medyauzmani.com
Güney Kore Gezi Rehberi: Nereye Gidilir, Nerede Konaklanır? – Haber Ajans

Güney Kore Gezi Rehberi: Nereye Gidilir, Nerede Konaklanır?

Güney Kore dünyanın en etkileyici seyahat duraklarından biri! Ilıman iklimin hakim olduğu Güney Kore’de neredeyse dört mevsim büyüleyici bir güzelliğe şahit olabilirsiniz. Öte yandan adeta bir turizm cenneti olan ülkede ilkbahar aylarında düzenlenen Yeoudio Çiçek Festivali her sene dünyanın dört bir yanından ziyaretçilerini ağırlıyor. Sarı Deniz ve Japon Denizi üzerinde yer alan Kore Yarımadası’nda konumlanan Güney Kore, Asya’nın en eğlenceli ve renkli ülkelerinden biri. Geleneksel ritüellerini korumaya özen gösteren ve birbirinden ilginç yemekleri ile ün salan Güney Kore’ye doğru bir yolculuğa çıkarıyoruz şimdi sizi! Güney Kore’de nereler gezilir? Asya’nın incisi Güney Kore gezi rehberi içinde yer alan şehirler hangileri? Güney Kore turistik mekanları nerede yer alıyor? O zaman vakit kaybetmeden detaylara birlikte bakalım.

Güney Kore nerede?

Asya’nın en merak edilen ülkelerinden biri olan Güney Kore yemekleri, sokak kültürü ve tarihiyle dikkat çekiyor. Peki, Güney Kore haritada nerede yer alıyor? Güney Kore, resmî adıyla Kore Cumhuriyeti Doğu Asya’da Kore Yarımadası’nın güneyinde konumlanıyor. Güney Kore’nin komşu devletleri ise ; batısında Çin Halk Cumhuriyeti, doğusunda Japonya ve kuzeyinde Kuzey Kore olarak listelenebilir.

Güney Kore’de nerede kalınır?

Seyahat planı yaparken en önemli noktalardan biri elbette ki konaklama yerleri. Güney Kore gezi rehberinizi planlarken konaklama seçenekleri arasında kaybolmamanız için size keyifli bir otel listesi hazırladık. Ülkenin farklı lokasyonlarında konumlanan otellerin yer aldığı listemizde her bütçeye uygun otel seçeneğini bulabilirsiniz. Siz de “Güney Kore’ye yolumuz düşerse nerede kalabiliriz?” diyenlerdenseniz listeye birlikte göz atalım. Bakalım Güney Kore’nin en konforlu otelleri hangileri?

Güney Kore gezi rehberi içinde yer alan ilk otelimiz Holiday Inn Resort Alpensia Pyeongchang. Tesis kış aylarında kayak pistlerine, yaz aylarında ise 27 delikli özel golf sahasına erişim imkanı sunmakta. Yıl boyu hizmet veren kapalı su parkı Ocean 700, her mevsim dinlendirici bir doğada keyifli bir tatil imkanı sağlıyor. Otelde kayak ekipmanları muhafaza ve kiralama imkanı mevcut. Ücretsiz otopark hizmeti sunan tesiste ek ücret karşılığında resepsiyonda çamaşırhane hizmeti ve havaalanı servisi için ayarlama yapabileceğinizi hatırlatalım. Geniş komplekste keyifli bir gün geçirdikten sonra Mont Blanc Restaurant’ta Asya yemeklerinin tadını çıkarabilirsiniz. Edelweiss Lounge’da ise envaiçeşit kokteylin tadına bakabilirsiniz.

Doğu yönünde 45 dakikalık sürüş mesafesinde yer alan Gangneung şehir merkezinde yerel mutfakları deneyebileceğiniz pek çok alternatif bulunduğunu da söylemek isteriz. Pyeongchang Holiday Inn’in her odasında balkon ve klima bulunmakta. Oturma alanında kanepe ve düz ekran kablo TV mevcut. Bazı odalar ise Ondol-Kore tarzı ısıtmalı zemine sahip. Tesis, ünlü Gyeongpo Plajı’na ve plaj boyunca uzanan Café Caddesi’ne 1 saatlik sürüş mesafesinde konumlanıyor. Incheon Uluslararası Havaalanı’na da arabayla 3 saatte ulaşmak mümkün. Konaklayan misafirler tarafından otele verilen puan ise 8,8. Oteli detaylı incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Seoul Dragon City kompleksinde yer alan Novotel Ambassador Seoul Yongsan’da 621 konuk odası ve süit yer alıyor. Otel kapalı bir geçitle Yongsan KTX İstasyonu’nun 3 numaralı çıkışına bağlanan noktada konumlanıyor. Otelin tüm alanlarında ücretsiz olarak WiFi hizmeti sağlanmakta. Novotel Ambassador Yongsan’ın her konaklama biriminde kanepe ve çalışma masası yer alır. Düz ekran uydu TV, buzdolabı ve elektrikli su ısıtıcısı da odalarda mevcuttur. Özel banyoda ise duşakabin bulunur. Oda ve süitlerde kalan konuklar otel bünyesindeki fitness merkezi, yüzme havuzu ve sauna olanaklarından ücretsiz olarak yararlanabilir.

Food Exchange’de açık büfe kahvaltı, A La Maison’da ise hafif yemekler ve çay servis edilir. Mega Bites ve Sky Kingdom’da gece geç saatlere kadar kokteyl ve içecekler sunulmakta. Novotel Ambassador Seoul Yongsan, Kore Ulusal Müzesi’ne ve Kore Savaş Anıtı’na 2 km uzaklıkta konumlanıyor. Tesis arabayla Gimpo Havalimanı 30 dakikalık, Incheon Havalimanı ise 50 dakikalık mesafede yer alıyor. Konaklayan misafirler tarafından otele verilen puan ise 8,7. Oteli detaylı incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

güney kore gezi rehberi

Güney Kore gezi rehberi konaklama seçenekleri içinde yer alan Lotte Hotel Executive Tower, şehir manzaralı konaklama birimleri sunan konforlu bir otel. Tesiste ücretsiz yüksek hızlı kablolu ve kablosuz internet mevcut. Tüm odalarda düz ekran TV, minibar ve kahve makinesi ve özel banyolarda küvet bulunmakta. Öte yandan konuklar, 3 yıldızlı Michelin restoranı Pierre Gagnaire’de taze malzemelerle hazırlanan Fransız mutfağının tadını çıkarabilir. Tesis büyük ölçekli konferans, düğün ve iş etkinlikleri için de uygun alan sunar. Diğer olanaklar arasında ise lüks lounge seçeneği yer alır.

Lotte Hotel Seoul Executive Tower, çok sayıda alışveriş ve eğlence seçeneğinin yer aldığı popüler Myeongdong bölgesinin de oldukça yakınında bulunuyor. Gimpo Uluslararası Havalimanı arabayla 40 dakika uzaklıkta konumlanır. Incheon Uluslararası Havalimanı ise tesise arabayla 1 saatlik mesafede yer alıyor. Konaklayan misafirlerin tesise verdiği puan ise 9,6. Oteli detaylı incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Dünyanın en büyük eğlence parkının yanında yer alan 5 yıldızlı Lotte Hotel, Jamsil Metro İstasyonu’nun üzerinde konumlanıyor. Otelde 3 farklı restoran seçeneği, ücretsiz WiFi ve ücretsiz park yeri sunuluyor. Geniş odalarda 94 cm düz ekran TV, koltuk, geniş pencereler ve halı kaplı zemin bulunuyor. Özel banyolarda saç kurutma makinesi ve birinci sınıf banyo malzemeleri yer alır. Toh Lim’de lezzetli Çin mutfağını da deneyimleyebilirsiniz.

Konuklar açık büfe restoran La Seine’de zengin seçenekler arasında seçim yapabilir. Ayrıca otel bünyesinde şarküteri ve Alman bira imalathanesi de hizmet veriyor. Konuklar Club Lounge’da çay saatinin, canlı istasyon eşliğinde ise indirimli içecek saati servisinin ve açık büfe kahvaltının tadını çıkarabilir. Otele seyahat konaklaması için verilen puan ise 9,4. Oteli detaylı incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

güney kore gezi rehberi

Güney Kore gezi rehberi içinde yer alan otelimiz Seul’de yer alan 5 yıldızlı Ananti at Gangnam. Tesis Gangnam İstasyonu’na 3,2 km, Bongeunsa Tapınağı’na ise 3,9 km uzaklıkta konumlanıyor. Resepsiyonu 24 saat açık olan bu tesiste restoran, bagaj muhafaza alanı ve ücretsiz WiFi erişimi gibi olanaklar mevcut. Tesiste sezonluk açık havuz, kapalı havuz, fitness merkezi ve teras da yer alıyor. Tesiste açık büfe, kontinental veya Amerikan tarzı kahvaltı seçenekleri de mevcut. Otel, COEX Kongre Merkezi’ne 4,1 km, The Shilla Duty Free Shop Main Store’a ise 5,8 km uzaklıkta konumlanıyor. En yakın havaalanı olan Gimpo Uluslararası Havaalanı ise tesise 24 km mesafede. Konaklayan misafirlerin tesise puanı ise 8,3. Oteli detaylı incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

güney kore gezi rehberi

Arte Resort Spa & Pool Villa, lüks odalar sunan bir tesise sahip. Tesiste bir iş merkezi ve yıl boyunca kullanılabilen bir açık havuz bulunuyor. Restoranda Kore mutfağından yemekler servis edildiğini de hatırlatalım. Tesisin odalarında çalışma masası ve düz ekran TV mevcut. Özel banyolu odaların bazıları deniz manzaralıdır. Arte Resort Spa & Pool Villa’nın tüm konuk odalarında oturma alanı mevcut. Tesiste her sabah açık büfe kahvaltı servis edilir. Namhae tesise 38 km uzaklıkta konumlanıyor. En yakın havalimanı Sacheon Havalimanı ise tesise 11 km mesafede. Konaklayan misafirlerin otele puanı ise 8,9. Oteli detaylı incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

7. Club ES Jecheon Resort (Jecheon)

güney kore gezi rehberi

Jecheon’da Woraksan Milli Parkı’na 25 km uzaklıkta yer alan Club ES Jecheon Resort konuklarına birbirinden özel imkanlar sunuyor. Tesis restoran, ücretsiz özel park yeri, bar ve bahçesi ile konaklama olanağı sunuyor. Bu tesiste aile odaları ve teras da yer alıyor. Resepsiyonu sürekli açık olan tesiste oda servisinden 24 saat yararlanabilirsiniz. Öte yandan tesisin tüm odaları balkonludur. Özel banyoda duş, terlik ve saç kurutma makinesi de mevcuttur. Club ES Jecheon Resort’un odaları klimalı ve ortak banyolu.

Sabahın erken saatlerinde tesiste zengin Amerikan kahvaltısının tadını çıkarabilirsiniz. Club ES Jecheon Resort’ta masa tenisi de mevcuttur. Tesis, Danyang Halk Stadyumu’na ve Mancheonha Skywalk’a 25 km uzaklıkta yer alıyor. En yakın havaalanı olan Wonju Havaalanı ise otele 74 km mesafede konumlanıyor. Konaklayan misafirlerin tesise verdiği puan ise 8,4.

Cheongsong’da Cheongsong Chojeondaek’e 100 metre ve Songso Gotaek’e 300 metre mesafede yer alan Moonlight House ücretsiz Wi-Fi, klima, restoran ve bahçe hizmeti ile doğanın içinde konaklama imkanı sunar. Her birimin özel banyosunda terlik, saç kurutma makinesi ve ücretsiz banyo malzemeleri mevcuttur. Kır evi, Andong Halk Müzesi’ne 42 km ve Andong Icheondong Seokbulsang’a 46 km uzaklıkta yer alıyor. En yakın havaalanı olan Pohang Havaalanı ise tesise 89 km mesafede konumlanıyor. Konukların tesise verdikleri puan ise 9,5. Oteli detaylı incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

güney kore gezi rehberi

Güney Kore’ye seyahat edip daha uygun fiyatlı bir konaklama seçeneği arayanlara şimdi bahsedeceğimiz önerimiz burası! Muju’da, Hanpungru Pavilion’a 21 km mesafede yer alan Muju In Guesthouse’ta bar, ücretsiz özel otopark, ortak salon ve bahçe yer alıyor. Bu tesiste aile odaları ve teras da bulunuyor. Tesis genelinde WiFi erişimi ise ücretsiz. Cheonbansan Rekreasyon Ormanı ise tesise 39 km uzaklıkta konumlanıyor. Tesiste yer alan her odada klima bulunuyor. Hostelin bazı birimleri ise balkonludur. Muju ve çevresinde yürüyüş ve kayak gibi aktivitelerin keyfini çıkarabilirsiniz. Muju In Guesthouse’ta ofis ve çamaşır yıkama olanakları da mevcut. Hostel, Donahm Seowon’a ve Hamyang Herb Sergi Merkezi’ne 40 km uzaklıkta. En yakın havaalanı olan Daegu Uluslararası Havaalanı ise tesise 116 km mesafede konumlanıyor. Konukların deneyimleri sonucunda otele verdikleri puan 8,8. Oteli detaylı incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Şehir içi ulaşım

güney kore gezi rehberi

Öncelikle ulaşım bakımından Güney Kore’de oldukça bol seçenek olduğunu söylemeliyiz. Motor, bisiklet, otobüs, taksi ve daha birçok ulaşım seçeneğine kolaylıkla erişim sağlayabilirsiniz. Öte yandan ülkede en çok kullanılan ulaşım seçenekleri ise başlıca bisiklet, tekne ve otobüs. Güney Kore hükümeti bisikleti sağlıklı ve çevreci bir ulaşım şekli olarak görüyor ve desteklemek için atılımlar yapıyor. Bu nedenle başta Seul olmak üzere popüler şehirleri gezerken bisiklet kiralamak oldukça makul bir seçenek olabilir.

Bisikletler ise kentte saatlik kiralanıyor ve uygun fiyatlarda kiralama yapmak mümkün. Güney Kore’de deniz ulaşımından söz etmek gerekirse bu seçeneğin de oldukça konforlu olduğunu söylemeliyiz. Incheon ve Gunsan gibi kıyı kentlerinden yakın ve uzak pek çok adanın yanı sıra diğer şehirlere feribot seferleri düzenlendiğini hatırlatalım. Son olarak kentte sıklıkla tercih edilen otobüs ulaşımı büyük şehir ve kasabalarda sıklıkla kullanılıyor. Ülkeninin dört bir yanına şehirlerarası otobüs hizmeti bulunuyor.

Güney Kore’de nereler gezilir?

güney kore gezi rehberi

Güney Kore gezi rehberi planlanırken ülkede seyahat edilecek popüler noktaları da önceden belirlemek seyahat planını daha pratik hale getirebiliyor. Bu noktada gidilecek bölgeler arasında seçim yapabilir veya birkaç bölgeyi bir araya getiren bir rota oluşturabilirsiniz. Peki Güney Kore’de nereler gezilir? Eğer kısa bir zaman diliminde seyahatinizi tamamlamayı düşünüyorsanız öncelikli olarak bakmanız gereken üç bölgeyi şöyle listeleyebiliriz: Seul, Gyeonggi ve Incheon, Busan ve Gyeongsangnam-do.

Seul, tarihi yapılara ev sahipliği yapan popüler bir kent. Öte yandan savaş zamanlarından kalan anıtları da kentte görmek mümkün. Seul aynı zamanda Güney Kore mutfağını en iyi yansıtan şehirlerden biri. Özellikle Seul’e yolunuz düşerse mutlaka sıcak kimchi denemenizi öneriyoruz. Öte yandan diğer uğrak nokta olan Gyeonggi ve Incheon, Seul’den günübirlik gidilebilecek bir uzaklığa sahip.

Ayrıca burada Güney Kore turistik mekanlar deyince ilk akla gelen Ganghwado ve Muuido adında inanılmaz güzellikteki iki ada konumlanıyor. Ayrıca burası Kuzey ve Güney Kore’yi ayıran bölgeye de oldukça yakında yer alıyor. Gyeonggi şehrinin merkezi olan Suwon’u çeviren surların da UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer aldığını hatırlatmak isteriz. Inchion aynı zamanda seramik ve taş işçiliği ile de ünlü bir bölge. Anyang Sanat Parkı bu nedenle ülkenin en ünlü heykel bahçesi olarak kabul ediliyor.

Son olarak Güney Kore’ye kadar gelmişken okyanusta yüzmeden dönmek istemezseniz ilk istikametiniz Busan olsun. Hatta okyanusta yüzdükten sonra Jagalchi Balık Pazarı’nı ziyaret edip lezzetli balıklardan sipariş edebilirsiniz.

Asya’nın incisi Güney Kore mutfağında ne yenir?

güney kore gezi rehberi

Güney Kore gezi rehberi listemizde Kore yemekleri de oldukça merak edilen konulardan biri. Başlangıçta Güney Kore’ye özgü en popüler yemekler kimchi ve Kore barbeküsü olarak listelenebilir. Ancak bunların sadece başlangıç olduğunu hatırlatalım. Asya mutfağının ne denli zengin olduğu göz önünde bulundurulunca Kore mutfağında da her damak tadına uygun lezzetler bulmak mümkün. Sarımsak, zencefil, susam yağı, sirke ve soya sosu Güney Kore mutfağının başlıca lezzet sırları arasında yer alıyor. Bu malzemelerin eşlik ettiği en popüler Güney Kore yemekleri ise; Galbi, Bibimbap, Kore güveci Bulgogi, Dubu Kimchi, Samgyetang ve Dakgalbi olarak listelenebilir.

Güney Kore’ye nasıl gidilir?

güney kore gezi rehberi

Eğer yakın zamanda Güney Kore’ye seyahat planınız varsa nasıl gidileceği, vize gerekliliği vb. konuları merak ediyor olabilirsiniz. Hemen bu konuya açıklık getirelim. Öncelikle İstanbul’dan Güney Kore’nin başkenti Seul’e direkt olarak uçuşlar bulunduğunu söylemek isteriz. Eğer Güney Kore seyahat planınıza demiryolunu da dahil etmek istiyorsanız bunu için de birkaç önerimiz olacak. Öncelikle hava yolu şirketlerinin İstanbul – Moskova uçak bileti seçenekleri arasından bir seçim yaparak Trans Sibirya ekspresi ile Vladivostok’a ulaşabilirsiniz.

Buradan Sokcho’ya feribot ile rahat bir seyahat planı yapmak mümkün. Japonya ve Çin’in çeşitli limanları ile Güney Kore arasında da düzenli feribot seferleri yapıldığını hatırlatalım. Seul Havalimanı ise kent merkezine karayolu ile yaklaşık 80 dakika uzaklıkta konumlanıyor. Trenle yolculuk etmek isterseniz ise merkeze yaklaşık 60 dakika sürüyor. Gimbo, Gimhae, Busan ve Jeju havalimanları için ağırlıklı olarak Çin ve Japonya üzerinden aktarmalı uçuşların mevcut olduğunu hatırlatalım.

Öte yandan Güney Kore seyahat planı yapılırken vize konusu da oldukça merak ediliyor. Güney Kore’ye gidecek olan Türk vatandaşlarından vize talep edilmediğinin altını çizelim. Bunun yanında bordo, yeşil, gri ve siyah pasaport sahiplerinin 180 gün içinde 90 gün süre için vize almalarına gerek olmadığını da hatırlatmak isteriz.

Ne zaman gidilir?

Özellikle ilkbaharın ilk günlerinde doğanın en taze haliyle misafirlerini karşılayan Güney Kore özellikle bu aylarda oldukça etkileyicidir. “Güney Kore’ye ne zaman gidilir?” sorusunun yanıtı ise Mart ve Mayıs ayları olabilir. Öte yandan bu dönemde ülkenin en büyük ve en keyifli festivali olan Yeouido Bahar Çiçeği Festivali’ni de kaçırmamanızı öneriyoruz. Öte yandan kış aylarında da kış turizmiyle dikkat çeken ülkede eylül ve kasım ayları da oldukça keyiflidir. Özellikle bu aylarda doğa yürüyüşü sevenlere enfes rotalar sunan ülkede kış tatilinin de tadını çıkarmak mümkün.

İlginizi çekebilir;

Güney Kore’yi Dünyanın Geri Kalan Ülkelerinden Çok Farklı Yapan 16 İlginç Mevzu

Kore Dizileri: Dramdan Komediye İzleyenlerin Aklını Başından Alacak 21 Dizi

Kuzey Kore Hakkında Muhtemelen Daha Önce Duymadığınız 17 Şaşırtıcı Gerçek

Kaynak: 1 2

Bilgi / Uyarı
Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi ve kişiyi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Web adresimiz ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir. İçerikler otomatik yüklenmektedir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın