medyauzmani.com
Emekliler sıraya girdi! – Haber Ajans

Emekliler sıraya girdi!

Türkiye’de 35-40 yıl aradan sonra emeklilerin bugün “yemek limiti” olmadan maaş aldığını kimse inkar edemez!

Hatta resmi devlet araştırmalarına göre bugün “açlık sınırı” 6 bin lirayı aşarken, asgari ücret buna yakın bir maaş alırken, emekliler bu rakamın yarısını alabiliyor.

Emekli derken “darı”dan, yani emekçi olarak çalışırken emekli olan vatandaştan bahsediyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde “Millet Vekili” olarak görev yaptıktan sonra emekli olanlardan bahsetmiyorum.

Hemşerilerimiz sabırlı olmayı ve saygı diline verilen sözleri beklemeyi biliyorlar. Vatandaşlarımız “vatan, millet ve bayrak” denilince; Devletinin yöneticilerinin sözlerinden öteye geçmeyin!

Vatandaşlar bu fırsatı değerlendirerek; “Sabırlı ol!” demenin bir anlamı yok.

Emekliler için 3 bin 500 TL maaşla bir ayda karşılanacak ihtiyacın hesabını “ekonomist” ya da çalışanım diyenler yapsa keşke!

Bu konudaki hesapları yazılarımda kalemlerle hesapladım ve okuyucularımla paylaştım.

Bunu açıkça söylemem gerekirse, vatandaşların hayatlarını gördüğümde ya da iniltilerini dinlediğimde çeşitli olaylara tanık oluyorum, vatandaşların hayatlarına baktığımda diyebilirim.

Emekli vatandaşımız bankaların daveti üzerine ayda 3 bin 500 TL alırken; 7 bin hatta 7 bin 500 TL’ye varan “promosyon” ödemelerinin yapılacağı geçtiğimiz günlerde büyük ilgi görmeye başladı.

Hangi banka daha fazla promosyon verirse versin emekli hemşehrilerimiz alacakaranlıkta bu bankanın önüne gelir, sıraya girer ve beklemeye başlar.

Mevcut hükümet önceki hükümetleri eleştirirken; “Vatandaşlar sırada bekliyorlardı!” diyor.

Sözler doğru ama bizim yurttaşlarımız o yıllarda banka kuyruklarında promosyon yapmak için ucuz yağ, et, makarna, ekmek ve benzeri yiyecekler için sıraya girmezlerdi! Vatandaşların parası vardı ama acenteler sayesinde ürünler bulunamadı. Bugün vatandaşların cebinde para yok ama ürünler çok çeşitli.

Bankalar emekliler için 3 yıllık promosyon anlaşması yapıyor. Maksimum teklif 7 bin 500 TL’dir. Yıllık enflasyon oranlarını düşündüğümüzde, bankalar onları abartıyor.

Maaşını posta, telgraf ve telefondan çekenlerin terfileri bin lirayı bile geçmiyor. Ancak, bas konuş hizmeti bir banka ile ortaklaşa çalışır.

Maaş aldığı bankaya kredi borcu olanlar başka bir bankaya gidemezler. Önce borcun ödenmesi gerekir. Bankaların yıllık kâr oranı yüzde 400-600 arasında yükselirken, emeklinin terfisi 3 yıl süreyle yapılıyor.

Devletimiz emekli özel bankalara ayda 3 bin 500 TL verirken 7 bin 500 TL. Bence promosyonların arkasında farklı olaylar olup olmadığını da araştırmalı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın