medyauzmani.com
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Çorum: “2035’e kadar tek bir sağlıksız bina, bir çökmüş alan bırakmayacağız” – Haber Ajans

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Çorum: “2035’e kadar tek bir sağlıksız bina, bir çökmüş alan bırakmayacağız”

Çevre, İmar ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “İnşallah 2035 yılına kadar ülkemizde afetlere direnmeden tek bir sağlıksız yapı, ufalanan alan bırakmayacağız” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Çorum, AK Parti örgütü Rize’nin bir dizi program kapsamında geldiği Rize’de düzenlediği kahvaltı programına katıldı. Bakan Çorum, program sonrası yaptığı açıklamada, 12 Kasım 1999’da meydana gelen Düzce depreminin 24 milyon vatandaşın depreme dayanıklı konutlarda yaşamasını sağladığını vurgulayarak, “Türkiye’nin en büyük kentleşme hareketi olan kentsel dönüşüm seferberliği ile, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı, Afet riski altındaki tüm binaları restore ediyoruz. 3,2 milyon konutun dönüşümünü tamamladık. Şu anda 250 bin konutun dönüşümünü sürdürüyoruz. Kentsel dönüşümün en önemli adımını sağlıklı, güvenli, depreme dayanıklı ve dayanıklı 1 milyon 170 bin yeni konut inşa ettik. Marmara ve Düzce depreminden sonra hayata geçirildi 24 milyon vatandaşımızı depreme dayanıklı evlerde yaşattık inşallah 2035’e kadar tek yapı bırakmayacağız Ülkemizde sağlıklı ya da çökmekte olan bir bölge afetlere dayanıklı değildir .

Rize’de devam eden projeler hakkında bilgi veren Vakıf, “Rize’ye milyarlarca liralık sayısız iş getirdik, getirmeye de devam ediyoruz. Bir yandan milli parkımızla Rize’nin güzelliğine güzellikler katıyoruz. bir yandan da bölgelerimizin dokusunu koruyoruz.Doğal;Gelecek nesillere en iyisini sunmak için çalışıyoruz.Bir yandan şehrimizin birçok alanında kentsel dönüşüm çalışmalarını sürdürüyor, diğer yandan bir yandan da eski sanayi alanlarını dönüştürüyoruz. Rize’de gelecek nesillerden bize miras kalacak, vatandaşlarımızın nefes alabileceği, çocuk seslerinin kuş cıvıltılarına karışacağı yeni milli parklar oluşturuyor, doğaya yeşillik katıyoruz. Rize’nin yeşili.TOKİ başkanlığımızla şehrimize toplam 391 bin metrekare büyüklüğünde 3 milli park kazandırıyoruz.Güneysu Milli Parkı’nın yapımına devam ediyoruz.Umarız Mart 2023’te vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. İyidere Milli Parkı’nda çalışmalarımıza tüm hızıyla devam ediyoruz Rize Merkez’de millet parkı projemiz için çalışmalarımıza devam ediyoruz Milli parklarımız Bisiklet ve yürüyüş yolları, milli kafeler, botanik alanları, çeşitli parkları ile şehrimize çok yakışacak. Bitkiler ve ağaçlar, piknik ve dinlenme alanları. “

TOKİ’nin Rize’ye yaptığı yatırımın 3,2 milyar lirayı bulduğunu belirten Vakıf, “Bugüne kadar 79 mağaza ve onlarca sosyal donatı alanını, 2 bin 903 konutu 3,2 güncel yatırımla vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Rize’de milyar lira 1965 konut, 404 ofis, 240 dükkan, köyde 50 ev, 4 çay alma merkezi, milli park, 2 cami, otopark, termal tesisler, güncel konutlar inşa etmeye devam ediyoruz. alanında 5 milyar liralık yatırım değeri.

2021’deki sel felaketinde evini kaybeden vatandaşlar için hazırlanan evlerin 2023 Şubat’ta teslim edileceğini de sözlerine ekleyen yetkili, “Risa geçen yıl üzücü bir sel felaketi yaşadı. İl genelinde meydana gelen sel felaketinin yaralarını da tedavi ediyoruz. Afet durumunda tüm kardeşlerimiz için en güzel 50 ahırlı köy evi inşa ediyoruz. Bu evleri 2023 Şubat’ında vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Çayeli Büyükköy ilçesinde 60, Merkez Muradiye semtinde 40 olmak üzere 100 afet evinin yapımına devam ediyoruz. Önümüzdeki yıl bu evleri teslim etmeyi umuyoruz” dedi.

Sosyal konut projesi çerçevesinde kura çekimlerinin devam ettiğini ifade eden Bakan Çorum, “Türkiye’de 81 ilde üretimine başladığımız binlerce konut, konut arsası ve işyerini içeren projemiz ile adeta Çalışan kardeşlerimiz, genç kardeşlerimiz, engelliler, emekliler, şehitler ve gazi aileleri kirayı ödüyorlar uygun ödeme koşulları ile ev sahibi onlar.7 Kasım’da Ardahan ve Şırnak illerinde ilk çekilişe başladık inşallah. tüm çizimlerimizi en geç 5 ay içinde, en geç 2023 Mart’a kadar tamamlamak.İki yıl içinde tüm evlerimizi tamamlayıp hak sahiplerine teslim edeceğiz.Tabii bu proje kapsamında 3 projede 1100 konut yapacağız. Güneysu’da 350, Merkez’de 673, Merkez Kendirli’de 77 konut yapacağız. Ayrıca Rize’de tahsisli arsa olan 300 konutu da vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.

Doğu Karadeniz’in turizm cenneti Ayder’in kentsel dönüşümü hakkında bilgi veren Bakan Çorum, konaklama tesislerinin Ocak 2023’te tamamlanacağını belirterek, “Doğa harikası Ayder Yaylası’ndaki yol ve altyapıyı tamamen yeniledik. İlçe bankamızla Ayder Renovasyon ve Koruma Projesi kapsamında TOKİ Başkanlığımız 1917 kapasiteli kapalı otopark yapımına devam etmektedir Termal tesis, konaklama üniteleri ve Gelintülü Şelalesi Seyir Terası yapımına da devam etmekteyiz. .Ocak 2023’te kapalı otopark, termal tesis ve konaklama ünitelerini tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı umuyoruz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın