medyauzmani.com
düşünebilmek – Haber Ajans

düşünebilmek

Yılı bitirmek için bir günümüz kalmadı, yarın gece yarısından sonra 2021’i geride bırakacağız.

Cumartesi sabahı uyandığımızda bir yılı geride bırakırken yeni yıla günaydın deriz.

Ayrıldıktan sonra düşünmek, veda etmek, yokluk ya da unutmaya çalışmak gibi farklı olayları düşünenler olacaktır.

Geleceği düşünmeye, programlar yapmaya, umut etmeye, kendimizi yeni bir yıla hazırlamaya, önceki ve sonraki yılları düşünmeye başlayacağız.

Yaklaşan yeni yılın bize neler getireceğini umarken aklımıza ilk gelen şey; Sağlıklı yaşamak, mutlu olmak ve ekonomik olarak geçimini sağlamak.

Geçmiş yıllara dönüp baktığımda, Yılbaşı Milli Piyango bileti alanların sabrını ve heyecanını düşünüyorum.

Gece yarısından sonra, bilet numaralarını verirken insanlar kendi aralarında sohbet ettiler; “Biletim sana büyük bir ödül kazandırmayacak, ama karşılığını verirse yeter!” Bazıları kendi aralarında konuşuyorlardı; “Büyük ödül çıksa ne yapardınız?” diyenlere çeşitli cevaplar verildi.

Bazıları ev, araba ve arsa almayı düşündüklerini, bazıları ise okul veya cami yapmayı düşündüklerini söyledi. Bilet numaralarını televizyonda okurken, kalem alıp numaraları yazanları, biletleri ellerinde takip edenleri, biletlerinde iki mızrakla ödül olmadığını söyleyenleri ve ekran karşısında büyük bir ilgiyle izleyenleri hatırlıyorum.

Yeni yılın ilk günü işyerini geç açanlar için komşu tüccarlar; “Sanırım komşusuyla piyangoyu vurdu, çünkü gelmediği için zengin oldu!” diyenlere rastlardık.

Bazı neşeli esnaf geç saatlere kadar açık olan komşularının vitrinine “Bugün gelmedim çünkü piyango biletimi alacağım” yazılı bir pankart asıyordu.

Milli piyangoda en yüksek ödül 1 milyar lira olunca tüm gözler kazanana çevrildi. O yılın en büyük ödülü Osmaniye’de muhasebeci olan Şahin Sarı’ya bir bilet oldu.

Televizyon ve yazılı basın Osmaniye’ye akın etti. Osmanlı milyarderleri ve piyangoları günlerdir gündemde.

Artık o yıllar geride kaldı, insanlar Yılbaşı piyango bileti ödüllerinin olup olmayacağı konusunda eskisi kadar heyecanlı ve meraklı değiller.

Ve eskisi gibi bilet almayan ve televizyondaki şanslı numaralarını sorgulamayanların sayısı, tam listenin ertesi gün gazetelerde yayınlanması nedeniyle arttı.

Bir diğer olay da, son yıllarda milli piyangoda büyük ikramiyeleri kimin veya kimin kazandığına dair bilgi edinilemediği için, insanların piyangodan umutlarını kesmesidir.

Giden yıl, arkasındaki olumlu ve olumsuz olayları unutmaya çalışarak devam ederken, yeni yılı karşılarken yeni umutları da beraberinde getiriyor.

Son yıllarda yeni yılın ilk gününde nelerin artacağını ve artışla birlikte maaşın ay sonunda gelip gelmeyeceğini düşünmeye başladı.

Bir sabah erkenden evden çıkıyorsunuz, sokakta yürüyorsunuz ve o gün ne yapmak istediğinizi düşünüyorsunuz. Tanımadığınız biri sizden geliyor; Umarım gözlerinin içine bakıp “Bugün çok zarifsin ya da çok güzelsin!” dediğin o andaki aldığın enerji gibi yaşayabilirsin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın