medyauzmani.com
Doğru sandığımız ama artık geçmişte kalan 10 moda kuralı – Haber Ajans

Doğru sandığımız ama artık geçmişte kalan 10 moda kuralı

Moda yıllar içinde çok değişti. Artık elbiselerle spor ayakkabılar, eşofmanlarla topuklu ayakkabılar giyiyoruz. Bazı insanlar şık görünmek için modanın kurallarına harfiyen uymaları gerektiğini düşünür. Ama aslında güzellik ve moda görecelidir. Bazen kuralların çiğnenmesi gerekir. İşte bu yazımızda sizlere herkesin bir zamanlar uyguladığı ama artık geçerli olmayan 10 moda kuralından bahsedeceğiz.

1. Farklı aksesuarlar aynı anda kullanılamaz

Stilistler genellikle çok fazla aksesuar takmayı önermezler. Moda dünyasında 1:1 kuralı vardır. Bu kural, kullanacağınız tüm aksesuarların birden fazla parçasını takmamanız gerektiği anlamına gelir. Yani aynı anda birden fazla yüzük veya bileklik takmamalısınız.

Bu kural sizi zarif ve mütevazı gösterse de artık geçerliliğini yitirdiğini söyleyebiliriz. Sevimli ve çekici bir görünüme sahip olmak istiyorsanız farklı aksesuarları ve renkleri bir arada kullanmaktan çekinmeyin.

2. Dikey çizgiler daha zayıf görünür

moda

Dikey çizgilerin sizi daha uzun ve daha zayıf gösterdiğini duymuşsunuzdur. Ancak, bilim adamları bunun tamamen doğru olmadığını kanıtladılar. Bilim adamı Hermann von Helmholtz, yatay çizgilerden oluşan bir karenin dikey çizgilerden oluşan aynı kareden daha uzun ve daha geniş göründüğü bir yanılsama keşfetti. Bu, 3B şekiller üzerinde yapılan bir deney sırasında doğrulandı. Aynı vücut tipine sahip olan ve yatay çizgili bir kişinin dikey çizgili giyinen birinden daha zayıf göründüğü ortaya çıktı.

3. Farklı tarzdaki giysiler bir arada giyilemez

moda

Şık elbiselerin sadece yüksek topuklu ayakkabılarla yapıldığını düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz! Örneğin klasik kanvas pantolon ve spor ayakkabı ile deri bir ceket giyebilirsiniz. Feminen bir elbise ile kot bir ceket, eşofman ile klasik bir ceket harika görünebilir. Farklı stilleri karıştırmaktan çekinmeyin!

4. Kombinasyon yaparken renklerin uyumuna dikkat etmelisiniz.

moda

Siyah ve kahverengi veya “fuşya” ve neon gibi bazı renklerin uygun olmadığına inanılıyor. Ancak yanlış veya uyumsuz renk kombinasyonu diye bir şey yoktur. Nasıl yapılacağını biliyorsanız, herhangi bir rengi bir araya getirebilirsiniz. Gruplarınıza renk katmak ve hangi renkleri bir arada kullanmak istediğinize karar vermek için renk çarklarını kullanabilirsiniz.

5. Kısa kızlar uzun etek giymemeli

moda

Kısa boylu kızların uzun etek giyemeyeceği şeklindeki saçma kuralı hepiniz duymuşsunuzdur, bu çok saçma! Etekler rahat ve feminendir ve her boy ve vücut tipinde güzel görünebilir. Maksi etekler bu yıl çok popüler ve aralarından seçim yapabileceğiniz çeşitli stiller, kumaşlar ve renkler var. Bu nedenle, dayatılan belirli yükseklik standartlarına uymamanız sorun değildir. Ne istersen onu giy.

6. Elli yaşından büyükler kollarını saklamalı

moda

50, ne istersen onu giymek için mükemmel bir yaş. Eğer biri size elli yaşından sonra kollarınız açık giyinemezsiniz derse onu dinlemeyin. Modada en önemli şey, güçlü yönlerinizi bilmek ve kıyafet seçerken bunları vurgulamaktır. Kollarınızı daha zarif göstermek istiyorsanız Fransız veya 3/4 kollu modelleri tercih edebilirsiniz. Vücudunu saran hafif dökümlü kumaşlardan yapılan bluzlar da çok sevimli.

7. Eşofmanlar sadece spor için giyilir

moda

Bir diğer modası geçmiş kural ise eşofmanların sadece spor yaparken giyilmesi gerektiğidir. Bu kesinlikle geçmişte kaldı. Eşofman takımları oldukça rahattır ve kıyafet seçiminde dikkat edilmesi gereken en önemli şeylerden biri rahatlıktır.

Ayrıca günümüzde eşofman takımları eskisinden çok farklı. Pek çok farklı model ve çeşidi diğer kıyafetlerle kombinleyebilir, dilediğiniz her yerde giyebilirsiniz.

8. Yaşlanınca kısa üst giyemezsiniz.

moda

Belli bir yaşa geldin diye şorttan vazgeçme. Biraz anlamsız görünebilir, ancak düzgün bir şekilde bir araya getirildiğinde, ne giydiğiniz kimsenin kaç yaşında olduğu umurunda değil. Kot pantolonlar, yüksek belli pantolonlar ya da midi belli etekleri crop toplarla kombinleyebilirsiniz. Ayrıca dilerseniz mont ve kabanlar da harika duruyor.

9. Pantolon yerine tayt giyemezsiniz

Spor giyimle ilgili bir diğer önyargı da tayt yerine tayt giymemek. Bu ifade tamamen yanlış değil. Tayt, vücudu sardığı ve çabuk esnetildiğinde yıprandığı ve bazen kötü göründüğü için iş yeri için iyi bir seçim olmayabilir. Ancak günlük hayatta pantolon yerine güçlü ve rahat taytlar rahatlıkla giyilebilir. Özellikle uzun bir gömlek veya süveter ile giyerseniz, yenilebilir değildir.

10. Şık görünmek için topuklu ayakkabı giymelisiniz

Elbiseler spor ayakkabı veya diğer düz tabanlı ayakkabılarla eşleştirilir. Dışarı çıkarken her zaman yüksek topuklu ayakkabı giyme trendi geride kaldı. Rahatlık modanın vazgeçilmez şartlarından biri haline geldi.

İlginizi çekebilir:

Geleneksel moda anlayışının dışına çıkarak tarzını “renklendirmeye” karar veren 16 ünlü erkek

Değişime hazır olun! İlham veren önerilerle 2023 moda trendleri

Kaynak: 1

Bilgi / Uyarı
Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi ve kişiyi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Web adresimiz ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir. İçerikler otomatik yüklenmektedir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın