medyauzmani.com
Gürbulak sınır kapısında metamfetamin operasyonu – Haber Ajans

Gürbulak sınır kapısında metamfetamin operasyonu

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza Ekipleri tarafından Gürbulak Gümrük Kapısı’nda gerçekleştirilen operasyonda 42 kilogram 810 gram sıvı metamfetamin ele geçirildi.

Gürbulak Gümrükleri Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü personeli tarafından yapılan risk analizinde, İran’dan gümrük kapısına gelen boş bir tır riskli olarak değerlendirildi. Araba bir X-ray taramasına yönlendirildi ve anket sonucunda arabanın sağ yakıt deposu bölgesinde şüpheli bir yoğunluk bulundu. Otomobil, detaylı inceleme için arama bölümüne gönderildi.

Aramalara uyuşturucu tespit eden köpekler de dahil edildi. Yönetmen ile yapılan incelemede, röntgen taramasında tespit edilen şüpheli bölgeye dedektör köpeklerinin tepki gösterdiği gözlemlendi. Buna göre aracın sağ yakıt deposunun alt tarafına ek olarak bir depo oluşturulmasına karar verildi. Ve konumundan kaldırılan ek depoyu açın.

Söz konusu tanktaki akışkandan alınan numune, ilaç ve kimyasal test cihazı kullanılarak analiz edilmiştir. Yapılan inceleme sonucunda şüpheli maddenin sıvı metamfetamin türü olduğu belirlendi. Ayrıca şüpheli tır treylerinin kabin içindeki bidonunda anestezik madde tespit edildi.

Operasyon sonucunda toplam 42 kilogram 810 gram uyuşturucu ele geçirilirken, uyuşturucu kaçakçıları bunları saklamaya çalışarak ülkemize sokmak istedi. Uyuşturucu taşımak için kullanılan araca el konulurken, yabancı aracın sürücüsü ve beraberindeki kişi tutuklandı.

Doğubayazıt Savcılığı’nın olayla ilgili soruşturması devam ediyor.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın