medyauzmani.com
Diyarbakır’da %24’ü orman olmak üzere 4 bin yeni fidan. – Haber Ajans

Diyarbakır’da %24’ü orman olmak üzere 4 bin yeni fidan.

Diyarbakır’da “Ulusal Ağaçlandırma Günü” nedeniyle büyükşehir belediyesine bağlı tüccarlar için hatıra ormanı arazisine 4 bin fidan dikildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, 11 Kasım Ulusal Ağaçlandırma Günü münasebetiyle Yenişehir ilçe merkezindeki Şirin Tepe Toki mevkiine 4.000 fidan dikti. Etkinliğe katılan öğrenciler toprakla birlikte yeni bir fidan getirdiler.

Milli Ağaçlandırma Günü münasebetiyle tüccarlar için hatıra ormanına fidan dikimine katılan Diyarbakır Valisi ve Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Su, yaptığı konuşmada, Tüccar Hatıra Ormanı’nın milli ağaçlandırma kampanyasının direği olacağını söyledi. hangi yerindeydi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla başladı.

Diyarbakır’ın yüzde 24’ünün ormanlarla kaplı olduğunu söyleyen Su, “Bildiğiniz gibi her yıl onbirinci ayın onbirinde saat 11:00’de Ulusal Ağaçlandırma Kampanyası kutlamaları yapıyoruz. Bugün o gün. Her yerde var gücümüzle çalışıyoruz. Dünyada gelecek nesillere yeşil alanlar bırakacak Dünya genelinde ilimizin toplam alanının yüzde 24’ü ormanlarla kaplıdır Diyarbakır yaklaşık 15 bin kilometrekarelik bir alana sahiptir Bu ormanlık alanın yaklaşık 3 bin 200 kilometrekaresidir. Daha ormanlık alanlarımız var.Bugün 210 bin fidan dikiyoruz yılsonuna kadar inşallah 700.000 fidanı toprakla toplamış olacağız.80 yaşında ya da 90 yaşında olsanız da önemli olan Geleceğe bir şeyler bırak. Bugün herkes buraya bir ağaç dikerek bir miras bırakıyor” dedi.

Fidan dikmenin önemine vurgu yapan Su, dikim için hazırlanan fidanları ve çukurları toprakla buluşturarak öğrencilere hayat verdi.

Programa Diyarbakır Valisi, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Su, Başkent Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Jafci, kamu kurum ve kuruluşları müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın