniyet şehri Hatay’da ancak böyle güzel bir organizasyon yapılabilir. Belediye Başkanı Dr. • Yazarların dijital dünyaya karşı direnişini yenilgisiz olarak saygıyla selamlıyorum.”

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, “Cehalet medeniyetin en büyük düşmanıdır. Okumak cehaletin en büyük düşmanıdır” dedi. EXPO 2021 Hatay’ın 6 aylık bir organizasyon olduğunu iddia ediyorlar.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilerek yayınevlerinin stantları gezildi.

Okurlar, EXPO 2021 Hatay’ın teknik toplantılara vesile olmasından duydukları memnuniyeti dile getirirken, okuyucular kitap fuarında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Sergiye katılan her yaştan kitapsever, büyük bir hayranlıkla okudukları yazarlarla tanışma fırsatı buldu. İmza atmak için bekleyenler uzun kuyruklar oluşturdu.

Serginin açılış gününde okuyucularıyla buluşan yazar Ahmet Ümit ve şair Haydar Ergülen, söyleşilerinin ardından kitaplarını imzaladılar.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın