medyauzmani.com
Cumhurbaşkanı Erdoğan söz vermişti: Sel felaketinden etkilenen 4 bölge doğalgaza kavuştu – Haber Ajans

Cumhurbaşkanı Erdoğan söz vermişti: Sel felaketinden etkilenen 4 bölge doğalgaza kavuştu

11 Ağustos 2021’de sel felaketine sahne olan Kastamonu’nun Bozkurt, Abana, Ennebolu ve Sidi ilçelerine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in de katıldığı törenle doğal gaz ulaştırıldı. Törende konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Son beş yılda 338 yeni yerleşim yerine doğalgaz getirerek doğalgaz kullanan yerleşim sayısını 669’a çıkardık” dedi.

11 Ağustos 2021’de Kastamonu’da sular altında kalan bölgeleri ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kastamonu’nun Bozkurt, Abana, Ennebolu ve Sidi ilçelerinde doğalgaz altyapısı kurma sözü verdi. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte 4 bölgeye doğalgaz dağıtımı yapılmıştır. Çalışmalar tamamlandıktan sonra doğal gaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bağlı olduğu bölgelere canlı yayın yoluyla ulaştırılıyor. Törene katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, çalışmaların hızla tamamlandığını söyledi.

“Kazanın ilk günü bölgeye sevk edildik ve sahadaki tüm çalışmaları koordine ettik”

Sel felaketinin ardından bölgedeki yaranın sarılması için tüm kamu kurumlarının yoğun bir çalışma içinde olduğunu kaydeden Dönmeler, “Geçen yıl ağustos ayında burada milletimizi büyük üzüntüye boğan bir olaya ne yazık ki tanık olduk. Bu olayda emeği geçen hemşerilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. sağanak yağışlarda hayatlarını kaybetti, ailelerine sabır diliyorum. Bölgelerimizde altyapı ağır hasar gördü. Kazanın ilk günü bölgeye taşındık ve sahadaki tüm çalışmaları koordine ettik. Elektrik dağıtım şirketlerimiz 651 çalışan, 281 araç ve 5 mobil trafo, 196 jeneratör ve 6 drone ile hasar gören enerji altyapısına müdahale etmeye başlayan bölgede faaliyet gösteren operasyon, ayrıca TEDAŞ ve dağıtım şirketlerinin destek ekipleri ile çok kısa sürede Kastamonu’ya enerji sağladık. Ayrıca, Türkiye’de ilk kez uygulanan bir yöntem olan sel nedeniyle erişimin sınırlı olduğu kırsal alanlarımıza elektrik sağlamak için helikopterlerle mobil jeneratörler taşıdık.Böylece mobil jeneratörler sayesinde hızlı bir şekilde sisteme entegre edilerek bakım çalışmaları yapılırken vatandaşlarımızın elektriklerinin kesilmesinin önüne geçtik. Bir yandan ve reform.

“14 ay gibi kısa bir sürede Bozkurt, Abana, Cide ve İnebolu’ya doğalgaz getiriyoruz”

14 ayda 4 bölgeye doğal gaz verildiğini kaydeden Dönmez, “selden etkilenen bölgeleri ziyaret eden Cumhurbaşkanımız Bozkurt’ta milletimize söz verdi. Bozkurt bize Abana, Cide ve İnebolu’ya doğalgaz vermemiz talimatını verdi. En kısa sürede başladık Milletimize verdiğimiz sözü bir an önce yerine getirmek için ivedilikle hareket ettik 14 ay gibi kısa bir sürede Bozkurt, Abana, Cide ve İnebolu’ya doğalgaz getirdik.Bu süreçte, Sayın Cumhurbaşkanımız buradaki işle yakından ilgilendi ve ilgilenmeye başladı.Geldiğimiz nokta hakkında bizden bilgi aldı.Sürecin bir an önce tamamlanması için ne gerekiyorsa bir an önce yapılmasını rica ediyorum. Bu vesileyle Sayın Cumhurbaşkanımıza gösterdiği yakın ilgi ve alakadan dolayı şükranlarımı sunmak isterim.”

“İnşaat sahasına dönüştürülen alanlarımızda sel felaketinin etkilerini siliyoruz”

Dönmeler, 85 milyonluk yatırımla 4 bölgeye doğalgaz ulaştırıldığına dikkat çekerek, “Tufandan hemen sonra şantiyeye dönüşen selin bölgemizde verdiği hasarın etkilerini siliyoruz. Bakanlıklarımız, kurumlarımız. ve özel sektör bölgelerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılamak için işbirliği içinde faaliyetlerini yürütmektedir.Doğal gaz dağıtım şirketimizin bölgede yoğun faaliyet gösterdiğini ve doğalgazı en kısa sürede ulaşım şekli ile vatandaşlarımıza ulaştırdığını göstermiştir. Ekim ayında Bozkurt, Abana, Cide ve İnebolu’ya doğalgaz getirdik. Toplam 85 milyon TL yatırım yaptık. Bir ayda geçmesine rağmen 30 nüfuslu dört ilimizde 3.300 vatandaş kayıt yaptırdı. Kastamonu’nun 11 ilini daha doğalgaza kavuşturacağız.Toplam 1 milyar liralık yatırımla 61 bine yakın vatandaşımıza doğalgaz konforu sağlayacağız.”

“Son 5 yılda 338 yeni yerleşim yerine doğalgaz getirerek, doğalgaz kullanan yerleşim sayısını 669’a çıkardık.”

Dönmez, “2018 yılından bu yana Türkiye’nin tüm il merkezlerindeki vatandaşlarımız doğalgazın sağladığı kolaylıktan faydalandı” dedi. Son beş yılda 338 yeni yerleşim yerini doğalgazla tanıştırdık ve doğalgaz kullanan yerleşim sayısını 669’a çıkardık. Ayrıca organize sanayi bölgelerimizde doğalgaz arzını genişleterek; Üreten enerjiyi Türkiye’ye tanıttık. 2002 yılında doğalgaz kullanan bir organize sanayi bölgemiz yokken, bugün 183 organize sanayi bölgesi üretimde doğalgaz kullanıyor. Burada bitirirken, son bir noktaya değinmek istiyorum. Bozkurt’a geldiğimizde milletimiz tarafından büyük ilgi ile karşılandık. Hemşehrilerimiz Ekselanslarına selamlarını ve bereketlerini ilettiler. Bu vesileyle Bozkurt, Abana, Sidi ve Ennebolu’ya doğalgaz arzında öncü olan Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Bu alanda özveriyle çalışan Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. ve BOTAŞ yetkililerine ve tüm çalışanlarına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın