medyauzmani.com
Çatak-Bahçisaray Karayolu’nda çığ önleme – Haber Ajans

Çatak-Bahçisaray Karayolu’nda çığ önleme

Van’da bulunan Çatak, kış çığ tehlikelerine karşı iş makineleriyle “Bali” adı verilen engebeli alanlar oluşturarak çığın yönünü değiştirecek.

Jatak Belediyesi Bilim ve Teknoloji Müdürlüğü ekipleri, ilçe merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Çatak-Bahçisaray karayolu üzerinde bulunan 33 aile ve 200’e yakın sakinden oluşan Yabili köyünde kış aylarında çığ sorununu çözmek için çalışmalara başladı. Köyün tepesindeki yüksek rakımlı dağlardan her yıl küçük veya büyük çığların düştüğü yamaçta çalışan ekipler, kar kütlelerini durdurarak “Bali” denilen engebeli bir alan oluşturacak. Bu sayede çığın karayoluna ve yerleşim yerine düşmeden boş araziye yönlendirilmesi sağlanacak, can ve mal kaybı yaşanmayacak.

Çatak Belediye Başkan Yardımcısı Cihan Yalçın konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şimdiki yerlerinin Gorentaş Mahalişi Yabili Socak olduğunu belirterek, “Burası da Van Bahçeisaray Yolu’nun güzergahı. Bu yol güzergahında Yapılı Mezrasi, Uzuntekne var. İlçe, Yukarı Narlıca Mahallesi ve Aşağı Narlıca Mahallesi bölgemizde 2012 yılında Yapılı’nın küçük köyüne düşen çığda 100 hayvan ölmüş, bir minibüs zarar görmüştü.Belediye başkanımız Abdurrahman Ceylan’ın talimatıyla yön değiştirdik. çığ havzasında bariyer oluşturarak bu yıl ve gelecekte bu tür afetlerin tekrar yaşanmaması için çığın sokağa düşmesini ve yolu kapatmamasını sağladık. Belediye Başkanımız Abdurrahman Ceylan’ın yollarımızda meydana gelen Bahja Sarai buzul faciasının 2020 yılında tekrarlanmaması için verdiği talimat. köy. Ve Allah, başka bir felakete neden olmayacağını söyledi.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın