medyauzmani.com
Dur ihtarına uymadı, polis arabasına çarparak durmayı başardı – Haber Ajans

Dur ihtarına uymadı, polis arabasına çarparak durmayı başardı

Konya’da aşırı egzoslu ve sahte plakalı otomobil, polis ekiplerinin ‘dur’ ihtarına kulak asmadan kaçmaya başladı. Kovalamaca sırasında şüpheli otomobil polis aracıyla çarpışarak dururken, otomobilde iki kişi gözaltına alınırken, aramada uyuşturucu madde ve bir kedi ele geçirildi. Polis ekipleri kediye müdahale etti.

Kaza, saat 21:30 sıralarında Eski Sanayi’ye bağlı Al-Fateh ilçesi merkez Selçuklu semtinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sanayide devriye gezen polis ekipleri, 34 LJ 6975 sahte plakalı ve abartılı egzozlu otomobilin sürücüsüne ‘dur’ ihtarında bulundu. Uyarılara rağmen kaçmaya başlayan sürücü, sanayide bir süre sokaklarda izlenmemeye çalıştıktan sonra Gündoğdu Sokak üzerinden Çakırlı Sokak’a gitti. Manevra yaparken ve hızlanırken, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu otomobil polis aracına çarptı.

Arabayı inceleyen ekipler bir yavru kedi buldu

Polis, otomobilin sürücüsü Zaki d’yi gözaltına aldı. Ve yanında bulunan arkadaşı Denise M. Kazada hafif yaralanan sürücü, olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri tarafından müdahale edilerek yeniden polis ekiplerine teslim edildi.

Öte yandan polis ekipleri, otomobilde yaptığı detaylı aramada bazı uyuşturucu maddeler ve kediler buldu. Polis ekipleri, kediye müdahale ederek emniyete götürdü.

Araç sürücüsüne 13 bin 170 lira idari para cezası

Aracın sürücüsüne “dur” ihtarına uymama, trafiği tehlikeye atma, aşırı egzoz kullanma ve sahte plakalı araç kullanma suçlarından 13.170 lira idari para cezası verilmesi. Olay yerinde yapılan incelemelerin ardından otomobil güvenlik otoparkına çekilirken, iki kişi ifadeleri alınmak üzere karakola götürüldü.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın