medyauzmani.com
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Paris’te Mevlid-i Nebi Avrupa’nın açılış programına katıldı – Haber Ajans

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Paris’te Mevlid-i Nebi Avrupa’nın açılış programına katıldı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Fransa’nın başkenti Paris’te Türk-İslam Din İşleri Federasyonu (DİTİB) tarafından düzenlenen Mevlid-i Nebi Avrupa’nın açılış programına katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Arbaş, Fransa’daki temaslarını sürdürüyor. Erbaş, Fransa’nın başkenti Paris’te Diyanet İşleri Türk-İslam Federasyonu (DİTİB) tarafından düzenlenen Mevlid-i Nebi Avrupa Programı’nın açılışına katıldı. Maison de la Mutualite Salonu’ndaki programda konuşan Arbash, Mevlid’i Nebi’nin Müslümanların anması gereken en önemli günlerden biri olduğunu söyledi. Arbash, Rasûlullah (s.a.v.)’in gelişinin önemine değinerek, “Resul Muhammed Mustafa’nın alemlere rahmet olarak geldiği dönemde, dünyada insanların beklediğine dair bir cehalet vardı. Çünkü dünyayı karanlıklardan aydınlığa çıkaracak olandır.Rabbimiz Kuran’dadır.Ey Peygamber, biz sana kitabı insanları karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için gönderdik.Peygamberimiz şöyle buyurdu. geldi ve ona görevini hatırlattı.

“Kızlar diri diri gömüldü ve insanlar pazarlarda birbirlerini satıyorlardı.”

Peygamber döneminde insanların karanlık bir dönemde olduğunu hatırlatan Arbaş, “O dönemde insanların aydınlanmaya ve Kuran’a ihtiyacı vardı. Onlar cehaletin derinliklerine batmışlardı. Kızlar diri diri gömülüyor, insanlar birbirlerini satıyorlardı. fakirler zenginlerin kölesi oldular hala emperyalizm adı altında insanlar köleleştirildi bugün kölelik uzak değil yeryüzünde bazı insanlar efendi bazı insanlar köle olarak yaşamıyor mu insanlar açlıktan ölmüyor mu bugün emperyalistler ve sömürgeciler yüzünden her dört saniyede bir ölüme mi?

“Kur’an tüm insanlığı kurtarır”

Arbaş, Hz. Peygamber’in tüm insanlığa gönderilmiş bir peygamber olduğuna dikkat çekerek, getirdiği ilkelerin Kıyamet Günü’ne aktarılacağını, Kuran’ın tüm insanlığı kurtaracağını kaydetti. Arbaş, Resûlullah (s.a.v.)’in Medine’ye hicret ettiğini, Mescid-i Nebevî’yi inşa ettirdiğini, burayı okul ve ibadethane olarak kullandığını belirterek, burada yetişen Müslümanların seyahat ederek insanların gönüllerini fethettiklerini ifade etti. binlerce kilometre. uzak.

“Bütün peygamberlerin mesajının ortak adı İslam’dır.”

Arbaş, İslam’ın Hz. Âdem’den bu yana tüm peygamberlerin getirdiği mesajın ortak adı olduğunu belirterek, “İslam, barış ve mutluluk demektir. Peygamberimiz, tüm dünyaya barışı, mutluluğu ve iyiliği yaymak için mücadele etti. En önemlilerinden biri. Müslümanların özelliği, konuştukları zaman doğru söylemeleri ve söz verdiklerinde sözlerini ezberlemeleridir ve kendilerine emanet edilenlere hıyanet etmezler” dedi Arbaş. Konuştuğu zaman yalan söylüyor. , sözünde durmaz, kendisine bir şey emanet edildiğinde emanete itaat etmez.Resulullah (s.a.v.) farklı dinden, ırktan ya da konuşmadan insanların nasıl bir arada barış ve huzur içinde yaşayabileceklerini örneklerle göstermiştir. Müslümanların özelliklerine uygun olduğu sürece farklı diller.

“Yeryüzüne iyiliğin hakim olması için çalışacağız”

Arbaş, dünyada iyilikler hakim oluncaya kadar çalışmaya devam edeceklerini belirterek, “Yüce Rabbimiz Kuran’da ‘Allah, ölümü ve yaşamı hanginizin daha iyi yapacağını görmek için sizi imtihan etmek için yarattı’ diyor. Biz bu dünyada imtihan için varız.Bunun en büyük örneği Peygamberimizdir.Allah’ın Resulü en iyi babadır, en iyi liderdir, en iyi öğretmendir, en iyi aile reisidir.Her alanda bunu anlıyoruz. Çünkü Rabbimiz oraya girdi.”

Programın açılışında Kuran-ı Kerim okunurken salonda misafirler için beş soruluk online yarışma düzenlendi. Sorulara doğru cevap veren 5 kişi kürsüye davet edilerek Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından ödüllendirildi. İsveç doğumlu Lübnan asıllı Maher Zan ve eşlik eden müzisyenler tarafından seslendirilen Türkçe ilahiler ve parçalar.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın