medyauzmani.com
Hamas, Şanlıurfa’da Kandili’yi finanse etti – Haber Ajans

Hamas, Şanlıurfa’da Kandili’yi finanse etti

Hz. Muhammed’in dünyaya teslim edildiği gece olan Kandili’nin doğumu nedeniyle Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin Rabaa Meydanı’nda düzenlediği programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Peygamberimiz Mevlid Kandili nedeniyle Hz. Rabieh Meydanı’nda düzenlenen geceye Şanlıurfa Belediye Başkanı Zein Abidin Beyazgül, AKP Şanlıurfa Grup Başkanvekili Faruk Bayyuk ve binlerce kişi katıldı. Dargah Camii imamı Vaiz İbrahim Onat’a Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan gece, sanatçı İzji Eşref Zia Tarazi’nin ilahi dinletisi ile devam etti. Sanatçının ilahilerine vatandaşlar da eşlik etti. Kum Sanatçısı Ömer Faruk Elmas’ın Mevlid Kandili’nin kum sanatı sergisi sona erdi.

Kandili’nin doğumu münasebetiyle düzenlenen programda konuşan Şanlıurfa Belediye Başkanı Zein Abidin Beyazgül, “Sevgimizin ve muhabbetimizin kaynağı elbette Allah ve Resulü’dür. Peygamberimiz bu gece dünyaya geldiğinde dünyada büyük olaylar meydana geldi, Sevgiyi Peygamberimizden öğrendik.Aileyi, sevgiyi, iyi komşuluğu, dostluk ve kardeşliği Peygamberimizden öğrendik. Ama asıl zikir nedir biliyor musunuz, asıl zikir Resûlullah’ın nasıl yaşadığı, sevdiklerinin nasıl yaşadığı, nasıl yürüdüğü ve onun izinden yürüdüğüdür. O zaman içimiz aydınlanır, dışımız aydınlanır. Kalplerimiz sevgi ve şefkatle dolar.”

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın