medyauzmani.com
Diyanet İşleri Başkanı Arbach, Fransa’daki izci kampının açılışını yaptı – Haber Ajans

Diyanet İşleri Başkanı Arbach, Fransa’daki izci kampının açılışını yaptı

Din görevlileri ve Uluslararası İlahiyat Programı (UİO) öğrencilerine yönelik izci kampı açılışı, Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Dr. Ali Erbaş, “Gençlerin korunması açısından izcilere büyük önem veriyoruz” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Dr. Ali Erbash, Fransa’nın Corbel-Essonne kentinde Türkiye İslam Din İşleri Federasyonu (DITIB) ve Türkiye İzci Federasyonu tarafından ortaklaşa düzenlenen Uluslararası İlahiyat Programı (UIO) Din Görevlileri ve Öğrencileri İzci Kampı’nın açılışını yaptı. Açılışta konuşan Diyanet İşleri Başkanı Arbash, “İzcilerin kurallarına göre öğretmenlerimiz, arkadaşlarımız, kardeşlerimiz onlara en iyi şekilde bakıyor, gençlerimize yol gösteriyor ve onlara yol gösteriyor. Gerekli alt yapıyı öğreniyorlar. ” Gençlerin korunması noktasında İzcilere büyük önem verdiklerini kaydeden Başkan Erbaş, “Gençlerimizin ahlaki ve kişisel konumunu korumanın bazı yolları var ve bu yolları uygun hale getirmemiz gerekiyor. Onları bizden koparan, bizden alan nice sebepler var ve onları gençliğimizden uzak tutmak gerekiyor. O halde bu bir fırsat. Bu fırsatı değerlendirelim.” Başkan Erbaş, Müslümanların vazifelerinden birinin de iyiliği emredip kötülükten sakındırmak olduğunu belirterek, bunun için izciliğin en iyi vasıtalardan biri olduğunu söyledi.

“Bizi gerçekten gururlandırıyor.”

Başkan Erbash yaptığı konuşmada, Türkiye İzci Federasyonu Başkanı Hasan Subaşı’ya Diyanet İşleri Başkanlığı ile yaptığı işbirliğinden dolayı teşekkür ederek, “Onların liderliğinde izcilik faaliyetleri bambaşka bir alana dönüştü. geçmişe bakın bugünün anlayışı bu anlayışla çok değişti.Geçmişte bu gerçekten bizi gururlandırıyor ve bu alanın bizim için önemli bir iletişim ve savunuculuk alanı olduğunu gösteriyor.Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, İnanıyorum ki bu bölgeden uzaklaşırsak büyük bir bela ile karşı karşıya kalacağız.”

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erbaş’ın yanı sıra Türkiye’nin Paris Başkonsolosu Serdar Pelintepe, Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanı Hasan Subaşı, Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Sosyal ve Kültürel Hizmetler Daire Başkanı İdris Yavuzhit, Diyanet İşleri Başkanı Paris’te hizmetler Bayram Demirtaş, dini. Uluslararası İlahiyat Programı (IIO) öğrencileri katıldı. Paris’te ilk kez düzenlenecek olan izci kampı 7 gün sürecek.

Diyanet İşleri Başkanı Arbaş, kentteki DİTİB’e bağlı Hazreti Ömer Camii’ni de ziyaret etti.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın