https://www.sporunuyap7.com/sitemap_index.xml
Güzel kız sendromunuz olabileceğine dair 7 işaret - Haber Ajans
Anasayfa » Haber » Güzel kız sendromunuz olabileceğine dair 7 işaret

Güzel kız sendromunuz olabileceğine dair 7 işaret

Pretty Girl Sendromu veya Nice Girl Sendromu, özellikle kadınlarda görülen bir davranış kalıbıdır. Bu örüntü başkalarının beklenti ve isteklerine göre hareket etme, çatışmalardan kaçınma, sınır koymada güçlük gibi bir takım davranışlarla kendini gösterir. Pretty Girl sendromlu kişiler başkalarının ihtiyaçlarını kendi ihtiyaçlarının önüne koyar ve genellikle kendilerine zarar verirler.

Bu davranış kalıbı genellikle benlik saygısını, mutluluğu ve genel yaşam kalitesini olumsuz etkiler. Pretty Girl Sendromlu kişiler hayır diyememe, kendilerine kötü davranılmasına izin verme, kendi ihtiyaçlarını ihmal etme gibi sorunlar yaşarlar ama bu şekilde davranmaya devam ederler. Bu, uzun vadede bir kişinin benlik saygısını, mutluluğunu ve genel yaşam kalitesini olumsuz etkileyebilir.

Güzel kız sendromundan kurtulmanın yolu sınırlar koymak, kendi ihtiyaçlarınıza dikkat etmek ve kendinize saygı duymaktır. Bu davranışlar kişinin kendine olan güvenini artırabilir ve daha sağlıklı bir yaşam sürmesine yardımcı olabilir. Gelin detaylara birlikte bakalım.

1. Beğenilmek için “yeterince iyi” olmanız gerektiğine olan inanç

“Yeterince iyi değilim” duygusu, genellikle çocukluktan gelen, sevilmek ve kabul edilmek için kendinizi sürekli değiştirmeye çalışmanıza neden olan, köklü bir duygudur. Güzel kız sendromunun temelinde, insanların sizi sevmesi ve kabul etmesi için her koşulda herkese iyi davranmanız gerektiği fikri yatar. Bu düşünce, daha derindeki “Yeterince iyi değilim” fikrine dayanmaktadır. Dolayısıyla beğenilmek için belli şeyler yapmanız, belli davranışlar sergilemeniz gerektiği algısını oluşturur. Ancak bu şeyler ve davranışlar asla gerçek kişiliğinizi yansıtmaz.

Peki ne yapmalısın?

Klişe gelecek ama kendini olduğun gibi sevmek ve kabul etmek atılacak ilk adımdır. Bunu nasıl yapacağınızı bilmiyor olabilirsiniz. Kafanız karışmadan kendinize her gün “Kendimi olduğum gibi seviyorum ve kabul ediyorum” diyerek başlayabilirsiniz. Kendinizi hırpaladığınız zamanların farkına varın ve bu alışkanlığı değiştirmek için zihninizi sevgi dolu düşüncelerle yeniden programlayın. Farkı kendiniz göreceksiniz.

2. “hayır” diyememe

kız

Arkadaşların senden bir şey istedi ama sen yapmak istemiyorsun. ne dersiniz? Güzel kız sendromundan muzdaripseniz, cevabınız muhtemelen “evet” olacaktır. Çünkü hayır dersen bundan sonra kendini çok kötü hissedecek ve arkadaşını kaybetmekten korkacaksın. Bu durumda “evet” demek çok daha kolay görünür, ancak uzun vadede sizi yalnızca strese sokar. Ve durum böyleyken arkadaşınıza olan sevginizi ve saygınızı da kaybedebilirsiniz.

Peki ne yapmalısın?

Biraz “hayır” diyerek başlayın. “Evet” demeden önce birkaç saniye düşünün ve fikrinizi netleştirin. Hayır deyince dünyanın sonunun gelmediğini göreceksiniz.

3. Karşı tarafı üzecek şeyler söylemekten kaçının

kız

Pretty Girl sendromlu kişiler, diğer insanların duygularından kendilerinin sorumlu olduğuna inanırlar. Ancak bir an durup bakarsanız bunun mümkün olmadığını göreceksiniz. Herhangi bir anda, kendiniz dışında herkesin duygularını kontrol edemezsiniz. Yanlış bir durum varsa mutlaka karşı tarafa anlatmalısınız.

Peki ne yapmalısın?

Nazik bir tonda gerçekten ne düşündüğünü söyle. Karşı tarafın bu konuda ne hissettiği onların sorumluluğundadır, sizin değil.

4. Bağlanma korkusuyla yanlış adamı seçmek

kız

Pretty Girl Sendromlu insanlar genellikle yanlış erkeklerle çıkar. Ama “yanlış adam” ya da “mükemmel adam” diye bir şey yoktur.

Bu sendroma sahip kişiler, ilişkilerinde kendilerine uymayan bağlılıklara kapalı kişileri tercih ederler. Bunu bilinçsizce yapsalar bile burası onların “rahatlık alanı”dır. Karşı tarafla aralarında bir tür engel olduğu sürece, savaşacak bir şeyleri olana kadar ilişkiyi sürdürürler. Bu şekilde bağlanma korkularını gizlerler ve karşı tarafı suçlarlar.

Peki ne yapmalısın?

Bu biraz zor bir durum. Öncelikle bu davranışı yaptığınız anda farkına varmalı ve o anda durmalısınız. Kendinizi sevmeye ve takdir etmeye başladığınızda bu davranış değişecektir.

5. Kendi ihtiyaçlarınızı karşılamadan önce başkalarıyla ilgilenin

Güzel Kız Sendromu olan kişiler genellikle kendilerinden önce başkalarını düşünürler. Bu kulağa kötü bir şey gibi gelmeyebilir, ancak bu açıdan bakılmalıdır. Kendi ihtiyaçlarınızdan tamamen vazgeçerek başka birine yardım etmek için acele ederseniz, sonunda enerjiniz tükenir. Ve en acısı da bazıları kendi ihtiyaçlarının farkında bile değiller. İhtiyaç derken sadece açlığı veya susuzluğu kastetmiyoruz. Rahatlık, sevgi ve mutluluk insani ihtiyaçlarımız arasındadır.

Peki ne yapmalısın?

Başkalarının ihtiyaçlarıyla uğraşmadan önce zamanınıza ve zihinsel durumunuza dikkat edin. Kendinize zaman ayırın ve ilgilenmeniz gereken en önemli kişinin kendiniz olduğunu unutmayın.

6. Ağlamak istediğinizde bile gülümsersiniz

Gülümsemek elbette güzel bir tavır ama ağlamak isterken bile gülmek sağlıklı değil. Biliyoruz, bunu da birçok kez yaptık. Bu sözleri gençken duymuş olmalısınız. “Ağlayınca çok çirkin görünüyorsun. Herkesi rahatsız ediyorsun.” Bu basit sözler, gerçek duygularınızı göstermenin yanlış olduğunu düşünmenize neden olabilir. Böylece çevreye ve kendimize yalan söylemeye başlarız. Gülümseme otomatik hale gelir.

Yani ne yapmalıyız?

Önce gülümsemenizin farkına varmaya başlayın. O zaman gerçekten istemediğin zaman gülümsemeyi bırak. Bu maskeyi kırmaya başladığınızda kendinizi farklı biri gibi hatta ölecekmiş gibi hissedebilirsiniz. Bu aslında yanlış değil. Bir parçan ölüyor ama sen bu değilsin.

7. Eleştiriyi bir saldırı olarak algılayın

Pretty Girl Sendromlu insanlar, kendileri hakkında olumsuz olan herhangi bir şeyi kabul etmekte zorlanırlar. Her zaman herkesi memnun etmeye çalıştıkları için en ufak bir eleştiri bile haksız olarak görülüyor. İyi ve mükemmel olmak için yaptıklarının yeterli olduğunu düşünürler.

Bazen kızgın, çirkin, yalancı, kibirli, otoriter veya etrafındakilerin ihtiyaçlarından habersiz gibi davrandığınızı kabul etmek onları rahatsız eder. Yani olumsuz bir şey söyleyen biriyle karşılaştıklarında, savaş ya da kaç moduna giriyorlar.

Peki ne yapmalısın?

Sözde olumsuz özelliklerinize daha tarafsız bir pencereden bakmaya başlayın. Hepsi senin bir parçan. Bazen işleri halletmek için çirkin veya otoriter olmak gerekir. Önce kendini kabul et ve kucakla. Sonra değiştirip değiştirmemeye karar verdim.

İlginizi çekebilir:

Yedek kulübesinde olabilirsiniz dikkat! Oturmuş bir ilişki içinde olduğunuzu gösteren 11 ipucu

Kaynak: 1

Bilgi / Uyarı
Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi ve kişiyi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Web adresimiz ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir. İçerikler otomatik yüklenmektedir.

Diğer gönderilerimize göz at

Yorum yapın