medyauzmani.com
Hakkarili Kaval ailesi taziyelerini iletti – Haber Ajans

Hakkarili Kaval ailesi taziyelerini iletti

HAKKARİ (İHA) – Hakkari’nin Kaval köyünde oturan Milla Hüseyin Batı’nın hayatta kalan en büyük torunu Mila Salih Kaval, eşi Julisar Kaval’ın vefatı üzerine taziye yemeği vererek örnek bir davranış sergiledi.

Özellikle doğu ve güneydoğu illerinde gelenek haline gelen taziye yemekleri, yaslı aileleri çekilmez hale getirdi. Yakınlarını kaybeden vatandaşlar, iki gün boyunca taziyelerini kabul ettikleri cenaze evlerinde yüzlerce misafire bir veya iki öğün yemek veriyor. Bazı ailelerin misafirlerine bir veya iki 3 günlük teselli yemeği vermek için borç para alması veya borç para alması insanları zor durumda bırakıyor.

Mila Mohsin Batiu’nun Kaval köyü ilçesinden sağ kalan en büyük torunu Mila Salih Kaval (82) çok önemli bir karar verdi. Caval, merhum eşi Jullizar Caval için taziye yemeğini kaldırma kararı alarak tüm cemaatin duasını devraldı.

Peygamberimiz Muhammed’in ilk Kürt doğumunu yazan alim, hukukçu, filozof, yorumcu, şair ve yazar Milla Hüseyin Batı’nın hayatta kalan en büyük torunu Milla Salih Kaval, “Taziyelerimizde verdiğimiz karar toplumsal bir karardır. Bir karar… Hakkari İl Müftüsü ve Belediye Başkanı başta toplumun tüm kesimleri olmak üzere STK’lar, aşiret ve parti temsilcilerini memnuniyetle karşıladılar, bu karara saygı duyarak ve uygulamak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade ederek bize destek oldular.”

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın