medyauzmani.com
Bursalı öğrencilerden büyük başarı – Haber Ajans

Bursalı öğrencilerden büyük başarı

Bursa’da Mustafa Kemal Paşa Kız Lisesi İmam Hatip Lisesi ve Hamzabi Bilsem, TÜBİTAK 2204/B Lise Araştırma Projeleri Yarışması’nda Türkiye’de finale kaldı.

TÜBİTAK Bursluları Destekleme Programları Başkanlığı tarafından ortaöğretime devam eden öğrencilerin temel, sosyal ve uygulamalı bilimler alanlarında çalışmaya teşvik edilmesi, çalışmalarına yön verilmesi ve bilimsel gelişimlerine katkı sağlanması amacıyla düzenlenen proje yarışmalarının finali yapıldı. Diyarbakır’da düzenlendi. Matematik ve kültürel miras alanlarındaki projeleri ile Bursa bölge birincisi olan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile Hamzabi Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri bir kez daha başarılarıyla taçlandı. Diyarbakır’da. Mustafakemalpaşa’nın iki proje ile temsil edildiği yarışmada İmam Hatip Anadolu Kız Lisesi kültürel miras alanında Türkiye ikincisi olurken, Hamzabey Bilim ve Sanat Merkezi matematik alanında motivasyon ödülü aldı.

30 bini aşkın projenin yarıştığı TÜBİTAK Türkiye finallerinde Mustafa Kemal Paşa Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Elif Feliz ve II. Elanur Tanrıkulu hazırladıkları “Geleneksel Çatlak Ahşap Evlerin Ömeraltı Köyü” projesiyle Türkiye’de. bu alanda İngilizce öğretmeni Serkan Zengin’in gözetiminde kültürel miras haline geldi. Mustafa Kemal Paşa’ya 52 kilometre mesafedeki 69 nüfuslu Amiralti’nin tarihi ve kültürel mirasının korunarak gelecek nesillere aktarılması hedefiyle kurulan projede, yerel mimari uygulamalar arasında öne çıkan ahşap evler dikkat çekiyor. sunuldu.

TÜBİTAK’ta bir başarı daha Hamzabey Bilim ve Sanat Merkezi’nden geldi. Hamzabi Balsam’ın Matematik alanında finalist olan öğrencisi Beza Schächmazer, Mehmet Oroch’un danışmanlığında hazırladığı ‘Enigma’ya Rakip Olmak’ projesiyle Teşvik Ödülü’ne layık görüldü.

TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması 2022’de matematik ve değerler eğitimi alanlarında Bursa’da iki bölge şampiyonluğu kazanan Hamzabi Balsam, 2019 yılında ‘Efe Rakamları’ alanında Türkiye birinciliği ödülünü kazandı. matematik. İki okulun başarılı öğrencileri ödüllerini TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Dr. Hassan Mandal’ın elinden aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın