medyauzmani.com
Hafta sonu ne izlesem diye düşünenler için harika film önerileri – Haber Ajans

Hafta sonu ne izlesem diye düşünenler için harika film önerileri

Hafta sonunuzu daha da güzelleştirecek film önerileri listemize hoş geldiniz. Bu haftaki film önerilerimizde drama ve gerilim filmlerine odaklandık. Ayrıca köprü sineması adı verilen ve farklı olay örgülerinin birbiriyle kesiştiği yapımlar da film önerileri listesinde yer alıyor. Heyecan dolu bir hafta sonu geçirmek istiyorsanız size görsel şölen yaşatacak 9 film önerimize yakından bakın.

İyi okumalar…

Geçen haftaki film önerileri yazımızı incelemek için tıklayın: Hafta Sonu Ne İzlesem Diyenlere 9 Harika Film Önerisi

1. Dile Veda – Del Vida (2014) – IMDB: 5.8

Film önerileri listesinin başında, Jean-Luc Godard’ın yazıp yönettiği 2014 3D deneysel anlatı filmi Dile Elveda var. Bu işin olmazsa olmazı köpek, geçtiğimiz aylarda aramızdan ayrılan ve Cannes Film Festivali’nden Palm Dog-Jüri Özel Ödülü’nü kazanan usta yönetmen Goddard’ın 42. uzun metrajlı filmi ve 121. film veya video projesi Kral’dır. Goddard ve köpeği Roxy Mieville.

Godard’ın birçok filmi gibi, bu yapım da birçok alıntı ve daha önceki sanatsal, felsefi ve bilimsel çalışmalara göndermeler içeriyor. İlk gösterimini yaptığı Cannes Film Festivali’nde Jüri Ödülü’nü kazandı ve Altın Palmiye’ye aday gösterildi. Filmin oyuncu kadrosunda Heloise Godet, Kamal Abdali, Richard Chevalier ve Zoe Bruno yer alıyor.

Bu deneysel filmin konusu paralellik üzerine kurulu. Evli bir kadın ve bekar bir adam tanışır ve birbirlerine aşık olmaya başlarlar, bazen tartışırlar, öyle ki yumruklar havada uçuşur. Bu sırada kasabada bir köpek dolaşıyor. Bölümler ilk olaylardan geçer. İkili tekrar buluşur.

Köpek bu kez kendini ikisinin arasında buldu. Sonra ilk sahne bir kesmeyle biter. İkinci film başlıyor: İlk filmle aynı ama hiç de aynı değil.

2. Çok Önemsiyorum (2020) – IMDB: 6.2

2020 yapımı hicivli bir kara komedi-gerilim filmi olan I Care a Lot, Jonathan Blackson tarafından yazılan ve yönetilen etkileyici bir yapım. Prömiyerini Toronto Uluslararası Film Festivali’nde yapan ve ardından Netflix ve Amazon Prime Video gibi yayın hizmetlerinde yayınlanan I Care a Lot, Rosamund Pike’a Komedi veya Müzikal Sinema Dalında En İyi Kadın Oyuncu dalında Altın Küre adaylığı kazandırdı.

Film, ilk haftasonunda Netflix’te en çok izlenen film oldu ve ikinci haftasonuna kadar en çok izlenen ikinci film oldu. 20 Nisan 2021’de Netflix, filmi 56 milyon hanenin izlediğini duyurdu.

Sevimli, sempatik ve iyi giyimli Marla Grayson, aslında koyun postuna bürünmüş bir kurttur. Duyarsız huzurevi yöneticileri ve vicdansız doktorlardan oluşan ayrıntılı bir ağ geliştiren Marla ve aynı şık arkadaşı ve suç ortağı Fran, zengin yaşlıları bulmaya, onların koruyucusu olmaya ve sonra onları son kuruşuna kadar soymaya çalışan dolandırıcılardır.

Bu devam ederken, güzel Bayan Jennifer Peterson devreye girer ve tüm velayeti Marla’ya verir. Marla bu velayete büyük önem verir ve yolacak başka bir kaz bulduğuna inanır; Ancak çaresiz Bayan Jennifer’ın bilinmeyen ve çok tehlikeli bir koruyucusu vardır ve bunu çok ciddiye alır. Zavallı Marla’nın neye bulaştığı hakkında hiçbir fikri yok.

3. Mavi Elbiseli Şeytan – Mavi Elbiseli Şeytan (1995) – IMDB: 6.7

Carl Franklin’in yapımcılığını ve yönetmenliğini yaptığı 1995 yapımı Mavi Elbiseli Şeytan filmi gizem, suç ve gerilim türlerinde sağlam bir yapım. Walter Moseley’nin aynı adlı romanından uyarlanan filmin başrollerinde Denzel Washington, Tom Sizemore, Jennifer Beals, Don Cheadle ve Maury Chaikin yer alıyor. 27 milyon dolarlık devasa bütçesine rağmen, film gişede sadece 22 milyon dolar kazanmayı başardı.

1996 yılında VHS kaset olarak piyasaya sürülen film, 2015 yılında Blu-Ray formatında yeniden gösterime girdi. Mavi Elbiseli Şeytan, 1996 Edgar Allan Poe Ödülleri’nde En İyi Film dalında aday gösterildi ve ödül için yarıştı.

1948 Los Angeles’ında, İkinci Dünya Savaşı’nda yaralanan Afrikalı-Amerikalı Ezekiel Rollins iş arıyor. Bir arkadaşının barında Ezekiel, bir yerlerde saklandığı varsayılan kayıp beyaz bir kadını bulma arayışında olan ve bu arayışında ona yardım edebilecek birini arayan DeWitt Albright ile tanıştırılır. Daphne Monet adlı kayıp kadın, şehrin belediye başkan adaylarından zengin ve ünlü Todd Carter’ın nişanlısıdır. Daphne Monet, Los Angeles’ta sık sık siyahi caz kulüpleriyle tanınır. Ezekiel, Albright’ın teklifini masumca kabul eder; Ancak kısa süre sonra kendini cinayetlerin, haydut polislerin, acımasız politikacıların ve gaddar kötü adamların ortasında bulur.

4. (M)uchenik / Öğrenci – Öğrenci (2016) – IMDB: 6.9

film önerileri

Öğrenci, Marius von Mayenburg’un Märtyrer adlı oyunundan uyarlanan ve Kirill Serebrennikov tarafından yönetilen 2016 drama filmidir. Öğrenci, Cannes Film Festivali’nin Belirli Bir Bakış bölümünde gösterilerek François Chalet Ödülü’nü ve 2016 Avrupa Film Ödülleri’nde En İyi Müzik Bestecisi ödülünü kazandı.

Devlet okullarında din öğretimi tartışmaları medyada yer alırken, Alman oyun yazarı Marius von Mayneburg’un bir oyunundan uyarlanan bu psikolojik dram, başlı başına bir uyarı mesajı taşıyor.

Vinea’nın annesi, okuldan oğlunun çeşitli yüzme dersleri almayı reddettiğine dair bir telefon aldıktan sonra, önce ergenlik çağındaki çocuğunun utangaç olduğundan şüphelenir, ardından oğlunun “dinsiz” olduğu iddiasıyla alay eder. Bir süre sonra oğlunun din müdiresi tarafından manipüle edildiğini görünce ikna olur.

Bu durumu fark eden okuldaki biyoloji öğretmeni, müdürden bu duruma karşı bir tepki örgütlemeye hazırlanıyor. Fenya ise tüm dünyanın şeytanın tuzağına düştüğüne ve çevresindeki yetişkinlerin ahlak ve inançlarına meydan okumaya başlayacağına inanmaktadır.

5. Kül en saf beyazdır – Kül en saf beyazdır (2018) – IMDB: 7.0

film önerileri

Jia Zhangke’nin yazıp yönettiği 2018 drama filmi “Ash is Pure White”, Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye’ye aday gösterilen, izleyicilerden ve eleştirmenlerden çok olumlu geri dönüşler almış güçlü bir eser. Bütçesi tam olarak bilinmeyen film, gişede yaklaşık 12 milyon dolar hasılat elde etti.

2001 yılında, eski kömür madeni kasabası Datong’da yaşayan Bin, tarihi Çin topraklarından kötü şöhretli bir mafya babasıydı ve patronu öldürülüp tahttan indirilince tahta geçti. Qiao, Bin’i çok seven ve bir gün onu Bin’e karşı canı pahasına bir suikast girişiminden koruyan ve sonunda tutuklanan bir kadındır.

Binde bir kez bile ziyaret edilmediği 5 yıl hapis yattıktan sonra serbest bırakıldı. Bu sırada Qiao ile ilgilenmeyen ve başka bir kıza aşık olan Bin’e ulaşır. Bin’in tüm itibarını kaybederek ayrıldığı Datong’a her şeyin bittiğini söyleyerek dönen Qiao, Bin’den hapsedildiği günden yaklaşık 16 yıl ve son görüşmelerinden 11 yıl sonra bir telefon aldı.

6. Sürgün (2011) – IMDB: 7.2

film önerileri

Dee Rees’in yazıp yönettiği 2011 yapımı drama filmi The Castaway’in prömiyeri Sundance Film Festivali’nde yapıldı. 800.000$’a yakın bir bütçeye sahip olan ve gişede bu rakama yakın hasılat yapan film, yönetmenin 2007 yapımı aynı adlı kısa filminin uzun metrajlı uyarlaması. Pariah ayrıca Sundance Film Festivali’nde En İyi Sinematografi ödülünü kazandı ve Büyük Jüri Ödülü’ne aday gösterildi.

Film, Brooklyn’de yaşayan 17 yaşındaki bir lezbiyen olan Alike’nin hikayesini anlatıyor. Ailesi ne arkadaşlıklarını ne de yaşam tarzını tasvip etmiyor, hatta giydiği kıyafetlere bile tepki gösteriyor.

Her ikisi de kiliseden tanıdığı bir kadın olan Bina’ya karşı hisler geliştirmeye başlar. Birlikte vakit geçirdiği kız arkadaşı Laura’yı kızdıracak şekilde, Laura’dan daha fazla zaman geçirmeye başlar. Bir süre sonra Bina’ya büyük bir hüsrana uğrayacak olan ikisi de ailesiyle ciddi bir kavga edecek ve evden ayrılacaklardır. Ne de olsa onun sığınağı Laura olacaktı. İşler korkunç derecede ters gittiğinde, her ikisi de yoluna girecek mi?

7. Anomalisa (2015) – IMDB: 7.2

Anomalisa, filmi Duke Johnson’la birlikte yöneten Charlie Kaufman tarafından yazılan 2015 animasyon psikolojik-drama komedi filmidir. 2005 yılında bir sesli tiyatro oyunundan uyarlanan film, Yılın En İyi Animasyon Filmi dalında Altın Küre ve Oscar adaylığı kazandı. Venedik Uluslararası Film Festivali’nde Jüri Büyük Ödülü’nü kazanan Anomalisa’nın prömiyeri Telluride Film Festivali’nde yapıldı.

İş için müşteri hizmetleri konusunda uzmanlaşmış bir yazar ve konuşmacı olan Michael Stone, diğer insanlarla derinlemesine etkileşim kuramayan biridir.

Duyarsızlığı ve yaşama sevinci onu hayatın tekdüze döngüsüne hapseder. Ancak, bir iş gezisine çıkıp bir yabancıyla tanıştığınızda tüm bu döngü değişecektir. Bu yabancı, yavaş yavaş Michael’ın hayata dair olumsuz görüşlerini değiştirmeye ve sorunlarına çözüm bulmaya başlayacaktır.

8. Masumiyet Çağı – Masumiyet Çağı (1993) – IMDB: 7.2

Film önerileri 1

Masumiyet Çağı, Martin Scorsese tarafından yönetilen 1993 yapımı romantik bir tarihi drama filmidir. Edith Wharton’ın 1920’de yayınlanan aynı adlı romanından uyarlanan film, En İyi Kostüm Tasarımı dalında Akademi Ödülü kazandı ve En İyi Senaryo da dahil olmak üzere dört Akademi Ödülü’ne aday gösterildi.

Altın Küre Ödülleri’nde Winona Ryder’a En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Altın Küre Ödülü kazandıran film, gişede 34 milyon dolarlık bütçesini ikiye katlayarak 68 milyon dolar hasılat elde etti. Filmin kadrosunda Daniel Day-Lewis, Michelle Pfeiffer ve Winona Ryder yer alıyor.

1870’lerin New York’unda zengin bir avukat olan Newland Archer, sosyal hizmet görevlisi Mae Welland ile nişanlıdır. Dışarıdan bakıldığında oldukça uyumlu bir ilişki içinde gibi görünen bu çift için işler yakında değişecektir. May’in kuzeni Kontes Ellen Olenska şehre geldiğinde; Newland, sosyal dışlanmış Elaine ile ilişkisini sürdürür. Bu yasak serüven sırasında tutku ve aşkın anlamı defalarca sorgulanacaktır.

9. 21g – 21g (2003) – IMDB: 7.6

Film önerileri listemizin son filmi; Alejandro González Iñárritu’nun yönettiği 2003 yapımı psikolojik drama filmi 21 Gram, birçok farklı hikayeyi harmanlayan etkileyici bir yapım. Sırasıyla En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dallarında Naomi Watts ve Benicio del Toro Oscar adaylıkları kazanan film, 20 milyon dolarlık bütçesini üçe katladı ve gişede 60 milyon dolar hasılat elde etti. Venedik Film Festivali’ndeki prömiyerinin ardından 21 Gram birçok eleştirmenden tam not aldı.

İngiliz bir göçmenle sevgisiz bir evlilik içinde olan hasta bir matematikçi olan Paul Rivers; Gizli bir geçmişi olan Christina Beck; ve hayatı ikisi için her şeyi değiştirecek korkunç bir kazayla kesişen, yeniden doğmuş eski bir mahkûm olan Jack Jordan.

Bilgi / Uyarı
Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi ve kişiyi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Web adresimiz ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir. İçerikler otomatik yüklenmektedir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın